Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti? Vlerësimi i Temës: 4 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kalorsi_i_kuq
Luftetari i te vertetes.

Regjistruar: 26/06/2005
Vendbanimi: katunet e USAs
Mesazhe: 318

per clks

Citim:
Po citoj ato që tha clk320

Ne radhe te pare une sot po e marr vesh qe zoti paska nevoje per leke. Por per zotin nqs do fitoja llotarine ato leke do di perdorja vetem per te rregulluar gabimet e zotit ne kete bote si psh buke ne Afrike apo viktimave te shumte qe mendojne se zoti eshte i vetmi shpetim ne kete bote, ne te cilen c do gje mund te kete pervec zotit. Pastaj nqs do te testosh besimin tim po te te them kaq. Vetem te me bie llotaria sa do e vogel qofte se pos besova dhe ke ty po mos me thencin Pim Nuredini

Nuk eshte Zoti ne sherbimin tend, qe te plotesoje tekat e tuaja. Se pastaj do ishim ne parajse.

Nuk mund ti rregullosh kurre "gabimet" e Zotit, Afrika ashtu ka qene gjithmone. Ata nuk mund te mbjellin dot ne ate kontinent, por ama shumohen sa me shume.

Gabim i Zotit eshte te leje ty ta ofendosh, e te ngresh kryet sikur je me i madh se Zoti.

Do a sdo ti, vullneti i Zotit do te behet. Edhe si duket ska per te dhene llotaria derisa ti ta kuptosh qe besim ke Zoti nuk vjen nga llotaria por nga brenda vetes. Nuk te duhet llotaria qe te jesh i gezuar. Zoti do ta jape kur nuk ta pret mendja.

gjithashtu ka qene nje thenie: Zoti vonon, por nuk harron.

Ti hysh nga ana filozofike:

Meqe shpresat e tuaja jane vetem ke Zoti, nje fenomen qe ti e hedh poshte sikur nuk egziston, atehere ti je besimtare ke Zoti.

CLK, Ti beson ke Zoti, beson se ai do ta plotesoje deshiren, por ama je i zhgenjyer qe po vonohet.

Brenda vetes kerkon per nje fuqi mbinatyrore ta plotesoje deshiren tende, ndoshta per ty lojrat e fatit jane ne doren e kesaj fuqie por lojrat e fatit jane nje loje qe i vehet njerezve kur vetem nje perqindje shume e ulet fiton. Realitetin e ke humbur, por ama besimi yt ne Zot edhe pse shprehesh kundra saj po rritet.

Per kristjanet, Zotin e quajme At i shenjte, eshte si Baba per ne. Edhe jemi si femije qe i kerkojme babait : "dua ate loder, dua ate loder" por ai sta jep qe ne fillim qe te mos llastohesh. Edhe pastaj femija qane edhe e shane babain, por babai nuk e prish gjizen se e njeh shume mire femijen e tij.

Kur femija pushon, atehere babai ja blene lodren, ne kete menyre femija e vlereson me shume lodren gjithashtu edhe babain. E njejta gje eshte me ne edhe me atin e shenjte.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Gusht 2005 06:26
kalorsi_i_kuq nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kalorsi_i_kuq Kërko mesazhe të tjera nga: kalorsi_i_kuq Shto kalorsi_i_kuq në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kalorsi_i_kuq në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Pitkini
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/08/2004
Vendbanimi:
Mesazhe: 442

nuk i lexova te gjitha por them vetem nje gje...

Zoti nuk ekziston. Ose me mire te them nuk ka prova qe ai ekziston.

Po te ekzistonte zoti pse fshihet ne "qielli" pse nuk vjen ketu ze dhe nje karrige ne nje keshtjelle dhe te denoje mekataret. Ne fund te fundit njerezit do te besojne qe zoti ekziston dhe nuk do te bejne me "mekate"(sepse sipas mendimit tim bibla u krijua per kete per te ndaluar qe njerezit te benin te keqija, sepse ne ate kohe as denimi me vdekje spo e ndalonte krimin dhe keshtu u krijua nje qenie madheshtore qe do ti denonte ata edhe pas vdekjes(ferri), ka edhe nje mundesi tjeter per "shpikjen" e zotit por nejse ).

Kur kam folur me ata qe predikojne(kam pasur eksperience ne fushen e fese madje kam lexuar edhe biblen(madje njehere e nje kohe doja te behesha prift) por sa me shume qe e lexoja shihja gabimet e saja dhe nuk besoja me ne zot) ata kur i thosha qe isha ateist ata me benin kete pyetje:
- Kush e krijoi Token, Diellin, Universin etj. ??????
Me thoshin gjithashtu se gjithcka ka nje krijues ashtu si dhe nje skulpture ka edhe nje autor.

Une i thash:
- Po zotin kush e krijoi?
- Si lindi ai?

Ata shtangen dhe nqs ndonjeri prej jush thote se zoti ka ekzistuar gjithmone atehere edhe un them me ze te larte se edhe UNIVERSI ka ekzistuar gjithmone dhe do te ekzistoje.

Kam shume shume shume prova qe zoti nuk ekziston por nuk kam koh tani se duhet te shkoj.

Ah edhe nje gje para se ta mbyll.
"Kur tju godasin ne faqe ktheni faqen tjeter"

gjithe te mirat dhe mos u merrni me zotin por punoni dhe mendoni per jeten tuaj qe te ngriheni me lart.

Mesazh i vjetër 23 Gusht 2005 11:27
Pitkini nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Pitkini Kliko këtu për të kontaktuar me Pitkini (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Pitkini Shto Pitkini në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Pitkini në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kalorsi_i_kuq
Luftetari i te vertetes.

Regjistruar: 26/06/2005
Vendbanimi: katunet e USAs
Mesazhe: 318

Citim:
Po citoj ato që tha Pitkini
nuk i lexova te gjitha por them vetem nje gje...

Zoti nuk ekziston. Ose me mire te them nuk ka prova qe ai ekziston.

Po te ekzistonte zoti pse fshihet ne "qielli" pse nuk vjen ketu ze dhe nje karrige ne nje keshtjelle dhe te denoje mekataret. Ne fund te fundit njerezit do te besojne qe zoti ekziston dhe nuk do te bejne me "mekate"(sepse sipas mendimit tim bibla u krijua per kete per te ndaluar qe njerezit te benin te keqija, sepse ne ate kohe as denimi me vdekje spo e ndalonte krimin dhe keshtu u krijua nje qenie madheshtore qe do ti denonte ata edhe pas vdekjes(ferri), ka edhe nje mundesi tjeter per "shpikjen" e zotit por nejse ).

Kur kam folur me ata qe predikojne(kam pasur eksperience ne fushen e fese madje kam lexuar edhe biblen(madje njehere e nje kohe doja te behesha prift) por sa me shume qe e lexoja shihja gabimet e saja dhe nuk besoja me ne zot) ata kur i thosha qe isha ateist ata me benin kete pyetje:
- Kush e krijoi Token, Diellin, Universin etj. ??????
Me thoshin gjithashtu se gjithcka ka nje krijues ashtu si dhe nje skulpture ka edhe nje autor.

Une i thash:
- Po zotin kush e krijoi?
- Si lindi ai?

Ata shtangen dhe nqs ndonjeri prej jush thote se zoti ka ekzistuar gjithmone atehere edhe un them me ze te larte se edhe UNIVERSI ka ekzistuar gjithmone dhe do te ekzistoje.

Kam shume shume shume prova qe zoti nuk ekziston por nuk kam koh tani se duhet te shkoj.

Ah edhe nje gje para se ta mbyll.
"Kur tju godasin ne faqe ktheni faqen tjeter"

gjithe te mirat dhe mos u merrni me zotin por punoni dhe mendoni per jeten tuaj qe te ngriheni me lart.

Pitkini, une ti lexova te gjitha por te them nje gje.....

ti mendon se je i vetmi qe ke prova kunder Zotit? A mendon ti se per shekuj me rradhe njerezit kishin vetem prova per Zotin, prandaj shumica e tyre besonte ne ZOT?

Duhet te lexosh nje filozof kristjane Shen Augustine, njeri shume i zgjuar, ai tha:

NJEREZIT JANE QENIE SHPIRTERORE.

cdo civilizate sa do larg edhe e humbur te jete BESON ke nje qenje SHpirterore, PSE?

Ndoshta Zoti s'egziston, por ai egziston se ne egzistojme.

kjo eshte term filozofike, e kunderta e teologjise: Ne egzistojme se Zoti egziston.

NJEREZIT jane vete bosh, jane lindur BOSH, edhe vetem besimi ne Zot e MBUSH NJEREZIT.

NJE CITIMI YT
gjithe te mirat dhe mos u merrni me zotin por punoni dhe mendoni per jeten tuaj qe te ngriheni me lart

prinderit e mi punojne gjithe diten, e as kane kohe te clodhen, te flene ose te shikojne femijet e tyre. GJITHMONE JANE NE HALLE, e skane gjetur rehat as ne shqiperi e as ne amerike.

ESHTE E kote te mendosh per kete jete, por kur mendon per Zotin mendjen e ke lart e ke parajsa. Hallet vijne e shtohen cip mbi cip, por besimi ke Zoti te bene te lumtur. Dicka qe ti se paske eksperiencuar.

Mesazh i vjetër 24 Gusht 2005 20:30
kalorsi_i_kuq nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kalorsi_i_kuq Kërko mesazhe të tjera nga: kalorsi_i_kuq Shto kalorsi_i_kuq në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kalorsi_i_kuq në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Regjistruar: 13/10/2004
Vendbanimi: vrrr place
Mesazhe: 117

Pra; erdhem ne perfundim se nuk ka Zot, apo jo???

Mesazh i vjetër 27 Gusht 2005 01:28
Auberoni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Auberoni Kliko këtu për të kontaktuar me Auberoni (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Auberoni Shto Auberoni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Auberoni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
naimi
puntor ipa lodhur

Regjistruar: 29/04/2005
Vendbanimi: ch
Mesazhe: 533

shkenca

pa fe nuk eshte asgje ka then anjshtajni esi mundemi ne te themi se ska zot nuk edi si munden njerzit te mos besojne ne fe anuk jan te mjaftushme dielli rete nata eshum tjera qe nuk dote mundemi ti permendim athua se rastesishte jan keto

Mesazh i vjetër 27 Gusht 2005 03:40
naimi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të naimi Kliko këtu për të kontaktuar me naimi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të naimi't! Kërko mesazhe të tjera nga: naimi Shto naimi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto naimi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
naimi
puntor ipa lodhur

Regjistruar: 29/04/2005
Vendbanimi: ch
Mesazhe: 533

ok

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re ani_hostetter.gif
Ky file është shkarkuar 40 herë.

ku po ivjedhe fotot haaaa

Mesazh i vjetër 27 Gusht 2005 03:44
naimi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të naimi Kliko këtu për të kontaktuar me naimi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të naimi't! Kërko mesazhe të tjera nga: naimi Shto naimi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto naimi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sunday
Anetar i ri

Regjistruar: 26/08/2005
Vendbanimi: Berlin
Mesazhe: 2

Pershendetje te gjitheve!!!
Personalisht , besoj te ZOTI;; dhe mendoj qe eshte gjeja me e rendesishme per mua,, Dhe per kete e falenderoj me shume Zotin...
Si besimtar , le goxha per te deshiruar, Pra mund te quhem i keq ne zbatim.
Por nese shikoj debatet, jam teper i gezuar, qe Ai ka meshiruar per mua dhe me ka dhene drite ne kete drejtim...Ai ka thene ;; Per ata qe jane te "humbur" ka nje perde qe sado qe ata te lexojne , nuk besojne...
Nese , shume veta thone qe eshte injorance te besosh ne Zot tani ne 2005... Ndoshta eshte akoma me injorance , qe te mos besosh...Pse!!
Sepse sa me lart te arrije dija dhe shkenca, aq ,me shume pikepyetje ngrihen... Shkenca po tregon cdo dite e me teper qe eshte relative..
Teoria e Darvinit(evolucioni) qe ishte baza e ateistave... Tashme eshte kundershtuar me fakte nga pjesa me e madhe e shkencetareve...
Kam pare emisjone shkencore qe kane arritur ne konkluzionin , se ekziston dicka e mbinatyrshme.. Nje emision i tille , eshte dhene te nje kanal zviceran,, dhe fliste per analizimin e njerezve qe kishin kaluar ne gjendje koma...Po te keme kohe ndonjeher , mund te shkruaj dicka...
Po marr nje prove te vogel , nga mendja... Ne prodhojme , makina , helikopter, avjona etj etj qe do te prodhojme edhe me vone..
Vendosim, rregullat e qarkullimit , qe te mos ndodhin aksidente... e megjithate, aksidentet jane te shumta, biles ku e gjejne qe dy avjon te perplasen ne gjithe ate qiell... Ndersa , planetet dhe galaktikat, jane ne nje numer te jashtezakonshem, dhe levizin me nje shpejtesi me te jashtezakonshme akoma,, dhe nuk ndodh , asnje aksident .... Edhe meteoret i kane orbitat e percaktuara... Po te shohesh planetet pa jete . jane rrafsh me kratere te tilla,, Edhe ndonje meteor qe ka rene ne toke , ka pasur objektiv te percaktuar... Atmosfera , apo ozoni, qe lejojne vec , rezatimin qe eshte i nevojshem per jeten, dhe te demshmin se lene...
Pjertesia e boshtit te tokes , qe formon stinet, jo per qef, por per qarkullimin e ujrave ne toke... Per ata qe duan prova , une se kuptoj , se ca mund te jete ajo gje qe nuk provon krijuesin....
Te me falni qe u zgjata , po jane pa fund , argumentat...
CAO!!!

Mesazh i vjetër 27 Gusht 2005 03:53
Sunday nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sunday Kliko këtu për të kontaktuar me Sunday (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sunday Shto Sunday në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sunday në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525

Une jam rritur ne nje ambient ateist si shumica e shqipetareve dhe kur u hap shqiperia me ra ne dore nje bibel dhe u dashurova me te. Besoj se ka zot ose me mire te them shpresoj te kete sepse sa veta jemi ne ne kete faqe dhe nuk kemi nje mendim te perbashket, nuk arrijme dot, po gjithe bota? Po universi? Megjithate dua te konfesoj se besimi im nuk eshte i plote dhe jam e sigurt shume nga ju nuk kane besim te plote eshe pse hiqen te tille. E di qe jam njeri i mire dhe mundohem te bej mire dhe te sillem drejt si cortezi dhe respekt ndaj zotit. Kam lexuar 2 poezi te Blake nje autor shume i ndikuar nga feja dhe i brymosur me te. Poezite jane " Tiger" and " Lamb"
Dy poezi me nje domethenie shume te madhe e para personofikon djallin dhe e dyta krishtin. Pyetja qe ben autori dhe une eshte kush e krijoi djallin dhe pse ? Kete figure kaq te tmerreshme. Ishte nje gabim... Zoti s'ben gabime. Pyetja ime tjeter per ju diturit ne kete fushe eshte pse vdesin femijet nga semundjet apo lufterat. Pse ka vdekje? ...dhimbje?....agoni...frike?O.k. te rriturit meritojn te vdesin se kane mekatuar po femijet. Pse duhet te kete rendesi nese ata jane te zinj, te verdhe, te kuq. Femijet jane engjej dhe nuk meritojne vdekje,lufte ,te rriten pa prinder, apo pa ushqim. Pse zoti nuk siguron ushqimper mijera femije ne afrike. Ate vetem ushqim duan . E sa e sa te tjera.
Une jam zotuar se gjithmon do te bej mire sepse mbase gjithe kjo eshte nje lufte midis te mires dhe te keqes dhe ndoshta vetem ndoshta rezultati i kesaj lufte varet nga cila ane mbajme ne, e mira ose e keqja.
pershendetje

Mesazh i vjetër 17 Tetor 2005 01:43
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Zoti, pershperiti dikush pas vesheve te mi. Urdhero vetvete, mos ishte dikush? Nje heshtje e zakonshme ra. Eh, ia mbajta meveten. Dakort. Prape Zoti, peshperiti askushi... Nejse e moren vesh veshet e mi se Zoti po ishte afer meje. Sa dola nga vetja pashe engjejt qe rrinin perkulur Zotit. Plasa nga emocioni. A ishte e vertete kjo o vetvetja ime?! Me tha po eshte shume e vertete. Po njeriu duhet te fale vetveten dhe Zotin!? engjelli i bardhe me tha qe duhet te falet, ose te behet nje gje e tille. Ok, nuk kundershtova se isha i mbetur nje hap mbas trurit te madh... Ok, a duhet dhe une te falem si faleni ju? Me thane po ka ndonje mundesi qe te mos falesh, te falesh eshte mundesia dhe bukuria e vete, ose vete mrekullia. Dmth, te falem, po si? Falu ashtu si na sheh neve duke e falnderuar Zotin, dhe ne te njejten kohe beje dhe ty kete gje!

Rrofsh! Shpresoj ta bej, se dua te depertoj brenda nervave dhe indeve me te holle te faljes, dhe te verej hollesine... Mirupafshim dhe ju premtoj se do ta bej kete...

Naten

P.s O zot (i them ne heshtje), ti qenke nje madheri e madhe! Per kete meriton nga une nje falje. Tung

Mesazh i vjetër 10 Nëntor 2005 19:40
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

plloshtan , me pelqeu udhetimi i shpirtit tend te pjesa e mesiperme..

Po vazhdoj une me nje pjesez nga udhetimi im i perditshem

"Pelhura e falenderimit"

" Eshte mengjes, dielli shkelqen pa rreze, ngrohtesia e tij deperton deri ne tentakulat e muzes sime, me inspiron dhe me fton te bej ritin e perditshem te falenderimit......ndaj kujt? Ndaj henes qe sapo perendoi apo ndaj diellit qe sapo lindi, ndaj endrres se quajtur jete, apo ndaj dhimbjes se quajtur durim....??!apo ndaj.....Zotit, me peshperit dhe mua nje ze....

Valle, a nuk eshte i urte ai njeri qe njeh mirenjohjen?..................................................
...Me duhet te perkulem perpara Madheshtise te vetequajtur Zot, me duhet te end pelhuren e falenderimit te cilen kam frike se sdo me mjaftoje jeta ta mbaroje...., ta end me lote pendimi, frike, adhurimi, shprese per amshim...me duhet te end ate per te cilen jam krijuar, me duhet te end dashurine, ta gdhend ne formen e ujit, po a ka uji forme, a ka dashuria forme?! Jo, smund te kete, e vetmja ene ku derdhet dashuria eshte shpirti..........

Vazhdoj t'i falem Zotit, te end pelhuren, te ushqej shpirtin, te end shpresen per amshim......

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2005 14:23
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 17:21 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar