Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Divorci? A munded nje njeri ta demtoje veten nga ndarja me te partneri/en? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Po nuk besoj se do me demtonte, sepse do te kishte kuptim ajo qe do te ndodhte...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Dhjetor 2005 17:43
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525

Divorci.

Martesa eshte e shenjte dhe kohet e fundit kjo gje nuk kunceptohet me, cdo gje eshte divorce. Por mos te harrojme se njeriu kur martohet jep premtimin se do ti gjendet njeri-tjetrit ne te mire apo te keq. Ai djali sma merr mendja se do te vrasi veten por do te lendohet shume. Sophisticated une po te isha ne vendin tend do te mundohesha ta shtyja shoqen te perpiqej e te mos dorezohej aq lehte. Eshte shume e veshtire sot te gjesh dhe te kesh nje njeri qe te doje me pasion. Mua me duket se shoqja jote nuk vlereson ate cfare ka dhe ndoshta nuk eshte shume e dhene mbas marteses.
pershendetje

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2005 08:47
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freeb
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 20/08/2004
Vendbanimi: Houston
Mesazhe: 172

Re: Divorci.

Citim:
Po citoj ato që tha freespirit
Martesa eshte e shenjte dhe kohet e fundit kjo gje nuk kunceptohet me, cdo gje eshte divorce. Por mos te harrojme se njeriu kur martohet jep premtimin se do ti gjendet njeri-tjetrit ne te mire apo te keq. Ai djali sma merr mendja se do te vrasi veten por do te lendohet shume. Sophisticated une po te isha ne vendin tend do te mundohesha ta shtyja shoqen te perpiqej e te mos dorezohej aq lehte. Eshte shume e veshtire sot te gjesh dhe te kesh nje njeri qe te doje me pasion. Mua me duket se shoqja jote nuk vlereson ate cfare ka dhe ndoshta nuk eshte shume e dhene mbas marteses.
pershendetje

Freespirit mendoj se ai djali nuk ndien dashuri, por nuk pranon dot se ka humbur dike; edhe nese eshte dashuri ajo qe ndien (per te cilen dyshoj) mendoj se vajza ka te drejte te vendose per jeten e vet pa shantazhe te tipit "do te vras veten", me te cilat ai kerkon ta mbaje patjeter. Mendoj se e vetmja arsye pse dy persona duhet te rrine bashke eshte se duhen dhe e respektojne njeri-tjetrin.
Nuk e ve ne dyshim se ajo vajza i ka dhene asaj martese gjithcka, por qe te mbash nje martese duhen dy persona; dhe nuk e di se si te duket ty, por une nuk mendoj se nje martese e mban kercenimi se dikush do te vrase veten qe ajo te ndihet fajtore.
Mendimin tim e kam thene edhe me siper, ajo vajza do t'i beje nder edhe djalit nese do te ndahet. Jam e bindur se pasi te ftohet pak kjo situate, edhe ai do te mendoje se ka bere mire qe jane ndare.
Per momentin mendoj se ata vetem lendojne njeri-tjetrin.

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2005 21:46
freeb nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freeb Kliko këtu për të kontaktuar me freeb (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freeb Shto freeb në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freeb në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Freeb ke te drejte dhe mendoj une si pikepamja ime dhe e jotja qendron se ne jemi jashte problemit. Megjithate bashkohem me ate qe duhen 2 per nje martese dhe do ishte me mire te ndaheshin para se te keni edhe ndonje femije. Logjika ime me coj tek ai perfundim sepse te kesh 5 vjet me nje njeri dhe te thuash se nuk eduam me njeri-tjetrin me duket si kaprico, perderisa ska tradheti apo dhune apo genjeshtra etj.Zenka te vogla gjithmon ka dhe dihet qe martesa seshte gjithmon perfekte dhe pikerisht shume njerez kane tjeter imazh per martesen. Kur e kuptojne se nuk eshte aq e lehte atehere terhiqen. Si femer qe jam une e shikoj keshtu, vajza eshte e dashuruar me dike tjeter ose do te kete nje jete me te pavaruar dhe te bej qeif (fun). Kurse djali ose e ka zene halli dhe eshte shume i dashuruar ose eshte shume dinak.
Respekte

Mesazh i vjetër 20 Dhjetor 2005 23:55
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freeb
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 20/08/2004
Vendbanimi: Houston
Mesazhe: 172

Citim:
Po citoj ato që tha freespirit
Freeb ke te drejte dhe mendoj une si pikepamja ime dhe e jotja qendron se ne jemi jashte problemit. Megjithate bashkohem me ate qe duhen 2 per nje martese dhe do ishte me mire te ndaheshin para se te keni edhe ndonje femije. Logjika ime me coj tek ai perfundim sepse te kesh 5 vjet me nje njeri dhe te thuash se nuk eduam me njeri-tjetrin me duket si kaprico, perderisa ska tradheti apo dhune apo genjeshtra etj.Zenka te vogla gjithmon ka dhe dihet qe martesa seshte gjithmon perfekte dhe pikerisht shume njerez kane tjeter imazh per martesen. Kur e kuptojne se nuk eshte aq e lehte atehere terhiqen. Si femer qe jam une e shikoj keshtu, vajza eshte e dashuruar me dike tjeter ose do te kete nje jete me te pavaruar dhe te bej qeif (fun). Kurse djali ose e ka zene halli dhe eshte shume i dashuruar ose eshte shume dinak.
Respekte

Freespirit...jam dakort me ty, ne jemi jashte problemit dhe thjesht po diskutojme ketu. Por une besoj se pikerisht per kete jemi me te qarta se sa ata. Te kesh 5 vjet me nje njeri, dy prej te cilave ti je perpjekur qe te ndahesh me te, do te thote se ka nje problem, dhe madje mjaft te madh. Djali kerkon ta mbaje dike peng me kercenime te kota...Vajza nuk besoj se do te kete dike tjeter, dhe nese ke lexuar postimet e meparshme, eshte paksa problem i gjate ky; ndoshta tani qe po diskutojme ne, ata jane ndare, ose kane lindur nje femije...
Nuk besoj se nje martese me probleme prej te pakten nje viti, ka me shanse per jetegjatesi...Dua te theksoj edhe njehere, ai djali ka problem se nuk pranon dot ta lene, nese do te ishte e kunderta, ndoshta do te ishte ajo vajza ne vendin e tij, ose do te shkeputej, varet se si e pranojne njerezit "JO-ne".
Vajza s'ka se pse te paragjykohet se meqe dashka te ndahet nga burri, dashka te beje qejf, ose te doje dike tjeter. Ajo do te ndahet se nuk e do me nje njeri dhe per mua kjo eshte arsye mjaft e forte. Edhe une do ta kisha pak te veshtire te doja dike qe te mban ne tension me kercenime se do te vrase veten, apo ku ta di une. Ne kete pike jam dakort me ty, ai djali eshte dinak...por vetem se nuk e di as vete se cfare po ben. Per kete them se i takon vajzes te ndermarre hapin vendimtar dhe do te jete me e mira per te dy. Edhe presioni psikologjik qe ai djali i ben eshte njelloj sikur ta abuzonte fizikisht, ndoshta me keq.

Mesazh i vjetër 21 Dhjetor 2005 19:35
freeb nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freeb Kliko këtu për të kontaktuar me freeb (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freeb Shto freeb në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freeb në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
*~SoPhisticated~*
Anetar i ri

Regjistruar: 31/10/2004
Vendbanimi: london
Mesazhe: 6

Arrow

running and running...

Pershendetjete gjitheve, faleminderit per kohen e marreper tu pergjigjur...ia kam treguar mikes sime te gjitha pergjigjet qe po vijojne ketu, dhe dikutimi mes jush dhe opinionet tuaja i kane dhene nje vision me te gjere.

atehere ishte sonte qe ajo me telefonoi dhe me tha se ishin ndare...dhe bashkuar perseri per 4 oret qe te gjithe bisedimet vijuan.....
kane disa kohe qe zihen...dhe kur themi zihen, dmth kapen ne muhabete per te cilat u duhen ore te tera argumentesh per te dalur nga to...kshq s'ma merr mendja se nje shtyrje nga shoqeria, apo edhe sygjerime nga familja (flasim rrethi familjar i gjere e) qe kjo lidhje duhet te vazhdoje edhe perse kane probleme te dukshme me komunikimin dhe balancen e dashurise mes tyre. me pare kam qene edhe une ajo qe i veja ne dukje vetem kualitet e mira te djalit, dhe i thoja (shume me pa te drejte) se eshte e veshtire te gjesh dike qe te do aq shume apo qeben aq shume pas teje....kur ne te njejten kohe ajo eshte po aq e zonja e vetes, dhe mund shume mire edhe te gjej dikend qe eben taman te lumtur....fundi kur ata u martuan ajo ishte vetem (16) e sa mund te di te zgjedh partnerin e jetes nje 16 vjecare?
tani une kam kuptuar se edhe perse gjerat po shkojne drejt ndarjes, te gjitha perpjkjet e saj per ta marre dhe egzekutuar kete vendim deri ne fund po kthehen ne nje mision impossible te vertete duke qene se familja, shoqeria apo dhe vete djali nuk ia kuptojne ankesat vajzes.
sonte kur ata do te ndaheshin, djali e kish pranuar ndarjen dhe me pas i kish treguar nje leter qe e kish shkruar 2dit me pare ku edhe e falenderonte ate por edhe i thoshte "mos u merzit ti nesedicka ndodh me mua"!!!! a ka me presion me te thelle psiqik qe mund te te beje dikush?
cfare pergjegjesie i lejon vetes ai tia veje dikujt tjetri??? ai mund ta doje ate pa mase, por duke kerkuar vemendje me cdo kusht (psh....duke hedhur veten nga shkallet) nuk i le hapesire asnjeriu e as vetes sevet te marre vendimin e duhur.
te flasim ate qe eshte asnje femer shqipetare nuk ka qef te dalene jete me nje etikete "divorci" kshq o eshte e veshtire per ate o fare, por une 'mund ta imagjinoj dot as familjen apo vete djalin perse i vene pergjegjesi dhe nuk e kuptojne vajzen e cila eshte kaq e denje dhe meriton te zgjedhe ate qe do vete....papasur barre lumturine e dikujt tjetri!
ajo qe po themeshte nuk e shikoj se si disa nga ju mendoni se hajt mire qe e do ai dhe kjo eshte e mjaftueshme per lidhjen te funksionoje e te vazhdoje....nuk jane teka ato qe ka kjo,.....e as deshira per te tjere meshkuj....por shume shpejt ma merr mendja nese kjo situate vazhdon (shko deri ne ndarje emos u nda)...atehere lejon per gjithckate ndodhe...edhe tradheti.....edhe dhune...edhe nje zot e di cfare!
se si do mundet te ndahet nga ky njeri pa demtuar ate dhe veten e saj....nuk e di...por pergjigjet tuaja kane qene te dobishme.
faleminderit e mire u shkruafshim.....

ps. keep them coming pls. thnkx

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2005 04:52
*~SoPhisticated~* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të *~SoPhisticated~* Kliko këtu për të kontaktuar me *~SoPhisticated~* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: *~SoPhisticated~* Shto *~SoPhisticated~* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto *~SoPhisticated~* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
*~SoPhisticated~*
Anetar i ri

Regjistruar: 31/10/2004
Vendbanimi: london
Mesazhe: 6

running and running...

Pershendetjete gjitheve, faleminderit per kohen e marreper tu pergjigjur...ia kam treguar mikes sime te gjitha pergjigjet qe po vijojne ketu, dhe dikutimi mes jush dhe opinionet tuaja i kane dhene nje vision me te gjere.
atehere ishte sonte qe ajo me telefonoi dhe me tha se ishin ndare...dhe bashkuar perseri per 4 oret qe te gjithe bisedimet vijuan.....
kane disa kohe qe zihen...dhe kur themi zihen, dmth kapen ne muhabete per te cilat u duhen ore te tera argumentesh per te dalur nga to...kshq s'ma merr mendja se nje shtyrje nga shoqeria, apo edhe sygjerime nga familja (flasim rrethi familjar i gjere e) qe kjo lidhje duhet te vazhdoje edhe perse kane probleme te dukshme me komunikimin dhe balancen e dashurise mes tyre. me pare kam qene edhe une ajo qe i veja ne dukje vetem kualitet e mira te djalit, dhe i thoja (shume me pa te drejte) se eshte e veshtire te gjesh dike qe te do aq shume apo qeben aq shume pas teje....kur ne te njejten kohe ajo eshte po aq e zonja e vetes, dhe mund shume mire edhe te gjej dikend qe eben taman te lumtur....fundi kur ata u martuan ajo ishte vetem (16) e sa mund te di te zgjedh partnerin e jetes nje 16 vjecare?
tani une kam kuptuar se edhe perse gjerat po shkojne drejt ndarjes, te gjitha perpjkjet e saj per ta marre dhe egzekutuar kete vendim deri ne fund po kthehen ne nje mision impossible te vertete duke qene se familja, shoqeria apo dhe vete djali nuk ia kuptojne ankesat vajzes.
sonte kur ata do te ndaheshin, djali e kish pranuar ndarjen dhe me pas i kish treguar nje leter qe e kish shkruar 2dit me pare ku edhe e falenderonte ate por edhe i thoshte "mos u merzit ti nesedicka ndodh me mua"!!!! a ka me presion me te thelle psiqik qe mund te te beje dikush?
cfare pergjegjesie i lejon vetes ai tia veje dikujt tjetri??? ai mund ta doje ate pa mase, por duke kerkuar vemendje me cdo kusht (psh....duke hedhur veten nga shkallet) nuk i le hapesire asnjeriu e as vetes sevet te marre vendimin e duhur.
te flasim ate qe eshte asnje femer shqipetare nuk ka qef te dalene jete me nje etikete "divorci" kshq o eshte e veshtire per ate o fare, por une 'mund ta imagjinoj dot as familjen apo vete djalin perse i vene pergjegjesi dhe nuk e kuptojne vajzen e cila eshte kaq e denje dhe meriton te zgjedhe ate qe do vete....papasur barre lumturine e dikujt tjetri!
ajo qe po themeshte nuk e shikoj se si disa nga ju mendoni se hajt mire qe e do ai dhe kjo eshte e mjaftueshme per lidhjen te funksionoje e te vazhdoje....nuk jane teka ato qe ka kjo,.....e as deshira per te tjere meshkuj....por shume shpejt ma merr mendja nese kjo situate vazhdon (shko deri ne ndarje emos u nda)...atehere lejon per gjithckate ndodhe...edhe tradheti.....edhe dhune...edhe nje zot e di cfare!
se si do mundet te ndahet nga ky njeri pa demtuar ate dhe veten e saj....nuk e di...por pergjigjet tuaja kane qene te dobishme.
faleminderit e mire u shkruafshim.....

ps. keep them coming pls. thnkx

Mesazh i vjetër 23 Dhjetor 2005 05:42
*~SoPhisticated~* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të *~SoPhisticated~* Kliko këtu për të kontaktuar me *~SoPhisticated~* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: *~SoPhisticated~* Shto *~SoPhisticated~* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto *~SoPhisticated~* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Perderisa situata eshte e tille une mendoj se ajo vajza duhet te ndahet me te dhe te largohet te rri larg tij per nje kohe te gjate derisa ai ta harroj ose te filloj jeten pa te. Me cka shkruar sophisticated mua me duket se ky djali ka probleme psikologjike, ndoshta depresion ose karakter i dobet. Megjithate une mendoj se ajo e di me mire situaten dhe brenda zemres ajo e di se ceshte me e mira per te pa marre parasysh se cfare shkruajme ne.
bye

Mesazh i vjetër 28 Dhjetor 2005 02:06
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Nje fraze me ngacmoi duke lexuar mesazhet: "...personalitet e tyre po rriten ne menyre te kundert...".
Une mendoj qe ka marre fund.
Ndoshta ai burri ka frike nga jeta e re dhe e panjohur qe e pret. Ai ka nevoje per ndihme.

Mesazh i vjetër 09 Janar 2006 09:24
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
PARIS
beautiful pain

Regjistruar: 16/12/2005
Vendbanimi: AIR&TRAIN
Mesazhe: 623

Pershendetje!
Per mendimin tim i ka ardhur fundi durimit per hir te dashurise e me the
te thashe.
Divorci eshte e vetmja menyre per te dale nga ajo rrjete jete qe i ka bllokuar
dejet e deshires shoqes suaj!
Me mire nje hap i prere ne kohen e sigurt(ku shkaqet jane mjaft te pranueshme)
sesa nje hap te gabuar ne kohen e pasigurise(ku mendja e saj do jete
dobesuar jashtezakonisht shume!)
Ka meshkuj vertet te dobet psikologjikisht, ndoshta dhe as ata vete s`arrijne
te shohin brenda shpirtit te nje femre se cfare eshte stamposur aty,
dhe si rrugezgjidhje perdorin fjalen e rende, shamaten dhe dhunen.

Edhe me 10 kalamaj te isha, do i thoja "Lamtumire darling, por s`jemi per njeri-tjetrin!"

Me vjen keq per shoqen tuaj dhe sinqerisht deshiroj qe te gjeje sa me pare
nje rrugezgjidhje sa me te pershtatshme dhe te drejte per te dy si cift!

sinqerisht, PARIS.

Mesazh i vjetër 09 Janar 2006 10:16
PARIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të PARIS Kërko mesazhe të tjera nga: PARIS Shto PARIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto PARIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 09:22 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Divorci? A munded nje njeri ta demtoje veten nga ndarja me te partneri/en?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar