Auberoni
...
Regjistruar: 13/10/2004
Vendbanimi: vrrr place
Mesazhe: 117
|
Citim: Po citoj ato që tha plloshtani
Domosdoshmeria e filozofit!
Fakti pse erdhen krijesat e ndryshme ne Toke, qe e vetmja menyre per ta kuptuar Zotin.
Fakti i pare se une jetoj me mendjen time, por te falur nga Zoti
Fakti i dyte se une jetoj teresiht ne qenien time, dhe se pjeserisht kam ndikime natyrore te magjishme, te faluar nga vete Zoti.
Fakti i trete se lumi nuk rrjedh tatepjete, por rrjedh poshte, me muziken dhe simfonine e tij te caktuar nga Zoti.
Fakti i kater se deti derdhet ne oqean, e jo ne liqen.
Fakti i peste se njeriu i pare eshte krijuar nga trualli, erdhi ne truall, dhe shkoi ne truall.
Fakti i gjashte se njeriu eshte i perbere nga nje organizem i nderlikuar, qe askush nga ne nuk e pa se si i strukturoi te tere. Ketu me pelqen te ceki syte, veshet, trurin dhe mendjen.
Fakti i shtate se hapesira e madhe eshte falur nga Zoti, sepse vetem ai eshte falur para te gjithe krijesave engjej, djaj, njeri, kafshe.
Fakti i tete se qeilli nuk mund te preket me dore nga njeriu, sepse eshte bere ne ate menyre qe te mos prekt fare dot.
Fakti i nente se hena lind dhe perendon. Valle si e merr ndryshimin e pamjes hena!? Apo ia pruri Plloshtani.
Fakti i dhjete se dielli dhe protuberancat diellore nuk pengohen mes veti dhe se nuk ia zene rrugen henes, eshte e parapare nga fakti se Zoti e rregulloi rrugen e tyre, qofte ne qiell, qofte ne Toke e diku tjeter.
Fakti me i madh eshte se Zoti jeton ende ne kushtet e veta, dhe akoma s'ka vdekur.
Kjo nuk luhet nga asnje filozof i madh boteror, qofte i vdekur, qofte i gjalle.
etj, etj
...............
plloshtani
1- Nuk esht' e argumentuar si e sakte se Zoti ta ka falur mendjen.
2- E pa argumentuar.
3- Ligjet e fizikes.
4- Ligjet e fizikes.
5- Pervec dheut, ne libra shkruhet se njeriu eshte krijuar edhe nga balta, uji dhe gjaku.
6- Konfirmim i nje fakti.
7- E pa argumentuar.
8- Konfirmim i nje fakti.
9- Kjo eshte e spjeguar si.
10- Konfirmim i nje fakti.
Fakti i madh- Vetem po shkruan nje mendim tendin, prape te pa argumentuar.
Ne fund, nje paragjykim i yti - Ka pasur shume gjera te cilat "nuk mund te luhet nga askush" por, me kohe, kane "luajtur".
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|