Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > denimi me vdekje
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
matrian
arc

Regjistruar: 27/08/2008
Vendbanimi: apollonia.gr
Mesazhe: 72

Jam dakort me denimin me vdekje:

1) Per ato qe thane te tjeret me lart!(Kur i "heq jeten nje njeriu me dashje")

2) Nuk jam dakort qe kur njeriu qe eshte i dehur (qe kryen krim) ka lehtesi pak me te madhe ne gjykim, pasi ishte ne ndikimin e alkolit. Besoj qe te gjithe e dime se ca bejme kur dehemi ,ca qeshin, flasin dhe bejne gjera me lirshem, qajne,...Nuk eshte arsye se mund t'a vrasesh "tjetrin" se je i dehur!(n.q.s. e ben - e ke brenda teje)

3) Kriminelet qe mund te kene bere "KRIME SA T'U DOJE QEJFI" dhe falen nga fete, pasi u bene "pishman"=kerkuan meshire dhe u "lane" Nuk jam me fene, por edhe nje arsye me shume qe te mos jem dakort, pasi ky gjest me duket shume hipokrit.

Patjeter qe kur denohet nje njeri me vdekje duhet te jene te SIGURTE per krimin qe ka kryer!-N.Q.s se po , e meriton qe te vritet!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 23:36
matrian nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të matrian Kliko këtu për të kontaktuar me matrian (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: matrian Shto matrian në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto matrian në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

Pro!

Denimi me vdekje eshte nje zgjidhje ekstreme per nje rast ekstrem. Eshte detyra e ligjit te mbroje qytetaret e tij nga kriminelet dhe jo thjesht nje zgjidhje pragmatike. Motivi ketu eshte qe jeta e nje krimineli eshte jo vetem e demshme per shoqerine, por eshte krejt e pavlere, ai nuk eshte njeri dhe si rrezultat jetes se tij i duhet dhene fund. Keshtu te pakten, ata potencialet e tjere kriminele do mendojne dy here perpara se te bejne krim se dhe jeta e tyre can be discarded just as easily.
Pa marre parasysh ketu argumentin nga perspektiva e taksapaguesit, i cili paguan taksa qe krimineli te rrije, te haje e te pije e te shoqerohet pa asnje preukopim si ne kamping.

Pra jam pro denimit me vdekje.

Kotka ata qe dhunojne femijet, nuk e di me rreqethet mishte nga nje mendim i ketille, keta dua te vuajne shume, shume qe ora e vdekjes tu duket ore shpetimi. Nuk mi nxe truri keto lloj shtazesh.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2008 23:39
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Ne zona te izoluara pa asnje lloj komunikimi absolut me boten e jashtme pa drite elektrike pa çezme e pa banjo dhe ta fitoje copen e bukes me djerse e pune e te fleje ne kushte mizerabel, aty te zgjedhi ose te jetoje ose te vrase veten.

mos harro qe keta njerez te cilet ne themi e meritojne denimin kapital, nuk jane njerez social, nuk kane normat e komunikimit te pjeses derrmuese te shoqerise ndaj dhe burgu, me vetmin qe sjell, do ishte vend ideal per ta. Kupton?

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 00:08
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
matrian
arc

CUPKA, jam shume dakort me ty, edhe qe disa kane mendim qe te rrine ne burg, prape eshte shume gje e pasigurte, e para, pasi jetojne dhe si dihet se si shkojne punet!{ne qeveri apo ndonje gje tjeter p.sh.kriminelet qe u liruan gjate ndryshimit te sistemit ne Shqiperi)} dhe "ata mund te jene te "lire", gje qe s'e meritojne!

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 00:34
matrian nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të matrian Kliko këtu për të kontaktuar me matrian (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: matrian Shto matrian në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto matrian në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

e di si eshte puna qe te cmendurit dhe budallenjte as nuk i vrasim dot te gjithe dhe as burgjet nuk i nxene te gjithe....

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 00:37
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
matrian
arc

Diskutojme per kete teme , pasi eshte nje akt qe shume vende te botes jane ne dileme! T'i vrasin apo mos t'i vrasin derisa i kane kapur(ashtu sic thua ti Kotka qe burgjet jane mbushur plote). N.q.s. nuk ekziston kjo pyetje nuk duskutohet qe te gjithe do te mundohet te mbijetojne njerezit!
Thjesht eshte nje teme aktuale,por n.q.s e shpjegojme ne menyre filozofike + apstrakte eshte ashtu sic thua ti! Dhe eshte gjeja me e thjeshte per t'i lene gjerat si te " vijne",...

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 00:57
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Une jam pro denimit me vdekje ne parim.

Do te shtoja kushtin qe mund te behet vetem ne ato raste kur faji provohet shkencerisht, dmth me ate ne ADN etj.

Perndryshe, nqs bazohemi vetem tek forca e argumentit, rrezikohet te denohen njerez te pafajshem vetem se mbrojtesit e tij nuk e kane forcen e duhur kunder-argumentuese.

Po c'lidhje ka ADN-ja a i vrare.

Ti qellon me plumb dike nga 100 m larg. Cilen ADN do provosh ate te plumbit?

Une jam me Kotken:kunder denimit me vdekje

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 01:48
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

People are strange

Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale .

Ti je me kotken? Shiko cfare thote ajo diku me lart.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel

1-shi thote qe kotka eshte kunder denimit me vdekje
2-shi thote qe kotka eshte pro denimit me vdekje

Ti cedrus me cilin pozicion te kotkes je? Nuk ke shume zgjedhje, vetem dy.

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 01:59
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

po ti avash o i uruar se ajo qe thote Kota qendron. Ajo thote qe eshte kondra denimit kapital perjashtuar rastet qe kane te bejne me dhunimin e femijeve. Cfare ka ketu qe te konfuzon? Kete pozicion ka ajo dhe eshte shume e qarte.

Denimi kapital nuk jepet vend e pa vend, krim ekstrem kerkon ndeshkim ekstrem.

Modifikuar nga cupka datë 23/12/2008 ora 02:25

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 02:08
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
People are strange

Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale .

Ti je me kotken? Shiko cfare thote ajo diku me lart.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel

1-shi thote qe kotka eshte kunder denimit me vdekje
2-shi thote qe kotka eshte pro denimit me vdekje

Ti cedrus me cilin pozicion te kotkes je? Nuk ke shume zgjedhje, vetem dy.

pikerisht ke kapur ato momente kur une flas me vehte Lost i dashur.
jam kunder denimit me vdekje, me perjashtim te rasteve kur kriminelet idiote perdhunojne femijet e vegjel. Ne keto raste ketyre idioteve nuk u ben efekt asnje lloj therapie apo denimi.

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2008 02:10
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 15:47 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > denimi me vdekje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar