Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515
|
Citim: Po citoj ato që tha shelgu
U prishe ne ti Deb. Mos u bej irracionale pash Zotin.
Po ate gocen e vogel pse e ve te flere permbys mi, apo qe te mbledhe mendjen e mos fluturoje pas yjeve. Mire e ke se kur shikon perpjete te hiken mendja.
Mendim racional konkret. Sio topce e kishe marshallah. Une nuk marr me sysh po e them me mire nje marshallah per te qene brenda se ku i dihet. femer eshte e merr sy lehte.
E me nje djale Deb. Thone se djemte e kane hudhren me vete dhe e di ti, puna e syrit si eshte.
No more kids cedro. Mos na hap pune tani.
Tani sa per temen une mendoj qe mendimet iracionale nuk jane aq te panevojshme, te demshme. Eshte si puna e stresit qe ka dhe efekte pozitive. Te shtyn te perqendrohesh me mire. Ti ngresh pikepyetje vetes rreth aftesive te tua, ka anen e saj te mire. Analizon anet pozitive dhe negative. Pse duhet ta marresh ate veprim dhe pse jo. Ka shume njerez qe dhe pse nuk e bejne dot dicka kane nje besim te tepruar te vetja dhe e marrrin persiper ta bejne pa e vrare mendjen shume per pasojat qe mund te shkaktoje veprimi i tij i nxituar..
Fundja nuk jemi eksperte ne te gjitha drejtimet. Normal per dicka mund te mos jemi shume tesigurt. Kemi nevoje cik per kurajo nga te tjeret.
Kam patur nje shoqe ne shkolle e cila s'kishte shume besim te vetja. Ti thoshte dikush qe une e bera ndyshe ushtrimin ajo behej keq. Me tha njehere,'' E kemi bere gabim ate ushtrimin se filankes i kishte dale ndryshe. U habita se ajo filanka nuk shquhej per ndonje zgjuarsi me te madhe se ne, perkundrazi. Perse nuk mendon thashe qe e ka ajo gabim dhe jo ne? Dorezohej shume kollaj. I dukej sikur vetem ajo mund te gabonte.
Zakonisht njerezit me mendime iracionale te shumta kane nje ndjenje vetvleresimi te ulet per veten.