Jarigas
gigolò
Regjistruar: 08/05/2007
Vendbanimi: napoli
Mesazhe: 600
|
Re: ok
Citim: Po citoj ato që tha Eric Darven
Teme interesante kjo.
Atehere une mendoj keshtu.
Normalisht per kur behet fjale per vetmbrojte (pra vrasje fizike) cdo njeri do ec me instiktin e tij per tu vetmbrojtur dhe kjo eshte mese e ligjshme.(ligjet e shtetit)
Por mos harrojme se kemi dhe krimin shpirteror.Dhe kjo eshte me e dhimbshmja se krimin shpirterore nuk e doenon njeri.Kur te vrasin shpirterisht nuk quhet krim.Sepse nuk eshte dicka e dukshme.jane ndjenjat qe jane brenda te fshehura dhe ska hetues dhe gjykates ti zbuloj.Une mendoj se dhimbja shpirterore eshte shume me e madhe se ajo fizike,dhe ne pergjithesi njerzit vuajn me shume nga shpirti se sa trupi.
Per te mos dal nga tema.
Une do zgjidhja Viktime.Pse?
Jo se skam force te jem "vrasesi" ...por mendoj se te jesh ne njern ane apo tjetren ka te bej se si je ti si njeri.
Une mendoj se nese je viktime,atehere je i pafasjshem,edhe pse vuan.Por nese je vrases duket sikur svuan dhe vuajtien e ha viktima.Por ama nese je nje njeri qe ke nje djeshmeri dhe ndergjegjie te vret kjo e fundit me shume se gjictha tjeter.Nese je vrases ke shume arsye per te vuajtur..dhe heret a vone do vuash pasojat e veprimit tende.Nese je viktime,edhe pse vuan ti je i pafajshem dhe heret a vone nuk do vuash.Viktima ka nje hapsire per para,dhe nese flasim per "krimin shpirteror" atehere ke mundesi te krijosh nje imunitet dhe heret a vone nuk do jesh me viktime po kjo sdo te thote se do jesh vrases.Kur je viktime e ke koshiencen e paster ...heret a vone drejtesia do vihet ne vend.Nese je vrases nuk mund ta besh kurre gjumin e qete ....sa do te mundohesh...Po kujtoj ketu "Raskolnikovin,te Krim e ndeshkim" apo "Klajd Grificc,te Nje tragjedi amerikane".
Ky ishte mendimi im.
respekte per temen,te le shkas per te le shkas per te trajtuar disa koncepte te aspektit psikologjik dhe filozofik
Aha , Eric, krimi shpirteror nuk egziston...... Kur njeriu vuan shpirterisht ja ben vetes....Kur vret asnje nuk te detyron te vuash......Mjaft te fshish nga sistemi operativ te gjitha ato budallalleqe qe na fusin ne tru qe prej se vogli.....