Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Copeza jete nga e kaluara... Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 3.00.
Gjithsej 68 faqe: « E parë ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

E mban mend?

Et commence pas _ te cacher pour moi
oh non, je te connais trop bien pour ça
je connais par coeur ton visage
tes désirs, ces endroits de ton corps

Dhe mos fillo te fshihesh nga une

oh jo,te njoh shume mire per kete

njoh permendesh fytyren tende

deshirat e tua,ato vende te trupit tend

qui m’disent encore
parce que nous c’est fort
parce que c’est toi j’oserais tout affronter
et c’est toi _ qui j’pourrais pardonner

Qe vazhdojne te me thone

sepse ne jemi te forte

sepse je ti me te cilin do guxoja te perballoja cdogje!

dhe je ti te cilin mund ta falja

parce que c’est toi
rien que pour ça
parce que c’est toi j’voudrais un jour un enfant
et non pas parce que c’est le moment

Sepse je ti

dhe per asgje tjeter

sepse je ti nga i cili nje dite do doja nje femije

dhe jo ngaqe eshte momenti!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 19 Maj 2006 20:59
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zhylien Sorel
animas

Regjistruar: 26/09/2004
Vendbanimi: ishull
Mesazhe: 5141

Mesazh i vjetr 19 Maj 2006 21:03
Zhylien Sorel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zhylien Sorel Kërko mesazhe të tjera nga: Zhylien Sorel Shto Zhylien Sorel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zhylien Sorel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
viper
economista

Regjistruar: 15/10/2005
Vendbanimi: milano (IT)
Mesazhe: 320

amour alucius vetem kaq per ty, je vertet number one

Mesazh i vjetr 19 Maj 2006 22:16
viper nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të viper Kliko këtu për të kontaktuar me viper (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të viper't! Kërko mesazhe të tjera nga: viper Shto viper në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto viper në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Fobia ime me e madhe jane gjarperinjte e cdo lloji,qofshin ne foto,qofshin ne TV,s'po flas fare nese do ishin ne realisht afer meje.Eshte zvarritja e tyre qe me tmerron,ndoshta paaftesia ime per ti ndjere nese do afroheshin,gjakftohtesia,qellimet...dhe me e bukura eshte qe s'kam arritur te lokalizoj burimin e frikes(nese lidhet me ndonje eksperience timen ne te kaluaren).

Cdo vit,nje anetar i staffit te organizates studentore "nderohet" me mundesine per te simbolizuar Rodin e Aesculapius  ne ceremonine e ndarjes te rezultateve te atij viti.Staffin e drejtojne 3 vete,nje nga keto jam une,kete vit u vendos qe ta simbolizoja une Rodin.Per mua nje arritje simbolike qe me mbush me gezim shpirterisht duke pare qe cdo student/e i fakultetit tim do deshironte te provonte nje eksperience te tille.Do jem studentja e pare e huaj ne tere historikun e universitetit qe do simbolizoje Rodin.E pranova me gjithe qejf por problemi i vertete fillon me faktin qe eshte nje gjarper i vertete(i madh   ) ne te cilin do jem mbeshtjellur,veshur ne peplosin e Grekeve te Lashte.Do jete nje njeri i specializuar qe do me asistoje dhe gjarperi(mesa me tha ai burri)do jete i ç'helmatosur por...brrrrrr.Ne telefon i thashe atij burrin qe do me asistoje"nese me kafshon gjarperi te betohem qe do te te kafshoj back ty".Ja nisi te qeshte me te madhe.

-----------------------------------------------------------------

Para ca neteve u gjenda ne guzhinen tende,ulur ne banak ndersa ti po gatuaje per te dy,nuk kishe lene X te gatuante.Ishte ora 20.00 afersisht.Ne nje moment me kujton nese kisha lajmeruar babin,me ra si rrufe ne qiell te kalter meqe kisha harruar ta beja.Me thua qe do i flasim bashke nga celulari yt.Mua me vjen te qesh.Mbas nja 15 min ne celular,kryesisht ato te dy duke folur per tema qe s'kishin te benin fare me darken(huh,kisha uri) dhe mbasi i kujtova nja 3 here babit qe kalamai i tije jam une dhe jo ky tjetri qe po gatuante per mua( ),me vuri oraret"beni qejf por ne 22.00 te jesh ne shtepi,tani ora 20.17 aty nga 20.30min mund te filloni te hani Ne 21.30 besoj qe do keni mbaruar,30 min per ta ardhur ne shtepi dhe silluni mire."(kjo drejtuar mua) Hahahahaha,ne s'mund te pushonim se qeshuri meqe kishte degjuar cdogje dhe Ai."S'kisha menduar ndonjehere qe ne kete moshe do me duhej te kerkoja leje per nje darke te qete ne shtepi hahahaha"ja be Ai.

P.s.Flm viper dhe Eric

Mesazh i vjetr 21 Maj 2006 14:01
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

Growing up in a different country with a different culture it makes it very hard for me to have appropriate communication with people in Albania. I was invited to a dinner party in Tirana, the table was full of people, but I only knew one. I was very afraid of communicating in Albanian, because I try to ovoid the fear of saying something wrong and worried how others would respond to them.
I was the last one to speak. My discomfort increased as each person took his or her turn. My body began shaking involuntarily, and my heart lodged in my throat, forcing me to gasp for air. When I was called upon, I scarily looked to the door thinking I could simply run out to end all the unpleasantness. Choosing not to suffer the humiliation of such a move, I opened my mouth and in big gulping breaths and introduced myself. The words came out like they had been strained through a sieve, but I survived.
Eye contact with someone that knew me well was consistently maintained. I wanted to make sure he was proud of me.
As I was speaking I was trying to use an appropriate language, choosing a language that is generally clear, direct, concrete and appropriate. Some of my expression were free of slang, using words that were inappropriate for those kinds of people. “I whispered to him why they have to be so judgmental”. '' Why do i have to struggle to fit in??''
Is not your fault, it is an unfamiliar group for you, and you made me proud tonight. After introducing myself as coming from Shkodra, he introduced me not only from Shkodra also from NYC, and soon after saw few changes in some people, ‘‘Inferiority’’, Why? Wonder thats all it takes for a social approval?????. hmmmm weird

Mesazh i vjetr 29 Maj 2006 04:34
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
pjetri,pjetri me shoqeronte kudo.

hahahahahahah sa kam qeshe
Mithati zevendesoj Pjetrin

Mesazh i vjetr 29 Maj 2006 04:46
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

"desh me lane kembet sot kur duke vajtur tek ...pashe nje goce qe nga shume larg te ngjante pak,fillova te pyes veten se c'ben kjo dreq ketu..."

Mesazh i vjetr 05 Qershor 2006 22:04
amor alucius
Ennology

Cdo dite e me teper habitem me pasionin e madh qe ben cdogje ne pune,me faktin qe terheq dozina njerezish mbas vetes me energjine tende,dhe atehere kur je i lodhur...por ato se shohin lodhjen tende!Ndoshta se sheh as ti!

Mu mbushen syte me lote heres te fundit kur pashe nje familje rreth teje qe ishin rikthyer te te falenderonin,kishin sjellur embelsira me vete.Edhe pse e dija qe ti si shijoje ate lloj,ja nise ti haje me to.Qesha!

Me vone  erdhe "fshehurazi" nga mbrapa shpines te me perqafoje,larg syve te atyre qe s'do kuptonin...

Mesazh i vjetr 09 Qershor 2006 22:50
amor alucius
Ennology

Jam aq e lumtur qe pushimet e mia ne Shqiperi mund ti ndaj gjate 1 jave bashke me miqet e mi te ngushte te vendit ku banoj.Idea lindi si ne shaka:

(biseda me nje shok universiteti)

"E...,do kthehesh ketu?"

Une:"Jo,s'do kthehem,ma keni sjellur ke hunda "

"Po ku i dihet o vajze,ndonje shqipetar andej... "

Une:"S'jemi ne Egjypt ku deshen te blejne L....me 20 deve vetem ngaqe ishte bjonde.Atje per fat s'kane deve hahahaha"

"Mire-mire,dhe po ndenje vi atje e te sjell per hunde kendej.C'do benim ne pa ty ketu?"

Une:"Do jetonit "

"Po flas seriozisht,s'ke plane per te ndenjur atje?"

Une:"Jo!Bileten e kam retour!Ja shihe..."

"Ka hotele atje te doja te vija te te beja shoqeri per nja nje jave?"

Une:"Kam nje alamet hoteli ne Shqiperi une hahahaha!Shtepine time,eshte for free :p"

"nuk do ju vinte keq prinderve te tu...?"

Une:"aspak,perkundrazi,do ju behej qejfi"

E keshtu,bej plane,e bej plane...u bene  5 vete  Me pas do i ve ne avion per Greqi.

------------------------------------------------------------

Duke dalur nga universiteti ( kisha patur provim)per tek stacioni i tramit,meqe kisha ngelur pa makine sot.

Ai:"Cutie,can I give you a lift?"

Une:"Jo,me kane porositur prinderit te mos ju flas te huajve"

Ai:"S'pranon karramele nga te huajt ti e?"

Une:"Joooo!Sidomos kur jane te huaj qe ngacmojne studentet rruges"

Po qeshnim me lot.Isha aq e lumtur qe po e shihja,mbas tere atij stresi provimesh...kishte lene pune per pak ore qe te me conte ne shtepi pa patur nevoje te prisja tramin.Nganjehere nje xhest  i vogel mund te jete aq domethenes.

Mesazh i vjetr 12 Qershor 2006 18:00
amor alucius
Ennology

Sot po flisja gjate me nje mikun tim nga Shqiperia,nje nga meshkujt me fantastike qe njoh dhe njekohesisht me "bastarde".Po flisnim per zgjedhjet qe ben nje njeri ne jete,ai po me fliste per komoditetin e pozites time...nje pozite me shume mundesira.C'di ai per nje jete jashte Shqiperie?E vertete ne fakt,nje pozite me shume mundesira,por besoj qe keto mundesi mund te kthehen ne nje arme te rrezikeshme;jetoj mes 3 realitetesh:ate te rrethit tim shoqeror te huaj,ate te familjes dhe ate te njerezve te mi ne Shqiperi.Te jemi te qarte qe ne fillim,sado qe te jem munduar gjate ketyre viteve s'kam arritur asnjehere ti sjell ne balance te plote.Edhepse njerezit e mi ne Shqiperi emancipimin e kane pritur me krahehapur sesa shumica e familjeve shqipetare atje,serish ndiej veten te huaj ne ate forme perceptimi gjerash.Ne njefare forme ndihem e frikesuar pasi nuk mund te influencoj dicka te tille pa "flijuar"ate qe jane prinderit dhe gjysherit e mi ne syte e njerezve qe i rrethojne.Dicka e tille do me vriste shpirterisht!Deri tani kam arritur te mos eci paralel me hipokrizine,e nese do dua te vazhdoj dicka te tille,do me duhet te pakten gjate atyre dy javeve te kafshoj gjuhen qe te mos them ate qe vertete mendoj.Kam vene re qe me mbulon heshtja ne pranine e disa njerezve te caktuar,me duket sikur cdo fjale e imja mund te kthehet ne ushqim per ulkonja...keshtu hesht!

Ne rrethin tim shoqeror te huaj ndihem e lire,ndihem vetevetja,jam rritur ne nje realitet te tille,e njoh me mire...jam aq larg hipokrizise.Me kane respektuar dhe dashur ne forme te pakushtezuar qe ne fillim,s'kishte rendesi nga vija,s'kishte rendesi asgje pervec te tashmes...Me vjen te vjell kur degjoj shqipot duke thene"jam i x-familje" "jam qytetar"...yeah,jam dhe une por me ke degjuar ndonjehere duke emfazuar dicka te tille 10 here ne nje bisede 1 oreshe ne nje caffé?Nuk te respektoj me teper nese e thua,perkundrazi,me turbullohet stomaku.

Pastaj eshte familja,njerezit me te dashur ne jeten time.Ato qe jane munduar te balancojne Shqiperine dhe vendin ku banoj ne mua.Ato qe me kane folur perhere  me aq dashuri per Shqiperine.Ato qe me sjellin telefonin dhe kur isha ne gjume qe te flas me goca/cuna tezesh/dajosh qe gati si kujtoj me.Ndoshta eshte per familjen qe nuk i sjell shpinen nje realiteti qe shpesh makes me sick,nje realiteti qe me ndalon te jem vetevetja...nje realiteti  qe pret gjera te caktuara nga une me njerez qe s'do mund te me kuptonin kurre.

Ne fund i them mikut tim:"nese njerezit shqipetare qe kam arritur te njoh une jane me te miret,si duhet te jene me te keqinjte?Si duhet te jene ato nese shpeshhere me "te miret"s'arrijne te komplementojne ate qe jam?Is that all there is?Elita shqipetare?Kjo s'me mjafton!S'do mund te isha e lumtur."

Jam aq e lumtur qe lundroj ne realitetin tend,shpirt,realitetin tone!Je aq  i paster nga ai pisllik shqipetar...dicka qe me ka bere keto dy vjete gati te le koken mbas teje.

Mesazh i vjetr 19 Qershor 2006 03:32
Ora tani: 07:53 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 68 faqe: « E parë ... « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Copeza jete nga e kaluara...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar