Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053
|
Ja dhe dasma mbaroi....
As vete se kuptova gjithe ate stres, te bjere tjetra 3 kile sepse do martohet?? Mire une por dhe A u dobesua goxha...
"Sot eshte dita me e lumtur e jetes tende, duhet te qeshesh.."- me thoshte parukierja ndersa me rregullonte"
-Aman,- i thosha- mezi po pres te vije darka qe te heq llastiqet e kokes se vdiqa nga floket, pale ky fustani sa i rende...........uffaaa.
Po nejse, tre dite ishin te shkretat, bera durim ne cdo gje,
Ehh, s'ishte e lehte per mua kjo ceremoni...kot nuk thone qe gezimi dhe hidherimi jane bashke..Nje muaj beri daja im qe nderrroi jete, data ishte prere dhe nuk mund te shtyhej, keshtu thane te gjithe, keshtu u be, me dhimbje dhe gezim, u pertyp gjithcka..Ime më e kishte më te veshtire..Sapo hyra ne lokal te shtunen, mami me tezet filluan te perloteshin, ca per mua ca per ate qe s'mundi te ishte midis nesh, u perlota dhe une dhe u perpoqa te mos derdhja lote sepse me prishej grimi...
Eh se pata te lehte, i lutesha Zoti te me jepte durim dhe e kaperceva....
Gjendja shpirterore me ishte perzier, te mendoja se me ne fund po martohesha me njeriun e endrrave, ishte teper e bukur dhe emocionuese, por tek shihja syte e perlotur te mamit, te cilet perpiqeshin t'i fshiheshin veshtrimit tim....ishte e dhimbshme....
E diela kaloi me bukur, qielli shkelqente, edhe une duhej gjithashtu...
Momenti qe erdhen per te me marre ishte me i prekshmi...
Mami nuk qau dhe me jepte kurajo qe s'duhej te qaja, por ime moter u tregua zemerpule dhe me beri te nxirrja ca lote nga kafazi i kraharorit i cili gulconte se nga cfare corbe, as vete se kuptoja.....
Tek zbrisja shkallet e pallatit, tek i cili kisha ardhur 4 vjece, me vinin ndermend lojerat me peta aty te kati i pare, femijeria dhe gjithcka....
Nje nder momentet me te bukura ishte dhe ndalimi ne xhamin e qendres, hyme te dy duke bere pak lutje te Madherishmit...Njerezit aty rrotull, ndaluan duke na pare e duke na pershendetur....
Ishin dite te vecanta; sa shpejt kalojne ditet, vitet, jeta, gjithcka si nje enderr magjike, kjo eshte jeta, si nje ylber, e bukur per disa, por e shkurter per te gjithe.....