shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928
|
Citim: Po citoj ato që tha raid
Obobo filloi ky..
Shelgu, po prap nuk na shpjegove "pse"-ne e sjelles se kundert te mashkullit dhe femres.
Teorite apo hipotezat duhet te jene shpjeguese, perndryshe jane fjale ne ajer. Ja une per shembull solla nje shpjegim (bindes per mendimin tim), qe e kam te lexuar sigurisht.
Si e shpjegon kjo puna e pronesise qe femra e ka mendjen te zemra, kurse mashkulli ke ajo gjoja aty poshte? .. 
cec.. po pra, gjithe te papritura eshte jeta.
Ja ti per shembull hyre ne kinema qe t'i shpetoje 40 gradshit dhe jo vetem qe nuk i shpetove, por te pelqeu nje film qe normalisht s'te pelqen..
Miku im, jam i turpshem per te bere shpjgime te hollesishme.
Megjithate po i bie prape s larg e larg. Psikoanalistet akuzojne fallusin dhe komplekset e tij per kete.
Ideja eshte pak a shume qe femra merr inat te gjithe meshkujt sepse ata jane te paisur me fallus, ndersa meshkujt zhvillijne nje lloj ankthi, per humbjen e tij. Kjo krijon nje tjeter kompleks tek femra qe lidhet me nje ndjenje inferioriteti per nje mungese organi, kompleks qe sipas psikoanalisteve merr forma te tjera ne kohen kur femrabehet nene.
Pra ndryshimi ne aspektin psikologjik eshte i pashpjegueshor nese nuk merren parasysh edhe kushte te tjera sociale, fisnore, religioze etj.
Psh nese cifutet ndjekin linjen e gjakut, ra (nenes-vezes), ne ndjekim linjen e babait (fares) dhe keshtu ka ndryshime ne popuj te ndryshem. Kjo s'ka sesi te mos ndikoje ne reagimin emocional te mashkullit apo femres.
Shpjegime te tilla si: femra kerkon sigurine, mashkulli dashurine, ose: femra eshte me besnike, mashkulli eshte si qeni, mua me duken te tejkaluara dhe fyese per te dy sekset. Ndoshta keto jane shpjegime te dobta edhe per boten patriarkale islame, ku femra paraqitet ne shoqeri me mjaft deficienca. Une besoj qe femra ka aftesi intelektuale, seksuale, deshira, mekate, emocione, si edhe mashkulli. Forma si dalin ne siperfaqe sigurisht qe eshte e ndryshme dhe korrespondon me biologjine e ndryshme te saj.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|