Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia > Me mire vrases apo Viktime.....
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
elsaaa
Grrrrrrrr

Regjistruar: 20/07/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 2047

ca zemre mer...se i ndrrojn zemer ka ec shkenca...i hedh trute ne ere...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2007 21:37
elsaaa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të elsaaa Kliko këtu për të kontaktuar me elsaaa (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: elsaaa Shto elsaaa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto elsaaa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

Re: Me mire vrases apo Viktime.....

Citim:
Po citoj ato që tha psikonova
...doja mendimin tuaj ke do te zfjidhnit ju....vrases apo viktime....ne te gjitja kuptimet e mundeshme......

une se kuptova ket pytje

1- vrases----me vra une dike para se te mem vrajne mua

2- apo me mire vdekur se te behem viktime???

nese eshte e para do thoja me pare te vras se me vret
e dyta me mire vdekur se behem viktime e tjerve

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2007 21:49
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RIP Gibbs
Victim at Finnegans Wake

Regjistruar: 14/05/2006
Vendbanimi: Bitchfield
Mesazhe: 2637

Re: Re: Me mire vrases apo Viktime.....

Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane

une se kuptova ket pytje

1- vrases----me vra une dike para se te mem vrajne mua

2- apo me mire vdekur se te behem viktime???

nese eshte e para do thoja me pare te vras se me vret
e dyta me mire vdekur se behem viktime e tjerve

vrases ose viktime ne te gjitha kuptimet e mundshme.....jo vetem ne te parin...

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 00:14
RIP Gibbs nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RIP Gibbs Kliko këtu për të kontaktuar me RIP Gibbs (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RIP Gibbs Shto RIP Gibbs në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RIP Gibbs në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zhylien Sorel
animas

Regjistruar: 26/09/2004
Vendbanimi: ishull
Mesazhe: 5141

ok

Teme interesante kjo.

Atehere une mendoj keshtu.

Normalisht per kur behet fjale per vetmbrojte (pra vrasje fizike) cdo njeri do ec me instiktin e tij per tu vetmbrojtur dhe kjo eshte mese e ligjshme.(ligjet e shtetit)

Por mos harrojme se kemi dhe krimin shpirteror.Dhe kjo eshte me e dhimbshmja se krimin shpirterore nuk e doenon njeri.Kur te vrasin shpirterisht nuk quhet krim.Sepse nuk eshte dicka e dukshme.jane ndjenjat qe jane brenda te fshehura dhe ska hetues dhe gjykates ti zbuloj.Une mendoj se dhimbja shpirterore eshte shume me e madhe se ajo fizike,dhe ne pergjithesi njerzit vuajn me shume nga shpirti se sa trupi.
Per te mos dal nga tema.
Une do zgjidhja Viktime.Pse?
Jo se skam force te jem "vrasesi" ...por mendoj se te jesh ne njern ane apo tjetren ka te bej se si je ti si njeri.
Une mendoj se nese je viktime,atehere je i pafasjshem,edhe pse vuan.Por nese je vrases duket sikur svuan dhe vuajtien e ha viktima.Por ama nese je nje njeri qe ke nje djeshmeri dhe ndergjegjie te vret kjo e fundit me shume se gjictha tjeter.Nese je vrases ke shume arsye per te vuajtur..dhe heret a vone do vuash pasojat e veprimit tende.Nese je viktime,edhe pse vuan ti je i pafajshem dhe heret a vone nuk do vuash.Viktima ka nje hapsire per para,dhe nese flasim per "krimin shpirteror" atehere ke mundesi te krijosh nje imunitet dhe heret a vone nuk do jesh me viktime po kjo sdo te thote se do jesh vrases.Kur je viktime e ke koshiencen e paster ...heret a vone drejtesia do vihet ne vend.Nese je vrases nuk mund ta besh kurre gjumin e qete ....sa do te mundohesh...Po kujtoj ketu "Raskolnikovin,te Krim e ndeshkim" apo "Klajd Grificc,te Nje tragjedi amerikane".

Ky ishte mendimi im.

respekte per temen,te le shkas per te le shkas per te trajtuar disa koncepte te aspektit psikologjik dhe filozofik

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 00:32
Zhylien Sorel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zhylien Sorel Kërko mesazhe të tjera nga: Zhylien Sorel Shto Zhylien Sorel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zhylien Sorel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

eric shume deep ky postimi jot

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 01:58
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zhylien Sorel
animas

dreqe ki mendjen ti zemra se jane ca njerez qe vrasin vetem femrat e bukura .....

ki kujdes

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 02:04
Zhylien Sorel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zhylien Sorel Kërko mesazhe të tjera nga: Zhylien Sorel Shto Zhylien Sorel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zhylien Sorel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Jarigas
gigolò

Regjistruar: 08/05/2007
Vendbanimi: napoli
Mesazhe: 600

Re: ok

Citim:
Po citoj ato që tha Eric Darven
Teme interesante kjo.

Atehere une mendoj keshtu.

Normalisht per kur behet fjale per vetmbrojte (pra vrasje fizike) cdo njeri do ec me instiktin e tij per tu vetmbrojtur dhe kjo eshte mese e ligjshme.(ligjet e shtetit)

Por mos harrojme se kemi dhe krimin shpirteror.Dhe kjo eshte me e dhimbshmja se krimin shpirterore nuk e doenon njeri.Kur te vrasin shpirterisht nuk quhet krim.Sepse nuk eshte dicka e dukshme.jane ndjenjat qe jane brenda te fshehura dhe ska hetues dhe gjykates ti zbuloj.Une mendoj se dhimbja shpirterore eshte shume me e madhe se ajo fizike,dhe ne pergjithesi njerzit vuajn me shume nga shpirti se sa trupi.
Per te mos dal nga tema.
Une do zgjidhja Viktime.Pse?
Jo se skam force te jem "vrasesi" ...por mendoj se te jesh ne njern ane apo tjetren ka te bej se si je ti si njeri.
Une mendoj se nese je viktime,atehere je i pafasjshem,edhe pse vuan.Por nese je vrases duket sikur svuan dhe vuajtien e ha viktima.Por ama nese je nje njeri qe ke nje djeshmeri dhe ndergjegjie te vret kjo e fundit me shume se gjictha tjeter.Nese je vrases ke shume arsye per te vuajtur..dhe heret a vone do vuash pasojat e veprimit tende.Nese je viktime,edhe pse vuan ti je i pafajshem dhe heret a vone nuk do vuash.Viktima ka nje hapsire per para,dhe nese flasim per "krimin shpirteror" atehere ke mundesi te krijosh nje imunitet dhe heret a vone nuk do jesh me viktime po kjo sdo te thote se do jesh vrases.Kur je viktime e ke koshiencen e paster ...heret a vone drejtesia do vihet ne vend.Nese je vrases nuk mund ta besh kurre gjumin e qete ....sa do te mundohesh...Po kujtoj ketu "Raskolnikovin,te Krim e ndeshkim" apo "Klajd Grificc,te Nje tragjedi amerikane".

Ky ishte mendimi im.

respekte per temen,te le shkas per te le shkas per te trajtuar disa koncepte te aspektit psikologjik dhe filozofik

Aha , Eric, krimi shpirteror nuk egziston...... Kur njeriu vuan shpirterisht ja ben vetes....Kur vret asnje nuk te detyron te vuash......Mjaft te fshish nga sistemi operativ te gjitha ato budallalleqe qe na fusin ne tru qe prej se vogli.....

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 02:14
Jarigas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Jarigas Kliko këtu për të kontaktuar me Jarigas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Jarigas Shto Jarigas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Jarigas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

hahahahahah eric ne kete rast duhem te behem dhe une viktime, por jo viktime e do kuj do.. ahhhh sikur te ishe ti vraseri..

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 02:19
Zhylien Sorel
animas

Jargias

njeriu lind i pa ditur dhe jo te gjithe kan te njetin zhvillim ne jete
Disa lindin ne fshat,disa ne qztet,dia ne famije intelektuale dhe jo te gjithe kan sistem mbrojtes aq te forte sa thua ti.Krimi shpirteror egziston se ka shume njerez qe bejne vetem keq te tjerve....ka te tjere qe ja bejne pa dashur ka dhe vetvrasje shpirterore.....

keshtu mendoj une

respekte

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 02:20
Zhylien Sorel
animas

Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
hahahahahah eric ne kete rast duhem te behem dhe une viktime, por jo viktime e do kuj do.. ahhhh sikur te ishe ti vraseri..

po ku me ben dora mua te vras ty ....vritesh ti ?! Po ti je si qengjell ....lere ca ke ven kot nickun djall per tu fshehur per ta larguar diajt e tjere.....

jemi viktima te njeritjetrit ....:p

Mesazh i vjetër 23 Qershor 2007 02:22
Ora tani: 14:51 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia > Me mire vrases apo Viktime.....

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar