Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > A thuhet.......?
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ornela
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: Itali
Mesazhe: 136

Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore

Shiko, se te dua shume, qendron nje shkalle me lart, se sa te dua! E para, kjo.
Pyetjen tende e kuptova sh mire, dhe kuptimi i mesazhit tim ish ky:
Ne gjuhen shipe, pavaresisht se fjala "te dua" mund te kete karakter universal, kryesisht i vishen ngjyra sentimentale (ndonese kemi fjalen "dashuroj", per keto pune, po i bie ca si gjate, e perdorimi ka dale ca si "demode" ne gjuhen e folur).
Prandaj evitohet te thuhet keshtu, "shqeto", ne menyre direkte. Ne menyre indirekte, nuk krijohen keto keqkuptime.
Sic u tha: "te kam xhan", e zevendeson me se miri, po ne shqiptaret s'para jemi tipa qe i shprehim ndjenjat kaq hapur, gjithesesi.

Edhe kur te thone direkt "te dua" nga shoqeria (pse, jo! ), duhet pare ca "konteksti"... e vend per keqkuptime krijohen vetem atehere kur vertet ka dicka.

ke te drejte (per te mos u keqkuptuar isha dakort me amor alucius, sepse te kam xhan... s'ka kuptime te tjera )

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 00:47
Ornela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ornela Kliko këtu për të kontaktuar me Ornela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ornela Shto Ornela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ornela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ornela
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha BDB

Sidomos kur jam i dehur , por jo vetem!!!

ne ato momente shpreh ndjenjat e verteta besoj :p (bej shaka )

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 00:51
Ornela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ornela Kliko këtu për të kontaktuar me Ornela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ornela Shto Ornela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ornela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
atiola
Veteran ne forum

Regjistruar: 19/09/2006
Vendbanimi: Aty ku ti te jesh shiko gjithnje dy here aty jam dhe une mjafton vetem te me mendosh
Mesazhe: 1875

natyrisht i thu te dua shume po jo me aty syte sikur do ta hash
po varet nga rasti mund te jete ndonje bisede apo ku di une dicka qe te pelqen nga ajo/ai dhe mund tja thuash
ps je shume e mire /i mire ku di une te dua shume po jo me ate shprehjen kam rene ne dashuri me ty

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 01:20
atiola nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të atiola Kliko këtu për të kontaktuar me atiola (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: atiola Shto atiola në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto atiola në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Eria
... smile ...

Regjistruar: 19/10/2005
Vendbanimi:
Mesazhe: 10645

Shokeve nje te kam xhan mund tu thuash !
Ate te dua e perdorim ne raste te tjera,jo gjithkujt mund ti thuash te dua.Duhet goxha pune e sakrifica sa te dali nje fjale e tille,per mua te pakten spara e them lehte !

Mesazh i vjetër 23 Janar 2008 02:24
Eria nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Eria Kliko këtu për të kontaktuar me Eria (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Eria Shto Eria në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Eria në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

per mendimin tim kjo fjale duhet hequr nga fjalori shqip. kjo do t'na japi nje vlere te vechante si popull. na ben nje popull ma simpatik se popujt e tjere, taman ashtu sich jemi. te gjithe bota do ta kene zili karakterin e shqiptarit. se ne te vertet dashuia me e madhe eshte kur nuk e perdor ate fjale, se njerezit qe e perdorin! (me duken pak si pathetic) :)

Mesazh i vjetër 24 Janar 2008 14:47
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ornela
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
per mendimin tim kjo fjale duhet hequr nga fjalori shqip. kjo do t'na japi nje vlere te vechante si popull. na ben nje popull ma simpatik se popujt e tjere, taman ashtu sich jemi. te gjithe bota do ta kene zili karakterin e shqiptarit. se ne te vertet dashuia me e madhe eshte kur nuk e perdor ate fjale, se njerezit qe e perdorin! (me duken pak si pathetic)

aahahahhahahahaahahhahaa :p :p

Mesazh i vjetër 24 Janar 2008 15:53
Lela_Dr është moderator/e në këtë nën-forum   Lela_Dr
** dream **

Regjistruar: 25/06/2004
Vendbanimi: Duke ëndërruar
Mesazhe: 9455

Kurti me fal qe te korigjoj por ajo e shkruajtura e jote me duket shume e shemtuar kur perdor germen ch=ç

nuk e kemi ne fjalorin shqip kete germen Ch
Ose me mire perdor vetem c ose ç

Me falni qe dola nga tema...
Tema thoshka a thuhet...une po them edhe mund te thuhet

Mesazh i vjetër 24 Janar 2008 16:04
Lela_Dr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lela_Dr Kliko këtu për të kontaktuar me Lela_Dr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lela_Dr Shto Lela_Dr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lela_Dr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Citim:
Po citoj ato që tha Ornela
Ne shoqeri, a thuhet Te Dua ?
Ju ka ndodhur qe nje shoqe ose shok tju thote TE DUA ?

Jo,s'ma kane thene asnjehere.Me kane thene "do vdes une per ty mooooj" ...po tekstualisht sic kerkohet ne teme jo.

Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore

Shiko, se te dua shume, qendron nje shkalle me lart, se sa te dua! E para, kjo.
Pyetjen tende e kuptova sh mire, dhe kuptimi i mesazhit tim ish ky:
Ne gjuhen shipe, pavaresisht se fjala "te dua" mund te kete karakter universal, kryesisht i vishen ngjyra sentimentale (ndonese kemi fjalen "dashuroj", per keto pune, po i bie ca si gjate, e perdorimi ka dale ca si "demode" ne gjuhen e folur).
Prandaj evitohet te thuhet keshtu, "shqeto", ne menyre direkte. Ne menyre indirekte, nuk krijohen keto keqkuptime.
Sic u tha: "te kam xhan", e zevendeson me se miri, po ne shqiptaret s'para jemi tipa qe i shprehim ndjenjat kaq hapur, gjithesesi.

Edhe kur te thone direkt "te dua" nga shoqeria (pse, jo! ), duhet pare ca "konteksti"... e vend per keqkuptime krijohen vetem atehere kur vertet ka dicka.

Blete po kush thote "te dua shume" ,qe eshte nje shkalle me lart ,per mendimin tim s'e ka ne ate sensin shqeto sic thua ti...shpresoj

Mesazh i vjetër 24 Janar 2008 22:52
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Kurti me fal qe te korigjoj por ajo e shkruajtura e jote me duket shume e shemtuar kur perdor germen ch=ç

nuk e kemi ne fjalorin shqip kete germen Ch
Ose me mire perdor vetem c ose ç

Me falni qe dola nga tema...
Tema thoshka a thuhet...une po them edhe mund te thuhet :qeshje:

faleminderit, nuk e kam ate shkronjen ch, po tani do them c, ok, o lela, kjo ornala na futi ne nje armiqesi ne te dyve, se tani po me kujtohet:):) tani per tani do ta ushqejme ket urrejtje per njeri tjetrin, se kshtu thojme gjiihmone te drejten si ky korigjimi jot. eshte e nevijitshme se na mban nje balanc ne jete. po nuk i dihet te ardhmes, eshte thene se mbas cdo urrejtje te madhe, nje dashuri po aq e madhe eshte e fshehur diku. (e di se nuk e urrejme njeri tjetrin aq shume tani)!!! :):)

Mesazh i vjetër 25 Janar 2008 03:22
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lela_Dr është moderator/e në këtë nën-forum   Lela_Dr
** dream **

Regjistruar: 25/06/2004
Vendbanimi: Duke ëndërruar
Mesazhe: 9455

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
faleminderit, nuk e kam ate shkronjen ch, po tani do them c, ok, o lela, kjo ornala na futi ne nje armiqesi ne te dyve, se tani po me kujtohet tani per tani do ta ushqejme ket urrejtje per njeri tjetrin, se kshtu thojme gjiihmone te drejten si ky korigjimi jot. eshte e nevijitshme se na mban nje balanc ne jete. po nuk i dihet te ardhmes, eshte thene se mbas cdo urrejtje te madhe, nje dashuri po aq e madhe eshte e fshehur diku. (e di se nuk e urrejme njeri tjetrin aq shume tani)!!!

Une nuk kam motiv te urrej askend, sepse e para, nuk te njoh dhe as me njeh.
Nese ngrej zerin nganjehere, e bej per faktin qe edhe pse eshte internet ose virtualitet prap fjalet deportojne me shume se nje shpulle. Keshtu qe eshte me mire te shmangen disa fjale drejtuar dikujt sepse mund te lendojne.

Peace & Love for every one

Modifikuar nga Lela_Dr datë 25/01/2008 ora 06:22

Mesazh i vjetër 25 Janar 2008 06:09
Lela_Dr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lela_Dr Kliko këtu për të kontaktuar me Lela_Dr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lela_Dr Shto Lela_Dr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lela_Dr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 18:54 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Dashuria > A thuhet.......?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar