Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Si te ndalojme mendimet Irracionale....
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lule
at this moment in time...

Regjistruar: 28/10/2010
Vendbanimi: Dans tes rêves..
Mesazhe: 8269

Kotka e shelgu mroma i her .

Ketu un po hap tema dhe jo gazeta, po ketu don te shprehesh e marin gjithmon sensin negativ, ndaj lash te shpreheshin te tjeret per momentin .

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

lulka do jete ne hapat e para te psikollogjise shelgu...

Duhet te shelgoset ca

Un perioden e shelgosjes e kam kalu, ja po jap dhe un mendimin tim aq sa di ,, mbase ju jeni me te vjeter se un, **njeriu sa te rroje do msoje**

Mendimi racional është veprimi i mendjes i bazuar nga arsyeja jonë e idesë së brendshme që kalon nëpërmjet shqisave ...kështu derisa mendimi i përfituar nga arsyeja e kulluar të vije deri te njohja intelektuale.

Mendoj se mendimi racional, mes tjerash kërkon të jetë i vetëdijshëm drejt një sistemi inteligjent, dhe psikika të ketë zhvilluar normalisht kujtesën, sepse dhe kujtesa ndihmon në paraqitjen e mendimit të shëndoshë.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 02:18
lule nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lule Kliko këtu për të kontaktuar me lule (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lule Shto lule në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lule në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Ja tani ne kete moment me kane kap ca mendime iracionale. Kam nje interviste npm telefonit pastaj. Me kane filluar ethet..
Ndonje mendim Lulke si ti largoj keto mendime iracionale qe me kane pushtuar tani, qe te dal me sukses ne interviste?

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 02:30
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lule
at this moment in time...

Regjistruar: 28/10/2010
Vendbanimi: Dans tes rêves..
Mesazhe: 8269

Deb puna pare pershendet i her si per edukat..

e dyta kam alergji kur shof dike tu krujt hundet.., me iken idet her tjeter kur tjem me e kthejllet, mbase..dhe tpergjigjem .

Per sonte ciao.

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 02:33
lule nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lule Kliko këtu për të kontaktuar me lule (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lule Shto lule në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lule në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Kjo nuk eshte tema e pershendetjeve mi?
Ti pershendete vet kur hape temen?

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 02:42
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Kjo nuk eshte tema e pershendetjeve mi?
Ti pershendete vet kur hape temen?

U prishe ne ti Deb. Mos u bej irracionale pash Zotin.

Po ate gocen e vogel pse e ve te flere permbys mi, apo qe te mbledhe mendjen e mos fluturoje pas yjeve. Mire e ke se kur shikon perpjete te hiken mendja.

Mendim racional konkret. Sio topce e kishe marshallah. Une nuk marr me sysh po e them me mire nje marshallah per te qene brenda se ku i dihet. femer eshte e merr sy lehte.

E me nje djale Deb. Thone se djemte e kane hudhren me vete dhe e di ti, puna e syrit si eshte.

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 07:59
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu

U prishe ne ti Deb. Mos u bej irracionale pash Zotin.

Po ate gocen e vogel pse e ve te flere permbys mi, apo qe te mbledhe mendjen e mos fluturoje pas yjeve. Mire e ke se kur shikon perpjete te hiken mendja.

Mendim racional konkret. Sio topce e kishe marshallah. Une nuk marr me sysh po e them me mire nje marshallah per te qene brenda se ku i dihet. femer eshte e merr sy lehte.

E me nje djale Deb. Thone se djemte e kane hudhren me vete dhe e di ti, puna e syrit si eshte.

No more kids cedro. Mos na hap pune tani.

Tani sa per temen une mendoj qe mendimet iracionale nuk jane aq te panevojshme, te demshme. Eshte si puna e stresit qe ka dhe efekte pozitive. Te shtyn te perqendrohesh me mire. Ti ngresh pikepyetje vetes rreth aftesive te tua, ka anen e saj te mire. Analizon anet pozitive dhe negative. Pse duhet ta marresh ate veprim dhe pse jo. Ka shume njerez qe dhe pse nuk e bejne dot dicka kane nje besim te tepruar te vetja dhe e marrrin persiper ta bejne pa e vrare mendjen shume per pasojat qe mund te shkaktoje veprimi i tij i nxituar..
Fundja nuk jemi eksperte ne te gjitha drejtimet. Normal per dicka mund te mos jemi shume tesigurt. Kemi nevoje cik per kurajo nga te tjeret.
Kam patur nje shoqe ne shkolle e cila s'kishte shume besim te vetja. Ti thoshte dikush qe une e bera ndyshe ushtrimin ajo behej keq. Me tha njehere,'' E kemi bere gabim ate ushtrimin se filankes i kishte dale ndryshe. U habita se ajo filanka nuk shquhej per ndonje zgjuarsi me te madhe se ne, perkundrazi. Perse nuk mendon thashe qe e ka ajo gabim dhe jo ne? Dorezohej shume kollaj. I dukej sikur vetem ajo mund te gabonte.

Zakonisht njerezit me mendime iracionale te shumta kane nje ndjenje vetvleresimi te ulet per veten.

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 19:48
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

une e shkreta jo vetem qe nuk kam mendime iracionale kurre, por i urrej shume njerezit me mendime iracionale rreth meje se me behen pengese te realizoj endrat e mija

giasou cedrus=shelgu (vllatra)
deb change honey

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 19:56
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Kotka une nuk them qe kam shume mendime te tilla, por mendoj qe jane te pashmangshme ne disa situata.
Kotka mua me pelqejne ndonjehere keta me mendime iracionale. Vdes kur me kerkojne mendime. Me japin me shume besim te forcat e mia.

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 20:04
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Kotka une nuk them qe kam shume mendime te tilla, por mendoj qe jane te pashmangshme ne disa situata.
Kotka mua me pelqejne ndonjehere keta me mendime iracionale. Vdes kur me kerkojne mendime. Me japin me shume besim te forcat e mia.

une i kam inat shume... se sot p.sh i thashe tim shoqi ne mengjes ne makine kur po iknim ne pune.
kam deshire per nje cruise ne Alaska se nuk kam qene asnjehre ne cruise dhe nuk para me terheqin shume. E di si me tha???

"aman na le rehat o kotka se po na del ndonje iceberg perpapa..."

"ok" i them. "Po iki vetem une dhe ti jeto edhe me shume vite mbas meje"

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 20:16
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Dulcis in Fundo
.. alola?

Regjistruar: 16/03/2010
Vendbanimi:
Mesazhe: 4846

Te duash te fillosh nga -1 eshte mendim racional apo irracional fleur?

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2010 23:21
Dulcis in Fundo nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Dulcis in Fundo Kliko këtu për të kontaktuar me Dulcis in Fundo (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Dulcis in Fundo Shto Dulcis in Fundo në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Dulcis in Fundo në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 05:51 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Si te ndalojme mendimet Irracionale....

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar