Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti? Vlerësimi i Temës: 4 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Prere. Ekziston nje Zot. Fakti. Ka shume fakte, ose ose te gjitha pajisjet e natyres jane fakte, por per t'u bindur duhet te jesh mendalok i tepruar.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 12:46
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Regjistruar: 13/10/2004
Vendbanimi: vrrr place
Mesazhe: 117

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Prere. Ekziston nje Zot. Fakti. Ka shume fakte, ose ose te gjitha pajisjet e natyres jane fakte, por per t'u bindur duhet te jesh mendalok i tepruar.

Supozu se nje lexues do te jete mendalok i tepruar dhe binde.

Te lutem, vetem 1 fakt.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 14:02
Auberoni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Auberoni Kliko këtu për të kontaktuar me Auberoni (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Auberoni Shto Auberoni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Auberoni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Domosdoshmeria e filozofit!

Fakti pse erdhen krijesat e ndryshme ne Toke, qe e vetmja menyre per ta kuptuar Zotin.

Fakti i pare se une jetoj me mendjen time, por te falur nga Zoti
Fakti i dyte se une jetoj teresiht ne qenien time, dhe se pjeserisht kam ndikime natyrore te magjishme, te faluar nga vete Zoti.
Fakti i trete se lumi nuk rrjedh tatepjete, por rrjedh poshte, me muziken dhe simfonine e tij te caktuar nga Zoti.
Fakti i kater se deti derdhet ne oqean, e jo ne liqen.
Fakti i peste se njeriu i pare eshte krijuar nga trualli, erdhi ne truall, dhe shkoi ne truall.
Fakti i gjashte se njeriu eshte i perbere nga nje organizem i nderlikuar, qe askush nga ne nuk e pa se si i strukturoi te tere. Ketu me pelqen te ceki syte, veshet, trurin dhe mendjen.
Fakti i shtate se hapesira e madhe eshte falur nga Zoti, sepse vetem ai eshte falur para te gjithe krijesave engjej, djaj, njeri, kafshe.
Fakti i tete se qeilli nuk mund te preket me dore nga njeriu, sepse eshte bere ne ate menyre qe te mos prekt fare dot.
Fakti i nente se hena lind dhe perendon. Valle si e merr ndryshimin e pamjes hena!? Apo ia pruri Plloshtani.
Fakti i dhjete se dielli dhe protuberancat diellore nuk pengohen mes veti dhe se nuk ia zene rrugen henes, eshte e parapare nga fakti se Zoti e rregulloi rrugen e tyre, qofte ne qiell, qofte ne Toke e diku tjeter.

Fakti me i madh eshte se Zoti jeton ende ne kushtet e veta, dhe akoma s'ka vdekur.

Kjo nuk luhet nga asnje filozof i madh boteror, qofte i vdekur, qofte i gjalle.
etj, etj
...............
plloshtani

Modifikuar nga volter datë 27/05/2005 ora 15:03

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 14:15
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni

Te lutem, vetem 1 fakt.

Auberon, nuk e di ca je, femer a mashkull, cfaredo qofsh dua te te them dicka.
Te pergezoj qe interesohesh te dish se a ka nje zot apo jo, por nese je i bindur se s'ka, pune per ty, me shume se kaq argumenta ke ne KURAN, lexoje me kujdes dhe ..........do Zoti e kupton!!!

Mos na irrito dhe provoko pa te drejte!

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 14:16
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Citim:
Domosdoshmeria e filozofit!

Fakti pse erdhen krijesat e ndryshme ne Toke, qe e vetmja menyre per ta kuptuar Zotin.

Fakti i pare se une jetoj me mendjen time, por te falur nga Zoti
Fakti i dyte se une jetoj teresiht ne qenien time, dhe se pjeserisht kam ndikime natyrore te magjishme, te faluar nga vete Zoti.
Fakti i trete se lumi nuk rrjedh tatepjete, por rrjedh poshte, me muziken dhe simfonine e tij te caktuar nga Zoti.
Fakti i kater se deti derdhet ne oqean, e jo ne liqen.
Fakti i peste se njeriu i pare eshte krijuar nga trualli, erdhi ne truall, dhe shkoi ne truall.
Fakti i gjashte se njeriu eshte i perbere nga nje organizem i nderlikuar, qe askush nga ne nuk e pa se si i strukturoi te tere. Ketu me pelqen te ceki syte, veshet, trurin dhe mendjen.
Fakti i shtate se hapesira e madhe eshte falur nga Zoti, sepse vetem ai eshte falur para te gjithe krijesave engjej, djaj, njeri, kafshe.
Fakti i tete se qeilli nuk mund te preket me dore nga njeriu, sepse eshte bere ne ate menyre qe te mos prekt fare dot.
Fakti i nente se hena lind dhe perendon. Valle si e merr ndryshimin e pamjes hena!? Apo ia pruri Plloshtani.
Fakti i dhjete se dielli dhe protuberancat diellore nuk pengohen mes veti dhe se nuk ia zene rrugen henes, eshte e parapare nga fakti se Zoti e rregulloi rrugen e tyre, qofte ne qiell, qofte ne Toke e diku tjeter.

Fakti me i madh eshte se Zoti jeton ende ne kushtet e veta, dhe akoma s'ka vdekur.

Kjo nuk luhet nga asnje filozof i madh boteror, qofte i vdekur, qofte i gjalle.
etj, etj
...............
plloshtani

1- Nuk esht' e argumentuar si e sakte se Zoti ta ka falur mendjen.
2- E pa argumentuar.
3- Ligjet e fizikes.
4- Ligjet e fizikes.
5- Pervec dheut, ne libra shkruhet se njeriu eshte krijuar edhe nga balta, uji dhe gjaku.
6- Konfirmim i nje fakti.
7- E pa argumentuar.
8- Konfirmim i nje fakti.
9- Kjo eshte e spjeguar si.
10- Konfirmim i nje fakti.
Fakti i madh- Vetem po shkruan nje mendim tendin, prape te pa argumentuar.

Ne fund, nje paragjykim i yti - Ka pasur shume gjera te cilat "nuk mund te luhet nga askush" por, me kohe, kane "luajtur".

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 16:24
Auberoni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Auberoni Kliko këtu për të kontaktuar me Auberoni (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Auberoni Shto Auberoni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Auberoni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Citim:
Po citoj ato që tha isra

Auberon, nuk e di ca je, femer a mashkull, cfaredo qofsh dua te te them dicka.
Te pergezoj qe interesohesh te dish se a ka nje zot apo jo, por nese je i bindur se s'ka, pune per ty, me shume se kaq argumenta ke ne KURAN, lexoje me kujdes dhe ..........do Zoti e kupton!!!

Mos na irrito dhe provoko pa te drejte!

Mashkull jam. Flm ne pergezim. Nuk jam i bindur. Kam lexuar Kuranin; per ate edhe kerkoj me teper fakte. Nuk ke nevoje te ndihesh e irrituar. Nuk po provokoj.

Nje pytje per ty Isra; ne Kuran permenden shume jo-besimtaret qe do te digjen ne ferr, xhehnem. Pytja eshte (e kam bere edhe me heret) se kur Zoti i gjithedijshem (sic e pershkruan edhe Kurani) e din se nje jo-besimtar po lind dhe fati i tij eshte i paracaktuar (sepse vete Zoti ka thene) te digjet; bie poshte atributi tjeter i Zotit, i plotmeshirshem. Pra, e din fillimin edhe fundin.

Apo jo??

Ke kujdes ne pergjigje; sepse pergjigja jote apo e tjereve duhet te perkrahe edhe Gjithedijshmerine e tije edhe Meshiren e tije.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 16:35
volter
shpirt artisti

Citim:

1- Nuk esht' e argumentuar si e sakte se Zoti ta ka falur mendjen.
2- E pa argumentuar.
3- Ligjet e fizikes.
4- Ligjet e fizikes.
5- Pervec dheut, ne libra shkruhet se njeriu eshte krijuar edhe nga balta, uji dhe gjaku.
6- Konfirmim i nje fakti.
7- E pa argumentuar.
8- Konfirmim i nje fakti.
9- Kjo eshte e spjeguar si.
10- Konfirmim i nje fakti.
Fakti i madh- Vetem po shkruan nje mendim tendin, prape te pa argumentuar.
---------------

Ne fund, nje paragjykim i yti - Ka pasur shume gjera te cilat "nuk mund te luhet nga askush" por, me kohe, kane "luajtur".

Te paren ku e di qe nuk eshte argumentuar si e sakte?

Te dyten ke ndonje deshmi filozofike qe ka ndonje gje tjeter vec asaj qe thash?

Ligjet e fizikes jane argumenti me i forte i Zotit

Te pesten Njeriu eshte krijuar nga trualli (e njejte balta), pastaj i eshte kombinuar balta me ujin, dhe eshte formuar.

Te gjashten, konfirmohet fakti qe deshmohet Zoti se ekziston.

Te shtaten, ke ndonje deshmi se nuk eshte argumentuar?

Te teten, konfirmohet fakti, dihet se eshte konfirmuar ekzistenca e Zotit

Te nenten, eshte shpjeguar se eshte pjese e kesaj bote, qe jeton sikurse njeriu. Vetem qe hena deshmon se eshte e urdheruar nga Zoti, e jo nga njeriu.

Te dhjeten, me kete je ne ajer.

Faktin e madh e ke rende per ta kapur, se je ende i mbyllur ne hijet e mirekuptimit.
-------------------------------------

/
Contradictio in adjecto

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 16:37
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

Citim:

Mashkull jam. Flm ne pergezim. Nuk jam i bindur. Kam lexuar Kuranin; per ate edhe kerkoj me teper fakte. Nuk ke nevoje te ndihesh e irrituar. Nuk po provokoj.

Nje pytje per ty Isra; ne Kuran permenden shume jo-besimtaret qe do te digjen ne ferr, xhehnem. Pytja eshte (e kam bere edhe me heret) se kur Zoti i gjithedijshem (sic e pershkruan edhe Kurani) e din se nje jo-besimtar po lind dhe fati i tij eshte i paracaktuar (sepse vete Zoti ka thene) te digjet; bie poshte atributi tjeter i Zotit, i plotmeshirshem. Pra, e din fillimin edhe fundin.

Apo jo??

Ke kujdes ne pergjigje; sepse pergjigja jote apo e tjereve duhet te perkrahe edhe Gjithedijshmerine e tije edhe Meshiren e tije.

Une nje pergjigje ta jap, por nuk do me kuptosh, per kete jam e sigurt!
Sepse per cdo gje ti thua ska fakte, edhe kur te serviret argumenti:
"Ne te vertete per ata qe kane mendje te shendoshe ka argumenta ne qiell e ne toke.. (Kuran)

Vertet qe Zoti e di se cfare perfundimi ka njeriu.
Por kur eshte pyetur profeti se perderisa eshte shkruar fati pse duhet te punojme per vepra te mira ai ehste pergjigjur:
-Punoni se veprat tuaja i paraprijne caktimit-

Pra, njeriu ehste i lire nga vullneti, ndaj eshte e ditur tashme qe duaja (lutja) ndryshon dhe kaderin (caktimin e Zotit), sepse perderisa Ai ka shkruar gjithcka ne librin e Tij te fshehte, askush smund te fshije aty ndonje gje pervec Tij.
Ne doren e Tij eshte pushteti i qiejve dhe i tokes, i krijesave ne qiell e ne toke.
Njeriu eshte zbritur ne toke per tu sprovuar, kush falenderon dhe nuk eshte perbuzes ai do te shpetoje, dhe ne te kunderten do te ndeshkohet per shkak te mendjemadhesise.

KJo bote eshte enderr, Auberon, eshte shtepi me dy porta, mos harro. Shume shpjet do te vdesim dhe do te perballemi me te verteten. Do te kerkojme te kthehemi dhe njehere ne dynja per te bere vepra te mira, por do te jete vone...
Zoti te udhezofte!

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 16:56
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Citim:

Te paren ku e di qe nuk eshte argumentuar si e sakte?

Te dyten ke ndonje deshmi filozofike qe ka ndonje gje tjeter vec asaj qe thash?

Ligjet e fizikes jane argumenti me i forte i Zotit

Te pesten Njeriu eshte krijuar nga trualli (e njejte balta), pastaj i eshte kombinuar balta me ujin, dhe eshte formuar.

Te gjashten, konfirmohet fakti qe deshmohet Zoti se ekziston.

Te shtaten, ke ndonje deshmi se nuk eshte argumentuar?

Te teten, konfirmohet fakti, dihet se eshte konfirmuar ekzistenca e Zotit

Te nenten, eshte shpjeguar se eshte pjese e kesaj bote, qe jeton sikurse njeriu. Vetem qe hena deshmon se eshte e urdheruar nga Zoti, e jo nga njeriu.

Te dhjeten, me kete je ne ajer.

Faktin e madh e ke rende per ta kapur, se je ende i mbyllur ne hijet e mirekuptimit.
-------------------------------------

/
Contradictio in adjecto

1- Sepse nuk eshte. Nje shembull te Bertrand Russell, Te thuash Ekziston Shtepia eshte ne rregull sepse shtepia ekziston. Por, te thuash ekziston Zoti nuk ben. Nga kjo rrjedh: Ti po me pyet mua se ku e di une qe nuk ekziston ndonje e panjohur? P.sh. Ku e di Auberon ti se ne gjithesi nuk ka njerez?
Sepse nuk i kam pare.

Perfundimi; Te takon ty ta besh te panjohuren te njohur; jo mua. Une e mohoj te panjohuren.

2- Vlen pergjigja ime e pare.
3&4- Prape, ky eshte vetem mendim i yti.
5- Thuhet se eshte edhe nga gjaku i ngjizur.
6- Prape, nese ti e beson kete; nuk e ben dot fakt apo ligj.
7- Sepse nuk eshte. E panjohura mbetet e panjohur derisa te behet e njohur. Pra, e paargumentuara mbetet e tille deri sa te argumentohet.
8- Mendim i yti.
9- Nuk thashe qe Hena urdherohet nga njeriu. Thashe se jane te zbuluara ligjet, rregullat qe e bejne Hene te duket ashtu.
10- ????

I Madhi- Te thuash se nje gje e caktuar nuk ndryshon, eshte e papranueshme. Edhe per librat fetare. Kurani thote se cdo gje ndryshohet.
Vete po bie ne kontradite me udhezimet fetare.
Po i perdori faktet fetare kunder teje sepse ti po largohesh nga feja, po na servon dic tjeter. Nese e beson Zotin, duhet ta besosh si te tille cfare eshte i pershkruar nga Bibla apo Kurani. Jo ndryshe.

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 17:09
volter
shpirt artisti

Wink

Une nuk mohoj as te njohuren , e as te panjohuren, sepse kokat e ndritura vetem analizojne dhe hulumtojne, s'kane kohe te merren me injorime dhe mohime.

Modifikuar nga volter datë 08/04/2007 ora 20:24

Mesazh i vjetër 27 Maj 2005 17:25
Ora tani: 17:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar