AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672
|
Citim: Po citoj ato që tha cedrus
Mendoj se e kunderta do kishte lezet me shume. Puna ne USA ??? Je gabim turll.
Amerikanet, sipas statistikave jane njerzit qe punojne me gjate dhe kete po e bejne edhe shqiptaret qe kane ardhur ketu. kane "blere" nga nje shtepi dhe jane te detyruar te punojne dy dhe edh tre pune. Jeta praktike ne USA nuk eshte ajo qe japin filmat.
Manhattani? Ka shume gjera por duket te kesh kohe per te shkuar atje. Une kam takuar shqiptare te Amerikes qe edhe mbas 10 vjetesh banim me Brooklyn kane shkuar vetem disa here ne Manhattan. Nuk behet fjale per te pare Cfaqjet e Broadweit appo muzeumet e fameshme.
E kunderta me Europen.
Pervec faktit qe nuk arrij ta kuptoj se ku e ke bazen ne Europe apo Amerike , se je ne forum dite e nate.......... .... po jap mendimin tim te jetuar ........ .
Une kam blere shtepi, dhe punoj 8:00-14:45 (se ne oren 15:00 duhet te jeme ne palester), kam blere shtepi dhe bej vetem nje pune. Si une edhe shume te njohur te mi. Tani kuptohet, ne qofte se punon me 7$ ora dhe blen nje shtepi 500 mije $ normalisht qe do besh kater pese pune ne dite, po kjo eshte ceshtje tangerlliku dhe injorance. Ndonjehere kur kam bere pune te dyte, kjo e fundit ka qene me shume argetim i paguar. Jam shume dakort qe jeta ne amerike nuk eshte ajo e filmave (sikurse kam thene me lart qe Amerika nuk eshte Manhattan) po e njejta gje eshte edhe ne Europe.
Per ata qe kane 10 vjete qe nuk kane pare Manhattan????? Ata njerez edhe pas 100 vjeteve nuk do u dale koha per te shkuar atje. Shoqeria eshte e ndare ne shtresa, mos e harro kete. Katnari nuk ndryshon.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|