Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Linja e jetes krijohet nga dy lloje raportesh. Ato qe te peshojne e te frenojne dhe ato qe te lehtesojne e te shpejtojne. Nuk eshte bashkimi i ketyre segmenteve ajo qe na mbush, por kerkimi i vazhdueshem i njerezve qe te bejne te fluturosh. Jeta fundi i fundit i ngjan nje zari ne nje cope letre qe perkulet ne forma te cuditshme. Dhe ti ndjek gjithmone pjerresine.

Ne planetin tim ka atmosfere, uje dhe jete. Por ja qe me frikesojne ato vrima te zeza atje tutje, te cilat perthithin energjite e tere botes dhe i vdesin ne maje te egoizmit. Ne fakt, ne s'duhet te kemi frike as nga stuhite, as nga rrufete dhe as nga mbytja, aq sa duhet te kemi nga vrimat e zeza qe na kalojne fare prane pa e kuptuar. Por ndoshta ka nje ndryshim... Arti i te qenit njeri duhet te kete lidhje me artin e te dashuruarit perderisa dikush nga ne ka aftesine te ktheje vrimat e zeza ne objekte qe shperthejne jete kafsherisht. Corapet e palara te egoizmit papritur kthehen ne altruizem... Hehh, c'gallate.

Ehhh, vera.
Me perplasjen e afsheve te para zbulojme se qenkemi si bimet dhe fillojme te krasisim deget e kalbura per ti dhene jete filizave te reja. Ndoshta kjo eshte nje menyre per te evituar zvarritjet e jetes, duke qendruar vazhdimisht nen iluzionin e fluturimit perfekt. Pacin fat ata qe nuk jane astronome dhe perfundojne tek shalet e planetit te pare qe u gjendet ne orbite.

Modifikuar nga Fajtori datë 16/05/2008 ora 16:52

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Maj 2008 16:41
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
eliz
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/10/2003
Vendbanimi: Toke
Mesazhe: 1679

Gjith zerat e botes s`kane fuqi mbi ty por edhe sikur te jene aq te forte e shumta do shurdhohesh.Zerat e brendshem jo vetem mund te te shurdhojne por edhe te te qerrojne,te te cmendin dhe ti zvarritesh per te kapur ngjyren e fundit e ajo zbehet e s`mbetet gje tjeter vec erresires e pisllekut.Cilen pjese nuk do doja te kisha sot?Sa mir sikur te isha pa kok.Me mire te isha pa zemer apo pa stomak me mire?Sikur te mos isha fare sot

Mesazh i vjetër 30 Maj 2008 15:32
eliz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eliz Kliko këtu për të kontaktuar me eliz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të eliz't! Kërko mesazhe të tjera nga: eliz Shto eliz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eliz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy është moderator/e në këtë nën-forum   ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Ne zera gjysmake qe peshperisin dogma jo vetem fetare e gjeta veten sot. Nuk u ngrita te iki sic bej zakonisht por u rehatova me shume, piva dhe nje gllenjke nga gota e skocit dhe ndeza nje cigare. Para meje nje vajze e re qe nuk ka lene pjese trupi pa bere tatuazh flet me gjithe zell per 10 menyra per te bere nje mashkull te lumtur, ne te majten time nje burre i shendoshe qe po djersin sa per tre jep e merr mbi shtresezimin e shoqerise, nga ana tjeter nje lesbike ben sikur degjon fjalimin e tjetres mbi ngrohjen globale dhe rrezikun e zhdukjes se arinjve te bardhe.
Cudi! Si u zevendesua eksperienca dhe bota madheshtore e librave ne kete epoke? Si u shnderruam keshtu ne perserites perfekte te formulave jetesore te shkarkuara direkt nga interneti? Cfare ndodhi me: une mendoj prandaj egzistoj o Dekart?
Kam frike. Kam frike se nje dite do te ngrihem ne mengjez dhe kembet do te me shtyjne vete drejt kubit tim per tu bere pjese ne mekanizmin e perbindshem te universalizmit HIC.

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2008 12:22
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Te pakten interneti te jep mundesine te te lexosh.Shume bukur

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2008 12:48
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Citim:
Po citoj ato që tha ingmetalboy
Ne zera gjysmake qe peshperisin dogma jo vetem fetare e gjeta veten sot. Nuk u ngrita te iki sic bej zakonisht por u rehatova me shume, piva dhe nje gllenjke nga gota e skocit dhe ndeza nje cigare. Para meje nje vajze e re qe nuk ka lene pjese trupi pa bere tatuazh flet me gjithe zell per 10 menyra per te bere nje mashkull te lumtur, ne te majten time nje burre i shendoshe qe po djersin sa per tre jep e merr mbi shtresezimin e shoqerise, nga ana tjeter nje lesbike ben sikur degjon fjalimin e tjetres mbi ngrohjen globale dhe rrezikun e zhdukjes se arinjve te bardhe.
Cudi! Si u zevendesua eksperienca dhe bota madheshtore e librave ne kete epoke? Si u shnderruam keshtu ne perserites perfekte te formulave jetesore te shkarkuara direkt nga interneti? Cfare ndodhi me: une mendoj prandaj egzistoj o Dekart?
Kam frike. Kam frike se nje dite do te ngrihem ne mengjez dhe kembet do te me shtyjne vete drejt kubit tim per tu bere pjese ne mekanizmin e perbindshem te universalizmit HIC.

ahahah ahaha. Se di pse qesha kur te lexova, ndoshta nga pershkrimi shume i kendshme i situates ne te cilen ndodheshe... nje moment mendova se isha aty

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2008 19:28
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Te pakten interneti te jep mundesine te te lexosh.

Eh po une gjithmone e kam pasur nje problem me kete internetin. Le te supozojme qe une jam lindur dje dhe nuk kam degjuar asgje per Kosoven. Keshtu qe vendos te informohem dhe filloj te kerkoj ne internet. Atje cfare gjej? Nje pale qe thote qe kosovaret jane vrases dhe hajdute qe po shfarosin serbet duke i detyruar ata te lene shtepite e tyre dhe nje pale tjeter qe thote te kunderten. Dhe per mua qe nuk di asgje tjeter te dy grupet duken njesoj, nuk mund te vendos se kush ka te drejte.
Ja pra kjo eshte fuqia e internetit, te jep mundesine te lexosh dhe te informohesh duke te ushqyer intelektin, por ndonjehere pa e kuptuar dhe vete ushqehesh me plehra.

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2008 22:03
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Citim:
Po citoj ato që tha agata

ahahah ahaha. Se di pse qesha kur te lexova, ndoshta nga pershkrimi shume i kendshme i situates ne te cilen ndodheshe... nje moment mendova se isha aty

Kur te vish te me vizitosh ndonjehere ketej do te shkojme te pime nga nje gote bashke.

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2008 22:07
çfare thua
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 07/05/2008
Vendbanimi: Ne shqiperi (çeçen)
Mesazhe: 48

zerat qe degjoj brenda meje.
ha mish e pi vere
qesh e ngjesh
e bej gallat
sa te kaloje
dhe kjo nate.

Mesazh i vjetër 05 Qershor 2008 00:52
çfare thua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të çfare thua Kliko këtu për të kontaktuar me çfare thua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: çfare thua Shto çfare thua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto çfare thua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Citim:
Po citoj ato që tha ingmetalboy

Eh po une gjithmone e kam pasur nje problem me kete internetin. Le te supozojme qe une jam lindur dje dhe nuk kam degjuar asgje per Kosoven. Keshtu qe vendos te informohem dhe filloj te kerkoj ne internet. Atje cfare gjej? Nje pale qe thote qe kosovaret jane vrases dhe hajdute qe po shfarosin serbet duke i detyruar ata te lene shtepite e tyre dhe nje pale tjeter qe thote te kunderten. Dhe per mua qe nuk di asgje tjeter te dy grupet duken njesoj, nuk mund te vendos se kush ka te drejte.
Ja pra kjo eshte fuqia e internetit, te jep mundesine te lexosh dhe te informohesh duke te ushqyer intelektin, por ndonjehere pa e kuptuar dhe vete ushqehesh me plehra.

a e ke pare ate filmin idiocracy? qe parashikon se si do jete e ardhmja!? rrofte interneti dhe bota elektronike

Mesazh i vjetër 05 Qershor 2008 03:42
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857

Duke degjuar zerat brenda teje

....S'kam ndigjuar ndonjehere zera mbrenda meje!!!!! Shyqyr Zotit, jam akoma ne rregull!!!!

Mesazh i vjetër 05 Qershor 2008 03:59
Vizioner nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Vizioner Kliko këtu për të kontaktuar me Vizioner (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Vizioner't! Kërko mesazhe të tjera nga: Vizioner Shto Vizioner në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Vizioner në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 00:32 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar