Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Meritohet njeriu?
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Qefe, qefe kjo dynja.:p Une per vete kurre nuk e kam pasur problem te shkembej dy fjale edhe me nje barbon natyrisht fjalen e mire dhe nje ndihme edhe e kam ba. Megjithate kurre nuk kam zene miq per interes, miqesine prej meje vetem kush e ka merituar nga ana shoqerore.
Jo pse jam me origjine malsore e tradita e zakone etj por e kam te veshtire ne vetvete ti nenshtrohem dikujt per hater te miqesise etj.
Para nja dy vjetesh kam debatuar edhe me bossin dhe ja kam thene haptazi ne sy se nuk i perulem.
I perulem vetem vlerave te miqesise se paster . Atehere meritohet njeriu.

o Piktor,

Mos u keqkupto.
Interesi ne kete rast nuk ka insinuata materiale te tipit "hajt se po shoqerohem me kete humbamenon qe nuk i ha pyka per gje ne bote meqenese gjithmone me qeras me cimcakiz". (pavaresisht se kjo sere njerezish nuk mungon) Keshtu pra, dhe ato miqesi qe ti ke krijuar, kane interesin si baze, vertet nuk eshte interes materialistik, por nese ti shoqerohesh me Benin (fjala bie ky emer) se helbete eshte (sipas standarteve tua) djale i zgjuar, i ditur, i gjendur apo thjesht funny, interes eshte dhe ky.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:29
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belga
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/02/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 279

meritohet njeriu ?

Citim:
Qefe, qefe kjo dynja.:p Une per vete kurre nuk e kam pasur problem te shkembej dy fjale edhe me nje barbon natyrisht fjalen e mire dhe nje ndihme edhe e kam ba. Megjithate kurre nuk kam zene miq per interes, miqesine prej meje vetem kush e ka merituar nga ana shoqerore.
Jo pse jam me origjine malsore e tradita e zakone etj por e kam te veshtire ne vetvete ti nenshtrohem dikujt per hater te miqesise etj.
Para nja dy vjetesh kam debatuar edhe me bossin dhe ja kam thene haptazi ne sy se nuk i perulem.
I perulem vetem vlerave te miqesise se paster . Atehere meritohet njeriu.

jam me nje mendim te njejte me ty;
njeriu vleresohet nga vlerat morale dhe shoqerore;
kemi ndryshim te madh mes miqesise shoqerise se paster dhe dashurise;
shpesh kemi keqkuptime mes shoqerise dhe dashurise dhe e kunderta
nje shok i mire mbetet shok perjete ne dite te veshtira dhe ne gezime
pershendetje belga

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:33
belga nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belga Kërko mesazhe të tjera nga: belga Shto belga në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belga në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Prinderit na mesuan gjeje shokun me te mire se veten dhe keshtu mesojme edhe ne femijet tane.

Do te shtoja se kjo keshille eshte e mbeshtetur ne baza interesi personal, per te rritur vlerat tona individe dhe jo vlerat e te tjereve.

Shume here me ka pelqyer te inkurajoj njerez te ndryshem ne situata te ndryshme, por vjen nje moment, qe lodhesh dhe edhe ti ke nevoje te inkurajohesh nga dikushi qe eshte me lart se ty.

Pra as ti nuk je i merituar si individ dhe as tjetri, thjesht i sherbejme njeri-tjetrit ne menyre reciproke. Une te sherbej ty dhe ti u sherben te tjereve e keshtu me radhe ose ti me sherben mua dhe une u sherbej te tjereve.

me duket se ketu eshte gjoba te cilen ne paguajme ne shoqeri dhe kjo eshte merita e cdo individi.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:36
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Glaukus
i heshtur ....

Regjistruar: 23/04/2006
Vendbanimi: buzë detit
Mesazhe: 6705

Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Prinderit na mesuan gjeje shokun me te mire se veten .......

- po kush është ai/ajo ( më e mirë ) , që do të rrijë me mua ?? ... edhe në rast se do rrijë kjo do jetë përkohësisht se herët a vonë secili do kërkojë tipin e vet ....

- Meritohet njeriu ? ....... mendoj se ç'do njeri meriton atë ç'far ai jep ( apo ka dhënë)

- Hene duam ne heshtje,ashtu siç jam mesuar edhe une te dashuroj,ne Heshtje..Dhe vendosem te jetojmë të ndarë dhe të dashurojmë në heshtje!Kjo ishte menyra e vetme për të qendruar sa me afer njëri-tjetrit ..ndonese jo me trup.. por me zemër!

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:46
Glaukus nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Glaukus Kliko këtu për të kontaktuar me Glaukus (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Glaukus Shto Glaukus në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Glaukus në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Ne fakt mesazhi i pare qe desha te shkruaja qe pak autobiografik por meqe po flasim per interesin, edhe pse isha femije dhe kisha shok per interes natyrisht qe nuk mund te mohoj ate qe kam perfituar por kjo nuk mu be motoja e jetes.
me poshte ke mesazhin qe desha te shkrusha me pare.
Ne jete me ka takuar te njihem me shume njerez te te gjitha shtresave dhe mund te them me qejf se edhe kam mesuar prej tyre. Persa i perket shoqerise nuk kam bere kurre diferenca por kuptohet se nuk kam ndare gjerat me te gjithe. Ndoshta sepse gjithmone kam ditur te ze shoke dhe kam ditur çfare tu besoj nuk kam pasur asnjehere telashe si me shoqerine apo rendin. Edhe pse ka pasur raste kur shoke mund te kene qene njerez qe kishin probleme te tilla. Ne vegjeli kisha shok te ngushte nje minoritar grek ne ate kohe isha i vetmi nga lagjia jone qe mund te hyja lirshem ne shtepine e tyre. Nga ai kam mesuar shume gjera sepse kishte mundesi financiare dhe jete dhe kishte shume lodra, libra dhe çimçakiza. Me pas kur jam rritur dhe kuptojsha shoqerine kam pasur shok dhe vetem nje ai ishte me origjine nga laberia si ne pamje dhe karaktere kemi qene komplet te ndryshem, por i mbanim sekretet njeri-tjetrit dhe keshtu deri vone kur na ndau emigracioni. Une ika kurse ai vazhdoi studimet e larta dhe sot eshte dentist. .....

ps: interesante kjo e çimçakizit lol.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:53
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Ne vegjeli kisha shok te ngushte nje minoritar grek

TE NGJITKA SHOQERIA ME ATA GJYSEM GREKET TY RE PIKTOR
MUA ME NGJIT ME ATA GJYS ITALIANET

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 00:58
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Plotesisht qe duhet merituar. Mendoj se cdo njeri ne thelb do vetem veten e tij. (duke perjashtuar familiaret nga ky arsyetim)
Ne duam vetem ata qe na duan, ata qe na trajtojne me respekt, ata qe na japin, qe na kuptojne etj etj. Pra ne thelb duam veten tone.

Mendoj se eshte gabim te mendosh qe dikush pranohet thjesht duke u nisur nga "vlerat morale" te atij personi. Vlerat morale jane disa rregulla gjysem te qarta, shume te perkohshme dhe tejet te ndryshueshme (madje ata ndryshojne edhe brenda jetes se nje njeriu), per t'u skalitur ne thelbin e species "njeri". Ne jemi "hardwired" per te vepruar ne baze interesi.

Nese dikush mendon se sinqerisht mund te pranojne dike thjesht per arsye te "biografise se mire", duhet te filloje te dyshojse se shabllonet e kohes qe jeton ia kane kondicionuar shume trurin.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 03:37
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Nese kerkon te ulesh ne nje tavoline, pregatitu te vesh dicka mbi te.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 03:42
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Re: Meritohet njeriu?

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Sipas jush prania,miqesia,dashuria e dikujt...duhet merituar?

:Ai s'e meriton ta kete mik.

:ajo eshte me e mire,meriton nje si vetja,ai eshte me i shkolluar,s'duhet te rrije me te ,
Ju si mendoni? - Tregoni eksperiencat ose pershtypjet tuaja...

Eh Briseide. Gjithandej ka llafe boshe. Jeta eshte kthyer ne nje kazan shtrigash;
kush te te rrjepi edhe burrin nga krahu, pale me dashnorin apo te fejuarin.
Keshtu me ngjan mua sepaku, jo se kam jetuar 100 vite jo; jam akoma ne lule te moshes.

Me disa tipa vertete qe nuk jetohet; mire qe nuk jetohet, por as shoqerohet njeriu.
I keqi te ben te heqesh keq, mendoj une. Brenda guackes sime
ka vend vetem per mua; por dikush duhet te me meritoje?! ne cfare kuptimi?
si prone te perjeteshme apo si rruaze qafe? apo si rrip pantallonash?!

Une jam shume tip dyshues Briseide. Te pershendes.

Mesazh i vjetër 19 Mars 2008 03:59
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Njeriu meritohet vetem ne shoqeri,as ne miqesi,as ne dashuri s'duhet perdorur ky term.

Mesazh i vjetër 24 Mars 2008 23:12
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:52 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Meritohet njeriu?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar