amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Nr.2
Citim: Po citoj ato që tha amor alucius
.Shkoj ulem tek karrigia ime,ana e majte,vend vetem per dy persona.
(Vazhdon)
Marr revisten e futur ne karrigen para meje,filloj te shfletoj...te njejtat gjera: parfume,çanta dore,bizhuteri.Boring!Nuk vonon shume dhe vendi perkrah meje nuk qan me boshllekun,nje cun i gjate,sy geshtenje,floke te zinj,i mbushur...vjen e ulet perkrah meje.Meqe fluturimi im ishte transit mendoja qe do ishte i huaj.Marr librin qe kisha futur ne çanten e dores(bagazhet e mia te tjera te dores i kisha futur para se te ulesha ne vendin e posatshem)dhe filloj te lexoj,libri titullohej "armikja ime e brendeshme".Ne nje moment shoh qe komshia im nxjerr bileten,kuriozitet femre,syte direkt tek emri...damn it,shqipetar dhe ky Ne fakt m'u qejfi,nje udhetim aq te gjate ta kalosh vetem pa u llafosur me dike s'ishte perspektive e lakmueshme.I them "miredita" ne shqip,ai me hedh syte i tronditur dhe thote"dhe ti shqipetare je moj?".Pohoj me koke!Ai buzeqesh,une buzeqeshi.E nga aty filloi tregimi i historise te jetes time thurur me tregimin e jetes te tije
.Ne nje moment nje nga pilotet lajmeron per ngritjen e avionit,10min me tutje gjej veten me nje koke te rende nga ngritja.Mbeshtes koken ne karrige,turbullira e kokes me kalon mbas pak.S'kisha koke per te degjuar instruksionet ne rast aksidenti te njeres nga air-hostesses,s'ishte hera e pare qe fluturoja.E muhabeti vazhdon serish me komshine tim,kishte te njejtin destinacion si une,RINAS.Mbas ca kohesh fluturim arrijme tek shteti transit.Duke zbritur nga avioni qe na kishte sjellur nga shteti ku banoja fillova te ndihem helpless"hey belÃ_" thashe me vete,shteti transit s'kishte ndonje reputacion kush e di se cfare,imagjino sikr te kisha ndonje problem aty...E mire!Nderkohe bera serish check-in shoqeruar nga komshia im,serish karriget perkrah ngaqe hyme njeri pas tjetrit ne rreshtin e check in-it dhe vajtem te prisnim dhe nja 2 ore te mira avionin qe do me conte ne memedhe.30 min para ores te nisjes u hap "kassa biletore"(keshtu me pelqen ta quaj),kontrolluan biletat dhe passin dhe ishim gati te hypnim ne busin qe do na conte tek avioni.Sa hodha kemben nga ndertesa e airportit ndjeva nje shtellunge vape...huh sa nxehte.Hipem ne avion,ndihesha e shikuar ndersa shkoja tek karrigia ime,veshja ime s'duhet ta kishte fajin: pantallona te shkurtera deri ne gju bezhe,kanatjere te bardhe pa asnje motiv ne te...!u ula,dhe ne avion bente shume me teper ngrohte sesa ne avionin qe me solli nga shteti ne te cilin banoja,nderkohe ishte erresuar,ne kete avion ishin gati te gjithe shqipetare,ishte aty qe per here te pare mbas kaq shume vitesh qe rashe serish tamam ne kontakt me shqipetarine(cfaredo kuptimi paste).Tani ,ne te djathten time kisha dhe nje goce.Avioni ngritet serish,yhuha sa kisha pa degjuar perreth meje kaq shume SHQIP!Vajza ne te djathte me pyet ne gjuhe te huaj nese isha shqipetare,i pergjigjem ne shqip qe po dhe qe mund te me fliste ne shqip pa problem.Ajo me zbardh dhembet,me thote qe kam nje aksent te cuditshem.E falenderova ne shaka per konstatimin.Ajo vazhdon te me flase,e une mendjen se kisha aty por tek momenti ne te cilin do zbrisja ne Rinas.Me sjell serish ne "Toke"komshiu im,dhe ai si une kishte vite ne vendin ku banoja une,edhepse ai ishte kthyer cdo vit,student dhe ai.Ndame per nje cope here eksperiencat tona universitare,mesa dukej dhe atij i behej qejfi qe njohu dike tjeter qe studionte atje...ashtu si une dhe ai s'kishte kontakt me studente te tjere shqipetare.Vajza ne te djathten time hyn serish ne bisede,une mbylli syte dhe mbeshtetem mbrapa...komshiu im si jep me muhabet,por ajo vazhdon...mbas ca minutash e kupton qe s'po ja var kush.Ne nje moment cuni ne krahun tim me tregon ca drita sporadike diku larg nga dritarja e avionit..."arritem ne Shqiperi"me thote.Ishte aq erresire dreqi ta haje,nuk kishte dritat shpirt-mbushese si ne vendin qe lame mbrapa,drita per mua eshte shprese.U mblodha ne vete.Pilotet lajmerojne per zbritjen,qe duhet te behemi gati.Vajza ne krahun tim fillon e ben makiazh,une shtrengoj canten time te dores fort per vete...
(vazhdon)
P.s.Cuna & goca ju kam xhan por do ishte mire qe te lajme lesh diku tjeter ne ndonje teme chit-chatti.Iliriusa,merru te lutem me postimet jashte teme.flm