Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kisha dhe Pedofilia.
Gjithsej 6 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
erzeni_be
Veteran ne forum

Regjistruar: 07/07/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 1306

Citim:
Po citoj ato që tha analistja
per mua eshte shume tendencioz titulli, pak a shume po aq tenndencioz sa ishte tema a jane te gjiteh muslimanet terrorista.

nese duhet disktuar per fenomenin e pedofilise mundemi te diskutojme tek diskutimet shoqerore. devijancat seksuale nuk kane asgje te perbashket me institucionet fetare as me besimin por jane kryekeput te lidhura me karakterin e individit.
eshte shume gabim te konceptohet keshtu.

dreqe mos merr kaq shpejt flake

Analiste, me vjen shume çudi qe ky titulli te duket shume tendecioz.
Une po ti citoj disa tituj te tjere:
*Islamizmi. Fatekeqesi kombetare e shqiptarve??? Nga ENISS
*Krishterimi apo Islamizmi per ne Shqiptaret. Nga BETERRI
*Sa na sherben Islamizmi ne shqipetarev. Nga BETERRI
*70% musliman ne Shqiperi qendron kjo shifer akoma? Nga BETERRI
Me thuaj te lutem si te duken?

Une personalisht, kame shprehur mendimin tim edhe ne temat e lartepermendura , dhe ne asnje menyre nuk kam patur ne synim hakkmarjen.
Sepse tema te tilla eshte e qarte qe jane shkruar nga idiote me diplome, ose provokues te flakte.

Do te isha shume dakord me ju, qe ta diskutonim kete teme tek diskutimet shoqerore, por siç e thashe edhe ne shkrimin e meparshem, e kam fjalen per pedofiline ne gjirin dhe kuadrin e Kishes.
Shpresoj se me kuptoni.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:00
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

pedofilia eshte shume e rende si rastet qe ndodhin brenda institucioneve fetare, apo jashte atyre.

eshte po aq e rende si te ndodhte brenda institucioneve arsimore. megjithate sic e thashe eshte teper teper fyes ky titull. Kisha nuk ka asgje te perbashket me keto fenomene sepse jane individuale. nese do te trajtosh rastet brenda institucioneve fetare, serisht i perket diskutimeve shoqerore. Kisha paraqet per shume njerez institucionin e besimit. dhe ne kete rast eshte fyerje direkte ndaj besimit te shumices.

ty te kuptoj, por kupto si duhet ta trajtosh problemin.

flm

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:07
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be

Pse valle prifterinjt ushtrojne akte te tilla te felliqura?
Sikur qe ç'do musliman apo hindu i ndershem apo nje tjeter race, pyet veten perse valle te hidhesh ne ere, te mos hashe mishin e loper , e per ate racen tjeter diçka tjeter?
Dhe une mendoj se te gjithe keto fenomene te urryera rrjedhin me ose pas dashje , nga feja te ciles individi ne fjale i perket.
Ne rastin qe flasim, une mendoj se problemi rrjedh nga Kisha, nga keqinterpretimi i Bibles ne shekuj dhe ne kohet tona...
Me thoni valle, ku e mbeshtet Kisha murgjerine???
Njeriu i pare i ardhur ne toke, ka ardhur me bashkeshorten e tij.
Te gjithe profetet e tjere kane qene te martuar.
Atehere pse Kisha ua ndalon prifterinjve!!!??? A nuk eshte absurde???
Dhe pikerisht ky eshte shkaku per mendimin tim, qe prifterinjte ushtrojne pedofiline.
Dhe pikerisht kete teme diskutimi e radhita te Besimet Fetare e jo te deviacionet seksuale.

Pershendetje te gjitheve.

mendoj qe serisht vazhdon te jesh fyes. devijancat apo karakteri i njeriut nuk ka lidhje me besimin. por me ate se si ai e zgjedh te jetoje jeten nga vleresimi se cfare eshte e mire dhe cfare eshte e keqe.

qe te te kujtoj ty shume nga gjerat qe konsiderojme te mira apo te keqija rrjedhin nga edukata e besimeve fetare. dhe nese nuk do ishin besimet fetare qe nga fillimi do ishim ende barbare. kjo pa perjashtim.

mendoj qe ai qe eshte pedofil do e ushtronte njelloj devijancen e tij sepse e ka prirje. ndodhin qe jane prifterinj, por ata qe jane prifterinj nese duan te martohen fare mire munden te largohen nga betimi dhe te kthehen njerez normale. askush nuk ua pengon kete. eshte zgjedhje e tyre si te behen prifterinj si te mos behen. kjo nuk justifikon as nuk eshte arsye per ata qe te abuzojne femijet.

u kuptuam???

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:19
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha analistja

mendoj qe ai qe eshte pedofil do e ushtronte njelloj devijancen e tij sepse e ka prirje. ndodhin qe jane prifterinj, por ata qe jane prifterinj nese duan te martohen fare mire munden te largohen nga betimi dhe te kthehen njerez normale. askush nuk ua pengon kete. eshte zgjedhje e tyre si te behen prifterinj si te mos behen.

kjo nuk justifikon as nuk eshte arsye per ata qe te abuzojne femijet.

u kuptuam???

Me llogjikim tuaj me kujtohet nje barcalete, kur shkoi Zeqiri de greqi dhe e pagezuan ne Sotir.
Prifti e futi tre here ne nje kazan duke thene fut zeqir et nxirr sortir.
Keshtu edhe arysetimi qe prifti nese deshiron mund t'i braktise obligimet e tij.
Nuk eshte problemi a mund t'i braktise prifti obligimet e tij, ç'rendesi ka...

ç'me çudit me shume, une nuk u mundova te justifikoj apo te arsyetoj akte te tilla te prifterinjve.
Akte te tilla te ulta jane dhe mbeten te pajustifikueshme dhe te parsyetueshme.
Une u mundova te jap mendimin tim... ne shkaqet e ketyre akteve?
Ne ate se ç'i shtyn, ç'i "detyron" disa prifternj te abuzojne me femije.

Nje llogjikim i thjeshte me shpien ne nje konkluzion te tille...
Dikend tjeter e shpien ne nje konkluzion tjeter , e keshtu me
radhe.
Per mua te qenurit e ndaluar mardheniet (martesa) dhe deshira e flakte per te qene dhe ruajtur poziten, i detyron keta njerze te "lirohen" diku...
nje nevoje e natyrshme e qenies njerzore.

Per te perfunduar, mund te dialogojme tere naten per te gdhire te nesermen ne te njejtin debat...
Dhe kjo eshte interresante, sepse seicili shpreh mendimin e tij, detyrimisht duke mos cenuar teresine as dinjitetin e tjetrit apo fese se ciles i perket.

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:53
erzeni_be nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të erzeni_be Kliko këtu për të kontaktuar me erzeni_be (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: erzeni_be Shto erzeni_be në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto erzeni_be në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

erzeni_be me hy me analizu car behet ner fejat e ndryshe asnje nuk jemi te ndershem apo te pafajshem. Ok erzeni_be nje qe ka ndolle ne kosove ta tregoj une kur kapi hoxha vajzen e vet se ke degju ket???? ka qen edhe ne gazeta, nje gazete shqiptare nga zvicra shitet edhe ne amerike,,, edhe po thoshin shqiptar muslim edhe une bashk me to se me vinte turp ngaqe jan shqiptar qe e nxorren serbet ket fjale nga inati.

per mendimin tim disa hoxha e prifterij jan njerz te korreptume as nuk me plas shum per ato,, ato vetem me kap naj pare popullit.......... hoxha si gru e keqe merret me falle,,,,,,,,, as feja kotolike as muslimane sta lejon me u marre me falle apo magjina...

cdo fe ka bukurine e vet,, pse dalin hoxhat apo priftit apo terroristat te qelbur fen dhe besimin sna prishin,,,

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 00:56
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Dreqes

Bravo dreqeeeeeeeeeee....ke te drejte.
Kjo qe the perjashton cdo lloj fanatizmi mbi fene dhe hedh drite tek e verteta.

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 01:05
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_pafajshem
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 15/07/2003
Vendbanimi: Spain
Mesazhe: 383

Une desha te bej nje pyetje: ç'fare perfaqesojne dylberet per dervishet apo shtresen e pasur ne fene myslimane (te ciles i perkas dhe vete)?

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 02:07
i_pafajshem nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_pafajshem Kliko këtu për të kontaktuar me i_pafajshem (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i_pafajshem Shto i_pafajshem në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_pafajshem në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

Citim:
Po citoj ato që tha i_pafajshem
Une desha te bej nje pyetje: ç'fare perfaqesojne dylberet per dervishet apo shtresen e pasur ne fene myslimane (te ciles i perkas dhe vete)?

DYLBERT????????? se kuptoj ket fjale

me ca kam degju une nga kosovart vete, Dervisht besojne edhe i falen njeriut te vdekur,,, ato nuk falen ne xhami por ne vorre,, loooooool me ashte cu mishi kokerr kur me tregonte nje shoqe qe ashte kosovare se imagjinosha ket gja,,,,,,,, ka edhe me shum spjegime por sdu te ofendoj njerzit, tung

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 03:03
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Regjistruar: 01/02/2003
Vendbanimi: Philadelphia usa
Mesazhe: 3202

Kjo tem u spostua nga une te diskutimet shoqerore mbasi nuk ka lidhje me besimet fetare.
Nese kam ber zgjidhjen e gabuar te spostimit, e diskutojme dhe ja gjejme vendin por jo te besimet fetare.

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 07:50
Keni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Keni Kliko këtu për të kontaktuar me Keni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Keni't! Kërko mesazhe të tjera nga: Keni Shto Keni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Keni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
erzeni_be
Veteran ne forum

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha Keni
Kjo tem u spostua nga une te diskutimet shoqerore mbasi nuk ka lidhje me besimet fetare.
Nese kam ber zgjidhjen e gabuar te spostimit, e diskutojme dhe ja gjejme vendin por jo te besimet fetare.

Shume mire Keni... por nese vertet ke ndermend te rregullosh ne menyre te paanshme renditjen e temave ne kete forum "te mendimit te lire", do te beje me mire te s'postoje te tjera tema , te tilla si:
*Islamismi. Nje fatkeqesi kombetre e shqiptareve?? Nga ENISS
*Kristjanizmi apo Islamizmi per ne shqiptaret? Nga BETTERRI
*Sa na sherben Islamizmi ne shqipetarve. Nga BETERRI
* 70% musliman ne shqiperi, qendron kjo shifer akoma? Nga BETERRI

Nuk kam aspak ndermend te te diktoj apo te imponoj diçka, por nqs i shikon keto tema me te njejtin veshtrim, me te cilin ke veshtruar temen Kisha dhe Pedofilia, do te ishte hipokrizi e vertete,(pa dashur te te lendoj) te mos arrije ne te njejtin konkluzion.

Mesazh i vjetër 12 Tetor 2004 13:57
Ora tani: 15:58 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kisha dhe Pedofilia.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar