iliriusa
Shpirt i lire.....

Regjistruar: 11/03/2004
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 1516
|
Te mos kisha rreth e rrotull keto mure, te mos kisha mbi vete keto kocka..., tani do te isha e lire.
E strukur ne boten time te imagjinuar, ne jeten time te fantazuar ku vetem me fare pak sforco mund te bej te hyje nga ajo dere ke te dua, te bej te gurrgulloj nje ujvaj pas xhamave te dritares, a te shkumezoj nje det; te te ngrohi nje diell a te te ftohi nje shi, te te llamburis nje hene apo te nxije nje nate...
Te ngre themelet e mia aty ku nisin endrrat e mija, kjo s'eshte aspak utopi. Ne te heshturen qetesi une mund te bej gjithcka, cdo lloj magjie...
Cdo lloj endrre, cdo lloj shprese...
Mund te jetoj me veteveten. Te ndjej veten time, zemren time tek rreh. Gjakun tim tek rrjedh neper damar, kockat e mija tek ndrydhen neper kyce, endrrat e mija tek krijohen ne fantazi...
Jeten time qe nis...
Ne vetmi une mund te bej gjithcka, cdo lloj magjie. Vetmia eshte paqe, eshte jete, enderr, iluzion, shprese...
Vetmia eshte gjithecka!
Aty s'mund te kesh frike nga asgje sepse je ti krijuesi i gjitheckaje. Dhe e vetmja frike qe egziston e ka emrin 'zhgenjim'.
Ai mbart gjithecka. Zhgenjimi ngjall frike, pasiguri, dhimbje, torture, ankth, boshllek...
Gjithecka nga mund te friksohesh nis e merr fund tek zhgenjimi.
Sikur mos te kisha rreth meje mure e kocka qe i kam prej zhgenjimit. Sepse kam njohur kaq shume zhgenjime edhe nuk clirohem dot prej tyre, prej dhimbjes, prej asaj veteveteje qe me lendon, prej gjitheckaje.
Edhe shpresa shendrrohet ne dhimbje. Ne nje fare mishi te huaj qe do ta shkulesh prej trupit e ta flakesh tej por nuk mundesh...
Tani do te isha e lire...
Sikur!
Vertet sikur!
Sikur jeta mos te ishte kaq e permbytur ne peshtjellime 'sikur-she'.
Sikur!
|