amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Sot kisha nje mbasdite ndoshta pakez te cuditeshme: miku im i ngushte me telefonon te me tregonte qe ishte tek shtepia e prinderve te tije e qe e ema i kishte kerkuar te me ftonte per darke tek ato meqe kisha kohe pa qene.Familjen e tije e njoh mire,kemi 11 vjete qe kemi patur nje maredhenie pothuajse vellazerore me te.Jane nje familje e vjeter aristokrate e qytetit ku banoj,vazhdojne te jetojne ne nje shtepi impresionuese ku veprat e antikuariatit mbizoterojne shoqeruar me mure qe vazhdojne te jene te veshur ne cope te kuqe ne vishnje,sofa'te bezhe me mbeshtetese ngjyre te arte,raftet e hapura me serviset e argjendit,dyshemete e drunjeta,studioja qe dikur ka qene e gjyshit te tije vazhdon te mbaje mbi te vulen e gjyshit ne nje mbajtese argjendi,foto,libra...nje pikture gati magjike e tije.Aty kam nuhatur perhere atmosferen e vjeter te ketij qyteti qe u kthye ne nje port strehues mbas stuhise Shqipetare.Shtepia e tije me kujton shpesh shtepine e gjyshit tim,ate te para viteve 90' natyrisht,mbas 90' i shpetoi vetem studioja dhe libraria e tije modernizimit shqipetar i cili vjellte per hundesh dhe goje cdogje qe kishte te bente me te kaluaren,qofshin dhe pjeset qe duheshin ruajtur,e qe u be magnet per llojet e reja te plastikes,hekurishteve,pllakave...sa pa vlere.Ne nje forme apo ne nje tjeter vazhdoj te nuhas ate eren tipike te studios te tije...vanilia,ah po,vanilia,ere druri,kafeje te sapo shtypur...Si femija i pare vajze ne familjen direkte timen,kam qene perhere e preferuara e tije ne krahasim me cunat e xhaxhallareve.Mbaj mend qe hyja shpesh ne studion e tije ndersa ai punonte,linte cdogje dhe me kerkonte ti recitoja vjershen e fundit qe kisha mesuar ne kopesht ose vjershen e fundit qe me kishte mesuar ai.Me merrte ne preher dhe me perseriste shpesh"ti do jesh krenaria e gjyshit gjithmone".
Po thoja...sapo mberrita tek ato ajo po me perqafonte me nje sinqeritet dhe fisnikeri te papershkrueshme,madje duke me qortuar per "mungesen".Me ftoi ta ndihmoja ne guzhine per te pregatitur darken.Ne muhabet e siper,une ne iluzionin qe ajo mund te dinte per lidhjen e tije te re me nje goce qe e ema e njihte mire,i them qe jane cift i lezetshem etj.I iku tere gjaku nga fytyra nga tmerri,lol,une e dija qe se pelqente shume ate gocen por se dija qe do e deshperonte kaq shume nje fakt i tille...Perfundoi duke me thene"i kam thene perhere te me sjelle ne shtepi nje vajze si ti,e jo vetem si shoqe...te mos merret me femra te tilla".Situate jo e kendeshme per mua,sidomos nese duhej ti thoja gjera te tjera ngaqe doja ti merrte vesh me mire nga goja ime 
Me vone dolem ne kopeshtin mbrapa shtepise tek pishina,me nga nje gote vere...ai hyri ne pishine e me nje mashtrim me beri ti afrohesha pishines,me terhoqi e perfundova me gjitha rrobat brenda.
Kam nje jete te cmendur,te mbipopulluar nga njerez te cmendur por...mua me pelqen keshtu sic eshte,s'do doja te ndryshoja asgje ne te.