Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit...
Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Pervec faktit qe nuk arrij ta kuptoj se ku e ke bazen ne Europe apo Amerike , se je ne forum dite e nate.......... .... po jap mendimin tim te jetuar ........ .

Une kam blere shtepi, dhe punoj 8:00-14:45 (se ne oren 15:00 duhet te jeme ne palester), kam blere shtepi dhe bej vetem nje pune. Si une edhe shume te njohur te mi. Tani kuptohet, ne qofte se punon me 7$ ora dhe blen nje shtepi 500 mije $ normalisht qe do besh kater pese pune ne dite, po kjo eshte ceshtje tangerlliku dhe injorance. Ndonjehere kur kam bere pune te dyte, kjo e fundit ka qene me shume argetim i paguar. Jam shume dakort qe jeta ne amerike nuk eshte ajo e filmave (sikurse kam thene me lart qe Amerika nuk eshte Manhattan) po e njejta gje eshte edhe ne Europe.
Per ata qe kane 10 vjete qe nuk kane pare Manhattan????? Ata njerez edhe pas 100 vjeteve nuk do u dale koha per te shkuar atje. Shoqeria eshte e ndare ne shtresa, mos e harro kete. Katnari nuk ndryshon.

Turll, sa % e shqiptareve marrin ne USA mbi 20% ne ore? Une jam i sigurt qe shume pak prej tyre e kane kete luks, dhe shume prej tyre kane blere shtepi ne te gjithe ameriken. Te blesh shtepi ne NY eshte pothuajse e pamundur edhe per ata qe marrin 100 000$ ne vit sepse shtepite kushtojne mbi 500 000(te perdorura dhe te konsumuara). Ne zonat me projekte edhe mundet te gjesh ndonje te lire rreth 300 000$. Barraka te ronitura dhe te amortizuara ne kulm qe qelben ere kalbesire.

Turll, ti qe punoke 8 me 3 je nje perjashtim per zotin, pa asnje gje personale, por ti ndoshta ke ardhur ne USA me para te thata. Nuk eshte e thene qe te jetosh ne USA per te pare realisht se si eshte parajsa amerikane.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 20:39
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

Turll Europa eshte shume diskriminuese e per kete flasin vete gazetat nga Italia/Greqia/Franca/Anglia.

Ne Angli kam jetuar vete, dmth kam bere intership ne British Parliament dhe reagimi i pare qe hasja kur thosha prejardhjen time ishte ndrydhje buzesh pavaresisht se perpiqeshin te ishin sa me politically correct kur flisnin. Ne Amerike te pakten nuk hasen te tilla reagimesh.
Ketu kush ka ambicje, vullnet dhe synime perparesie per veten e vet asgje nuk i ndalon te bejne prokopi. Kjo mundesi perparesie kaq e lirshme nuk te ofrohet gjekundi.
Moshateret e mij, mid 20s, (sidomos Shqiptaret e Shqiperise, se Kosovaret anojne me shume nga picerite e ndertimi e me kete nuk dua te ofendoj njeri, por kjo gje eshte fakt) shumica kane zene pozita shume te lakmueshme ne profesionet e tyre, kane rroge te majme, kane blere shtepi e kane pare boten me sy nga qejfi jo nga halli.

E ju te tjeret qe i merrni informatat nga humbamenot e Amerikes mos mendoni se keta reflekojne emigrantet e tjere ketu. Sic e thashe me lart, kush do te beje prokopi ketu ben.

Turll te pershendes.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:02
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lezhjani-82 është moderator/e në këtë nën-forum   lezhjani-82
I Pavdekshem

Regjistruar: 02/01/2005
Vendbanimi: Eternity...
Mesazhe: 4813

Citim:
Po citoj ato që tha cupka
Turll Europa eshte shume diskriminuese e per kete flasin vete gazetat nga Italia/Greqia/Franca/Anglia.

Ne Angli kam jetuar vete, dmth kam bere intership ne British Parliament dhe reagimi i pare qe hasja kur thosha prejardhjen time ishte ndrydhje buzesh pavaresisht se perpiqeshin te ishin sa me politically correct kur flisnin. Ne Amerike te pakten nuk hasen te tilla reagimesh.
Ketu kush ka ambicje, vullnet dhe synime perparesie per veten e vet asgje nuk i ndalon te bejne prokopi. Kjo mundesi perparesie kaq e lirshme nuk te ofrohet gjekundi.
Moshateret e mij, mid 20s, (sidomos Shqiptaret e Shqiperise, se Kosovaret anojne me shume nga picerite e ndertimi e me kete nuk dua te ofendoj njeri, por kjo gje eshte fakt) shumica kane zene pozita shume te lakmueshme ne profesionet e tyre, kane rroge te majme, kane blere shtepi e kane pare boten me sy nga qejfi jo nga halli.

E ju te tjeret qe i merrni informatat nga humbamenot e Amerikes mos mendoni se keta reflekojne emigrantet e tjere ketu. Sic e thashe me lart, kush do te beje prokopi ketu ben.

Turll te pershendes.

Me pelqen si e thot rrealitetin kjo siper!

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:10
lezhjani-82 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lezhjani-82 Kliko këtu për të kontaktuar me lezhjani-82 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lezhjani-82't! Kërko mesazhe të tjera nga: lezhjani-82 Shto lezhjani-82 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lezhjani-82 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha cupka

Turll te pershendes.

Qupke, prokopia behet vetem ne vendin tend.

Sa per diskriminimin, nuk eshte vertet ashtu. Ne Amerike, ti nuk ke mundesi qe te shohesh diskriminuesit e vertete. Ata rrojne larg teje, ne zona qe duhet te kesh fletehyrje per te kaluar, ndersa ne Europe ti e shikon diskriminimin ne cdo qoshe sepse perballesh me vendalinjte.

Vec kesaj, diskriminohen ata qe e meritojne. Kush i ben vend vetes, i ben de.

Mos me detyro te te them si do te therrisja po te isha nga kosova

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:16
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Turll, ti qe punoke 8 me 3 je nje perjashtim per zotin, pa asnje gje personale, por ti ndoshta ke ardhur ne USA me para te thata. Nuk eshte e thene qe te jetosh ne USA per te pare realisht se si eshte parajsa amerikane.

Nuk kam ardhur me me shume se 3000 $ ketu, dhe nuk kisha as shtepi per te shitur ne shqiperi, keshtu qe cdo gje e kam nisur nga e para -0- ........... ne moshen 29 vjec. Nuk jam i pasur ...... madje krahasuar me te njohurit e mi qe kane ardhur me te pakten 50 mije $ ketu ndihem i varfer. Po ndryshe nga ata une preferova te bleja apartament, jo shtepi, te mjaftueshme per numrin e personave qe jetojne ne te. Do me pelqente dhe mua te kisha nje bahce mbrapa shtepise me BBQ, po gjithashtu me pelqen te rroj ne qytet, te shkoj me pushime, dhe te mos frekuentoj McDonalds ....... . Nuk marr rroge te madhe, ne te njejtin pozicion ne privat do merrja te pakten 15 000 me shume ne vit, po ama punoj 7 ore, jam i gjendur per familjen sa here me kerkon, call sick sa here te dua, dhe te tjera benefite si keto.
Prandaj thashe se nga flet, per te ditur nese eshte eksperienca jote apo llafet e robve.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:16
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Citim:
une preferova te bleja apartament, jo shtepi,

degjo cupken, me mire je. Do lodheshe nusja e ti duke pastruar. E ze fshesen ne dore e kur ta ulesh e shikon qe ka kaluar ora

Haj Lezha.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:21
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Qupke, prokopia behet vetem ne vendin tend.

Edhe behet edhe s'behet ............ se une per shembull kete pune qe kam ketu, ne shqiperi nuk munda ta fitoj ......... edhe pse futa mik dreq e shejtan .......... dhe te mendosh qe ketu eshte nje pune normale .......
Varet nga lloji i robit .......

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:21
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:

Nuk kam ardhur me me shume se 3000 $ ketu, dhe nuk kisha as shtepi per te shitur ne shqiperi, keshtu qe cdo gje e kam nisur nga e para -0- ........... ne moshen 29 vjec. Nuk jam i pasur ...... madje krahasuar me te njohurit e mi qe kane ardhur me te pakten 50 mije $ ketu ndihem i varfer. Po ndryshe nga ata une preferova te bleja apartament jo shtepi te mjaftueshme per numrin e personave qe jetojne ne te. Do me pelqente dhe mua te kisha nje bahce mbrapa shtepise me BBQ, po gjithashtu me pelqen te rroj ne qytet, te shkoj me pushime, dhe te mos frekuentoj McDonalds ....... . Nuk marr rroge te madhe, ne te njejtin pozicion ne privat do merrja te pakten 15 000 me shume ne vit, po ama punoj 7 ore, jam i gjendur per familjen sa here me kerkon, call sick sa here te dua, dhe te tjera benefite si keto.
Prandaj thashe se nga flet, per te ditur nese eshte eksperienca jote apo llafet e robve.

Po pra, ke ardhur sic kane ardhur shumica e shqiptareve. Sigurisht qe nuk te pyes per te ardhurat se do te ishte e paarsyeshme, por qe te blesh nje shtepi ne USA, duhet te vesh nje sasi $ ne banke. Pastaj duhet te kesh krijuar kredibilitet qe te te japin kredi, pastaj duhet te privosh veten nga shume deshira qe te tundon Amerika. Ti jeton ne uSA dhe e kupton mire. Duhen edhe para se gjithash kushte familiare te tilla qe te te ndihmojne ta besh kete.

Eshte shume e debatueshme kjo gje. Ka amerikane qe nuk blejne kurre shtepi. ka shqiptare qe po ashtu e dine se blerja e shtepise te ve para nje lidhjeje ekonomike stabel, qe nuk te le te levizesh bythen se te iken shtepia. Vec qe shume vite ne fillim do paguash $ e bankes dhe pastaj te fillosh shlyerjen e shtepise tende. Dhe edhe kur te kesh mbaruar se shlyeri shtepine, pas nja 30-40 vjetesh do fillosh te paguash qira toke qe eshte edhe kjo mjaft e larte.

Megjithate ajo qe dua une te them eshte qe kur hyn ne USA zhgenjehesh dhe nuk gjen ate qe ke pritur. Une e kam pare pa them, nuk e kam nga te tjeret. Trenat e Brooklyn-it jane mizerje krahasuar me Europen. Te ngjitet kinezi qe pjerdh ne zy tend pa turp...e te tjere. Shtepi te vjetra sa nuk ju beson syve.

Kafeja ne USA pihet duke vrapuar, se mos ju shkoje nedja qe te uleni dhe te shijoni ndonje klafe me miqte tek Blloku e? As qe nuk duhet menduar. Koha eshte flori.

Usa eshte i vetmi vend ne bote qe pi kafe"me kembe".

Eshte vendi i te forteve e di sic thote dhe Qupka, humbamenot me mire te mos vene ne USA.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:26
shelgu
-

Citim:

Edhe behet edhe s'behet ............ se une per shembull kete pune qe kam ketu, ne shqiperi nuk munda ta fitoj ......... edhe pse futa mik dreq e shejtan .......... dhe te mendosh qe ketu eshte nje pune normale .......
Varet nga lloji i robit .......

Ameriken e mund vetem me shkolle turll. Ke bythe te besh ca vite siper kolegjit? Jepi! Se koha ka ardh qe me kolegj jane edhe zezaket.

Sekreti i USA-s eshte shkolla dhe shqiptaret jane shume te prirur drejt saj, per fat te keq e kam fjalen per shqiptaret e Shqiperise, se shume pak kosovare dhe ulqinake kam pa me shkolle. me pica merren dhe me ndonje "super " pallati.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:29
cupka
madmoiselle!

shqip flasim e nuk merremi vesh.

Po per cfare po flisja deri tani une? Si mendon ti se arrihen punet e mira e rrjedhimisht cilesia e mire e jeteses? At this time nuk behet fjale per thjesht nje B.A. apo B.S, keto tani jane normale sic ka qene normal mbarimi i gjimnazit. Konkurrenca nuk eshte mes dipllomes se pare te universitetit por mes supplemantary dipllomas i.e. Masters e MBA e JD e Phd...

nejse, Turll deri me sot nuk njoh njeri te kete ardhur per te jetuar ne amerike e te kete ndruarr mendje, unless they'r incompetent ose humbameno.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2009 21:37
Ora tani: 05:03 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 308 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar