Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 4.33.
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Duke u perpjekur te mos humb vetveten edhe pse cdo gje e vyer e imja hidhet dhe shkelet poshte me mizorine me te madhe. PO perpiqem t'i mbush mendjen vetes. autosugjestion pozitiv Shpresoj.

-----------------------------------------------------
Shpesh here kur jep gjithshka qe ke ne shpirtin tend, ndjenjat, perkedheljet, mendimet, dashurine tende dhe nuk merr asgje mbrapsht, ose ajo qe jep te shkelet me kembe, krijohet nje zbrazeti. dhe kjo zbrazeti dhemb. Dhemb ndoshta me shume pamundesia per te dhene me tej, dhe ne keto momente mendja jote pyet zemren.
- Pse jep gjithshka qe eshte me e vyera qe ke dhe me vone nuk te mbetet asgje per vete?
Zemra pergjigjet:
-Sepse egzistoj per te dhene dhe kjo eshte arsyeja e egzistences sime.

Dhe mendja vazhdon te pyese: Por ti jep gjithcka dhe nuk merr asgje mbrapsh pse e ben kete?

Zemra pergjigjet: Nuk mundesh te dhurosh me kushte, dhurata eshte nje dhurate e shpirtit dhe kjo vlen per te gjitha gjerat qe jane shpirterore. Une nuk jap per te marre, jap sepse keshtu me mbushet shpirti dhe ne universin e shpirtit asgje nuk humb. Ndoshta personat presin per momentin e duhur, ndoshta nuk e kuptojne, ndoshta eshte shume heret per kete lume jete. E di qe nje lume nuk rresht kurre se rrjedhuri? Keshtu eshte dhe shpirti, rrjedh pa ndalim dhe ne nje moment te gjitha dhuratat do te pranohen.

Por mendja vazhdon te pyese. Por ku fillon ky burim? Nuk ka fund?
Zemra pergjigjet:
- Gjithshka qe ne jemi u krijua nga gjerat qe na kane dhuruar dhe qe u kemi dhuruar te tjereve. Eshte nje proces pasurimi i pafund dhe nga kjo lind burimi dhe nuk ka fund sepse shpirti eshte i perjetshem. Ke me pyetje?

Dhe mendja tha, po kam. Cili eshte sekreti per te mos vuajtur?

Zemra pergjigjet:
- Te dashurosh pa pretendime, te dhurosh pa pretendime, por gjithashtu te dish sa te dhurosh. Nuk mund t'i japesh nje femije ushqimin e nje te rrituri se nuk ja pranon organizmi, ashtu sic nuk mund t'i japesh nje njeriu qe nuk ka etje uje. Do ta lere pergjysem ose do ta derdhe. Gjithashtu duhet te shpresosh dhe te kesh besim tek zoti. keshtu e gjithe lumturia jote do te varet nga ty dhe jo nga te tjeret. Nese nuk ke pretendime nuk ke as zhgenjime si rrjedhoje as nuk do vuash. Do te jesh vete nje burim lumturie per veten tende.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 07 Gusht 2006 03:02
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Po degjoj nje kenge te bukur

Mesazh i vjetër 08 Gusht 2006 21:37
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

...=Perzotin une jam e cmendur qe besoj ne enderra te parealizueshme!=(Klodel, ika dhe une....Te perqafoj forttttttttttttt!)

Mesazh i vjetër 08 Gusht 2006 22:07
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Nje shoqja ime sapo me tha qe nganjehere eshte me e lehte te ndjekesh endrrat, sesa te perballesh realitetin mos e vrit mendjen po he
te perqafoj dhe une fort.

Mesazh i vjetër 08 Gusht 2006 22:21
Klodel
.

Dua ti thurr nje kenge zemres sime ( mendoj zemres se Klodel jo ndonje personi tjeter qe mos keqkuptohemi).
Eh moj zemer te degjova deri tani, tani u rrebelova dhe ndaj teje. s'te degjoj me. edhe ti me tradhetove dhe me zhgenjeve. as zeri jot nuk duhet degjuar shume, sepse eshte ze qorr, i verber.
Mendjes nuk i thurr asgje, qe mos largohet perseri, sapo rishkeli ne hapesiren qe kishte braktisur prej kohesh, ne fakt ne hapesiren nga e cila ishte degdisur diku tutje, larg.
Perfundimisht duhet balance dhe asgje ne ekstrem. cdo ekstrem demton shendetin.
Me kishte munguar e qeshura ime, ajo e shpirtit. Kush e mendonte se do mund te ma falte nje person i rastit? i dale si me porosi nga lart vetem me kete mision.

Dhe do e le veten te lire. JO te lire te ndjek zerin e zemres si dikur, apo zerin e arsyes si para dikur.....Te lire qe te qesh, te qesh aq fort sa te degjohet si jehone e forte, sikur qindra kembana kishash bien ne te njejten kohe............ pa pushim dhe ky tingull i forte le te shurdhoje njerezit qe me kane gervishtur shpirtin, here ngadale pa e kuptuar, dhe here haptazi. Le te shnderrohen te gjithe lotet e mi, netet pa gjume, ankthi, pritjet, pergjerimi pa pergjigje ne tinguj kembanash. Le te shurdhohen te gjithe dhe te kuptojne qe ENOUGH IS ENOUGH. dhe une do qeshhhhh se kam lindur qe te qesh, sepse ime me me do te qeshur dhe im ate me do te qeshur dhe im vella me do te qeshur...... prandaj me kane si driten e syve.... Do qesh sepse e kam te qeshuren te bukur, dhe sepse nuk e di kush do mund te bjere ne dashuri me te qeshuren time.... rastesisht. Nuk ndodhin te gjitha gjerat rastesisht?

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2006 04:00
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2005
Vendbanimi: Eastern Seaboard
Mesazhe: 4434

Ana me preku shkrimi yt ,si gjithmone ke shkrime te prekshme. Sikur lexova vetveten ne kete moment.
Ti e meriton te qeshuren..Ty te qesh shpirti,prandaj rrezaton si rreze dielli!

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2006 04:37
Demokrate4ever nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Demokrate4ever Kliko këtu për të kontaktuar me Demokrate4ever (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Demokrate4ever't! Kërko mesazhe të tjera nga: Demokrate4ever Shto Demokrate4ever në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Demokrate4ever në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sy_jeshilja
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/01/2003
Vendbanimi: God is LOVE
Mesazhe: 393

Sapo pashe nje film qe me beri te mendoj kaq shume ( pervec loteve qe s'pushonin, sigurisht). Asnjehere nuk e kuptojme sa e shkurter eshte jeta, sa pak kohe kemi t'i realizojme te gjitha. Nuk dime te vleresojme cfare na ka dhene Zoti, cfare kemi perreth, sa njerez na duan, nuk e kuptojme qe shume papritur mund te mos e kemi me kurre mundesine t'u japim zemren e t'u themi qe jane gjithcka per ne. Ana, qesh ! Ji e lumtur! Qeshni te gjithe o njerez, hiqni prej shpirtit gjithe ato pesha negative qe nuk ju lene te marrin fryme. C'dobi ka gjithe ky trishtim? Gjithe kjo vuajtje, sikur jeta vazhdon me mijera vjet , dhe duam sduam kemi kohe edhe te qajme, edhe te qeshim. Jo ! S'kemi kohe per te qare, as per te shkaterruar shpirtin me gjera te parendesishme, ka kohe vetem per te qene i lumtur, per te qeshur, per te vrapuar duke bertitur " jeta eshte e bukur". Ka kohe vetem per te gezuar cdo minute, cdo dite perkrah njerezve me te shtrenjte. Falenderoni Zotin qe jeni ne jete, per cdo dite te re qe gdhihet, per sa here marrim fryme. Do Ai, prandaj dhe egzistojme. Sot e keni mundesine te jepni zemren, te jepni dashuri, t'i tregoni mbare botes sa mirenjohes jeni per cdo hap te hedhur ne trotuar, per cdo mengjes ku shkelqen dielli, per cdo buzeqeshje fytyre,per cdo nxitim per te kapur metrone, per cdo shikim e  fjale te thene. Njerez, qeshni, se jeta eshte kaq e shkurter. Ana, shijo cdo moment qe Zoti te dhuron, se nuk do te kthehet me kurre. Mos u pendo kurre per zemren qe ke dhene plot dashuri... jam e sigurt qe rikthehet shumefish.

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2006 08:42
Sy_jeshilja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sy_jeshilja Kliko këtu për të kontaktuar me Sy_jeshilja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sy_jeshilja Shto Sy_jeshilja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sy_jeshilja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Deni faleminderit zemer ne fakt kur shkruaj sikur artikuloj mendimet qe t'i mbush mendjen vetes dhe te le pas energjite negative.
Sycka ke plotesisht te drejte. por e di qe me shume m'u be qefi qe ke arritur dhe ti ne keto mendime tani s'mbetet vetem t'i veme ne praktike. Sot mengjesi filloi me qeshje dita vazhdoi me qeshje shpresoj te vazhdoj te qesh. Faleminderit per fjalet e ngrohta. Te qeshte shpirti edhe ty, ju qeshte shpirti te gjitheve.
Zot faleminderit per kete dite te re plot shendet

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2006 19:36
Animal
Writer i 1 story pa fund

Regjistruar: 03/09/2005
Vendbanimi: ne shkelqimin e syve te saj...
Mesazhe: 428

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Dua ti thurr nje kenge zemres sime ( mendoj zemres se Klodel jo ndonje personi tjeter qe mos keqkuptohemi).
Eh moj zemer te degjova deri tani, tani u rrebelova dhe ndaj teje. s'te degjoj me. edhe ti me tradhetove dhe me zhgenjeve. as zeri jot nuk duhet degjuar shume, sepse eshte ze qorr, i verber.
Mendjes nuk i thurr asgje, qe mos largohet perseri, sapo rishkeli ne hapesiren qe kishte braktisur prej kohesh, ne fakt ne hapesiren nga e cila ishte degdisur diku tutje, larg.
Perfundimisht duhet balance dhe asgje ne ekstrem. cdo ekstrem demton shendetin.
Me kishte munguar e qeshura ime, ajo e shpirtit. Kush e mendonte se do mund te ma falte nje person i rastit? i dale si me porosi nga lart vetem me kete mision.

Dhe do e le veten te lire. JO te lire te ndjek zerin e zemres si dikur, apo zerin e arsyes si para dikur.....Te lire qe te qesh, te qesh aq fort sa te degjohet si jehone e forte, sikur qindra kembana kishash bien ne te njejten kohe............ pa pushim dhe ky tingull i forte le te shurdhoje njerezit qe me kane gervishtur shpirtin, here ngadale pa e kuptuar, dhe here haptazi. Le te shnderrohen te gjithe lotet e mi, netet pa gjume, ankthi, pritjet, pergjerimi pa pergjigje ne tinguj kembanash. Le te shurdhohen te gjithe dhe te kuptojne qe ENOUGH IS ENOUGH. dhe une do qeshhhhh se kam lindur qe te qesh, sepse ime me me do te qeshur dhe im ate me do te qeshur dhe im vella me do te qeshur...... prandaj me kane si driten e syve.... Do qesh sepse e kam te qeshuren te bukur, dhe sepse nuk e di kush do mund te bjere ne dashuri me te qeshuren time.... rastesisht. Nuk ndodhin te gjitha gjerat rastesisht?

hey sa kuptimplote kto vargje.......skam fjale per ti komentuar....mmmmmmmmm
e cuditshme .me le pa fjale!

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2006 21:00
Animal nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Animal Kliko këtu për të kontaktuar me Animal (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Animal Shto Animal në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Animal në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
freespirit
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 16/12/2004
Vendbanimi: ne boten time
Mesazhe: 525

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Zemra pergjigjet:
- Te dashurosh pa pretendime, te dhurosh pa pretendime, por gjithashtu te dish sa te dhurosh. Nuk mund t'i japesh nje femije ushqimin e nje te rrituri se nuk ja pranon organizmi, ashtu sic nuk mund t'i japesh nje njeriu qe nuk ka etje uje. Do ta lere pergjysem ose do ta derdhe. Gjithashtu duhet te shpresosh dhe te kesh besim tek zoti. keshtu e gjithe lumturia jote do te varet nga ty dhe jo nga te tjeret. Nese nuk ke pretendime nuk ke as zhgenjime si rrjedhoje as nuk do vuash. Do te jesh vete nje burim lumturie per veten tende.

Uau Klodel je nje njeri i mrekullueshem me nje pasuri shpirterore te jashtezakonshme. Ajo qe ke shkruar me lart eshte brilante. Me kenaqe.
Urime

Mesazh i vjetër 18 Gusht 2006 08:45
freespirit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të freespirit Kliko këtu për të kontaktuar me freespirit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: freespirit Shto freespirit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto freespirit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 07:40 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar