freeb
Anetar i regjistruar
Regjistruar: 20/08/2004
Vendbanimi: Houston
Mesazhe: 172
|
Citim: Po citoj ato që tha diellza26
po jap opinionin e meshkujve shqiptare ( ca te njohurve te mi qe jetojne jashte ne vende te ndryshme te Europes).
te dashurat i duam te huaja, nuset i duam shqiptare,
cili eshte argumenti do thoni ju???!!!!
une mendoj se arsyeja e pare dhe e fundit njekohesisht, eshte fakti se femrat shqiptare e kane akoma primare krjimin e familjes, gje qe jashte nuk ndodh ne kete mase sa c'ndodh ketu. Kur them e kane primare martesen, do te thote qe e konsiderojne jashte mase dhe i kushtojne me shume kohe dhe energji familjes.
me vjen keq pastaj qe degjoj qe femrat shqiptare te tradhtojne per nje xhiro me benz, mos ia lini nam tu thene kshu budalliqesh, pastaj nuk jeni ju me mire.
Me vjen ndot kur shoh plot meshkuj shqiptare qe per hir te letrave , shoqerohen me lloj lloj femrash te huaja, qe s'shihen me sy ( rraca nga me interesantet), e bejne sikur vertet i duan, nejse s'po e zgjas me.
Ne shprehjen "te dashurat i duam te huaja dhe nuset shqiptare" duket se dicka nuk shkon... (Diellza po ju citoj juve, por e kam ne pergjithesi ne fakt, sepse nuk jeni i pari qe e thoni ketu)... Personalisht kjo shprehje ne veshin tim tingellon si "Dua te kaloj kohe te kendshme me nje te huaj, dhe te marr per grua/sherbetore nje shqiptare"... Tema qe po trajtohet per mua eshte pak me e thelle se sa te huajat jane te mira dhe shqiptaret te keqija ose e kunderta...Shoqeria shqiptare eshte me e prapambetur se sa ajo e shume vendeve te huaja; ana ekonomike luan ketu rolin e vet. Nje femer shqiptare jo rralle, duron abuzimin (s'eshte e thene qe ky te jete vetem fizik) te burrit te vet, sepse s'ka ku te shkoje tjeter, por ajo femer nuk besoj se do te donte te jetonte me ate person. Kur thashe shoqeria shqiptare nuk e kisha fjalen vetem per femrat e prapambetura, por edhe meshkujt...Personalisht kam njohur shume pak meshkuj shqiptare qe dine se si te trajtojne nje femer. Nga ana tjeter, jo se meshkujt e huaj instiktivisht apo ngaqe jane te huaj jane me te mire...por duke qene se shoqeria e shume vendeve te botes eshte me e perparuar femrat kane pavaresine ekonomike, dhe mund ta perballojne qe te largohen nga nje lidhje nese nuk i pelqen dicka...dhe duke qene keshtu, kjo i ben meshkujt te punojne pak me shume ne nje lidhje...
Po te niseshim e te benim pergjithesime nga eksperienca personale pastaj, dhe une personalisht do te thoja se s'dua te lidhem me nje mashkull shqiptar...jo me larg se para dy muajsh takoj nje djale shqiptar qe jetojne ketu ne Houston...ai ne tavoline ma beri te qarte (indirekt) se pavaresisht se une kisha nje femije, ai "po toleronte" dhe te pranonte te lidhej me mua...dhe e bukura ishte se ne po takoheshim meqe mua me kishin derguar nje porosi me te...por meqe ai ishte pa dokumenta, dhe kuptohet po me pranonte me "te metat" e mia...ai kishte vendosur keshtu...
Ne kete rast mund te kisha menduar se meshkujt shqiptare jane njerez pa vlera dhe pa karakter, por thjesht mendova se njerezit jane te cuditshem, dhe se personalisht ai person s'ja vlente...
Nese do te preferoja te huaj apo shqiptar...nuk varet nga kombesia, por nga personi...nese nje i huaj eshte ai qe mendoj une dhe qe me pelqen...shume mire, nese eshte shqiptar, s'ka asgje te keqe....por sinqerisht ka lezet kur flet shqip...clirohesh...
|