SHKODRA4001
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/09/2011
Vendbanimi: BELGJIKE DHE SHKODER
Mesazhe: 599
|
Re: Si ju trajtojne ne vendin ku jetoni?
Citim: Po citoj ato që tha sajmolabi
Une kam kaluar gjate jetes sime si emigrant ne tre shtete te ndryshme dhe kam vene re nje trajtim pak a shume te ndryshem ndaj nesh. p.sh ne itali ka shume raste qe shqiptaret bien pre e mediave dhe e forcave te rendit qe i shfrytezojne per qellimet e tyre politike apo karrieriste.A mendoni se kjo eshte nje paranoje apo eshte e vertete?A ka ente ose zyrtare te shtetit Shqiptar qe na mbrojne(sidomos me shtetet fqinje)?n.q.se keni raste te tilla a mund te mi thoni? Ju faleminderit.
Ndihme nga shteti yne nuk kemi pse te presim kur ne ikem vete nga vendi yne.Ka shume shqipetare qe e kane denoncuar masivisht shtetin tone ose qeverite perkatese nder vite, me brutalizmin, krimin e organizuar, korrupsionin, gjakmarrjen, pa sigurine e jeteses sociale e shum qeshtje jetike.Dhe fale ketyre akuzave qe ne ja drejtuam nepermjet vendeve pritese qe ne zgjodhem per azil,ato filluan pershkallezimine veshtiresive ndaj nesh me procedura nga me te hollsishmet, ku a to dolen me rezultatin negativ ndaj nesh se qenkemi njerez te pa qendrueshem dhe te pa sigurt ne mrojtjen e siguris publike ne ato vende.KETO FENOMENE KANE LINDUR dhe jane provuar edhe nga vete kombi ITALIAN ne kohen e emigrimeve masive drejt amerikes dhe argjentines.ITALIANET u konsideruan si kafshe e jo si njerez e me vjen shum keq qe nje pjese e italianeve sot guxojne te konsiderojn e te krijojn ksenofobi ndaj nesh,ku ato vete kane kalu kalvarin evuajtjeve me shume se ne .Ne ikem nga nje rregjim kafshor komunist e ato jane largu nga italia me barkun bosh se nuk kishin buke pe rte ngrene, dhe kete ju ashprehi cdo here italianeve qe sot jetojn ne BELGJIKE.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|