Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Bota e librit > cili eshte libri i fundit qe keni lexuar.. Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 4.60.
Gjithsej 101 faqe: « E parë ... « 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

What spanish mi goce Shqip mi Darke shqip But i`ll translate in english a poem ok?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 03 Qershor 2005 01:08
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Amstel
me kerkoi kush????

Regjistruar: 22/09/2004
Vendbanimi: tu bo pall ariu neper bote
Mesazhe: 3736

Unhappy

ups

ndersa une librin spitali budallenjve?????

Mesazh i vjetër 04 Qershor 2005 17:48
Amstel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amstel Kliko këtu për të kontaktuar me Amstel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Amstel Shto Amstel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amstel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Renier Maria Rilken

Mesazh i vjetër 06 Qershor 2005 12:30
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
roke
me AC MILAN ne zemer

Regjistruar: 19/07/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 2397

Libri i fundit eshte....."kecat dhe Ujku":p:p:p:p
bej shaka.Libri i fundit eshte "Vellezerit karamazov" qe para tre vjetesh s ee kisha pyetje Diplome ,nga halli dmth :p:p
Por gjate kesaj kohe nuk kam ndejtur kot,por kam lexuar shume gjera si psh menune qe servirim tek puna txt mesazhet qe me dergojne ne cell,lajmet sportive rreth MILANIT rreth FERRARITgjobat e makines e shume shume gjera te tjera.Ehhhhh na shkoi jeta duke lexuar:p:p:p
Ika tani ti fus nje dush portorikan

Mesazh i vjetër 07 Qershor 2005 10:36
roke nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të roke Kliko këtu për të kontaktuar me roke (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: roke Shto roke në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto roke në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i/e paregjistruar
.

Regjistruar: 13/08/2004
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1280

Love Story - Erich Segal

Histori Dashurie tragjike...
E forta eshte se e dija qe personazhi vdiste dhe prap ne fund kam qare me denese (dhe une nuk para qaj me libra e filma).
Stil te shkruari shum interesant qe te bente te ndihesh pjese e historise.

Mesazh i vjetër 07 Qershor 2005 19:25
i/e paregjistruar nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i/e paregjistruar Kliko këtu për të kontaktuar me i/e paregjistruar (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i/e paregjistruar Shto i/e paregjistruar në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i/e paregjistruar në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
iliriusa
Shpirt i lire.....

Regjistruar: 11/03/2004
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 1516

Roke, kam disa kohe qe po mendoj per te lexuar librin "Vellezerit Karamzov" ndaj desha t'ju pyesja per mbresat qe ju ka lene ai?
Ndersa libri i fundit qe kam lexuar konkretisht ishte "Per ke bien kembanat" nga Ernest Heminguei. S'e di as vete perse por i jam qepur krijmtaris se Heminguejit kemba kembes keto kohet e fundit. Gje qe me cudit paksa edhe mua vete sepse nuk kam pasur ndonjehere ndonje preference te madhe per te si shkrimtar.
Nejse, njeriu eshte nje qenie e cuditshme qe s'duhet te te cudisi kurre por qe te cudit gjithemon dosido.
Pereshendetje!

Mesazh i vjetër 09 Qershor 2005 09:40
iliriusa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të iliriusa Kliko këtu për të kontaktuar me iliriusa (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të iliriusa't! Kërko mesazhe të tjera nga: iliriusa Shto iliriusa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto iliriusa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
roke
me AC MILAN ne zemer

Regjistruar: 19/07/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 2397

Citim:
Po citoj ato që tha iliriusa
Roke, kam disa kohe qe po mendoj per te lexuar librin "Vellezerit Karamzov" ndaj desha t'ju pyesja per mbresat qe ju ka lene ai?
Pereshendetje!

O po mbresa te medhaja me ka lene,mos e pyet:p:p Edhe sot me del ne enderr
www.bej shaka.org nejse ndonjehre tjeter se tani sa erdha ne shtepi dhe jam me nje sy mbyllur dhe me nje sy gjysem mbyllur

Mesazh i vjetër 09 Qershor 2005 12:27
roke nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të roke Kliko këtu për të kontaktuar me roke (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: roke Shto roke në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto roke në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sykaltra_Shqiptare
Veteran ne forum

Regjistruar: 21/03/2005
Vendbanimi: -
Mesazhe: 3334

Citim:
Po citoj ato që tha keila
Love Story - Erich Segal

Histori Dashurie tragjike...
E forta eshte se e dija qe personazhi vdiste dhe prap ne fund kam qare me denese (dhe une nuk para qaj me libra e filma).
Stil te shkruari shum interesant qe te bente te ndihesh pjese e historise.

Oh my goodness,une kam 5 vjet qe e kam lexu kete Liber Keila!
Ku ma gjete te ma kujtosh ta rilexoj serish!
Te perqafoj!

"What can you say about a twenty-five-year-old girl who died? That she was beautiful. And brilliant. That she loved Mozart and Bach. And the Beatles. And me. "

Love Story (1970); the film was a precursor to the book starring Ali MacGraw, Ryan O’Neal. Erich Segal has said that he based the character of Oliver on Vice President Al Gore and Gore's Harvard roommate Tommy Lee Jones.

Ciaooooooo

Mesazh i vjetër 12 Qershor 2005 06:02
Sykaltra_Shqiptare nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sykaltra_Shqiptare Kërko mesazhe të tjera nga: Sykaltra_Shqiptare Shto Sykaltra_Shqiptare në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sykaltra_Shqiptare në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

11 minutes, paolo coelho

fantastik. Si zakonisht cdo liber i coelhos, te cilin e lexoj ne periudha te ndryshme i ben nje revolucion jetes sime s'di pse....

Mesazh i vjetër 16 Qershor 2005 19:00
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Sy_jeshilja
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/01/2003
Vendbanimi: God is LOVE
Mesazhe: 393

Kam ca kohe qe kam lexuar " Preja e nje martese te lodhur" te Rudina Xhunges. Liber interesant , nje stil jo shume i perdorur, por megjithate ka krijuar opinione terheqese. Dikush e vlereson si te arrire, te vecante, dikush si "budallallik me oke"

Fragment nga libri :

E mban mend kur të shkrova se ai sapo më kishte lënë?
Mbase të kam thënë e lashë, se ato kohë inati qe më i fortë se dhimbja, po ç´rëndësi ka. Lamë njëri-tjetrin për të qenë brenda. Erdhën ditë e netë vetëm. Jo se netët i kishim kaluar bashkë, por ditët pa të, nuk shtyheshin dot para. Sidomos nuk përballohej zgjimi fiks në 5, kur si nëpër ëndërr pyesja veten: Ku gabova?
Gabimi qe qysh në nisje, vetpërgjigjesha, pastaj, në gjumë e sipër, kujtoja se ç´më kishte thënë në krye të lidhjes: "Kur të ndahemi, nëse ndahemi, kujto grindjet tona ( që s´ishin edhe aq pak), mendo vetëm keq për mua, do të jetë më e lehtë për ty".
Pastaj flija, pastaj zgjohesha, shkoja në punë, vija nga puna, flija përsëri, zgjohesha në 5, flija në gjashtë, çlodhesha në 7, shkoja në punë në tetë dhe çdo ditë.
Çdo minutë e harroja nga pak dhe e doja më shumë.
Por, atë doja dhe një tjetër kërkoja,një tjetër si ai, një të panjohur, për ta njohur të gjithin për vete. Ti nuk je e vetmja që di se ai ishte i martuar, kur ne u lidhëm, por je e vetmja që e di se nuk ka një të ngjashëm me mua, në orvajtje të dështuara dëshpëruese të kërkimit në fjalë. Por kësaj here, kisha vendosur të kërkoja, megjithë dijet e përftuara nga humbjet në vite (të cilat, të siguroj vetëm humbje të reja pjellin) dhe nga leksionet e vjedhura nëpër dialogje, nga ato që unë, ti dhe bota i quajmë kurva. Kështu, që kërkova ca kohë mes të njohurish, kujtimesh, copash ditari të fshehura e të vjetra. Derisa një të shtunë, kapa veten duke qarë, teksa dëgjoja ish-ish të dashurin që fliste në radio, ndërsa unë lexoja një vëllim poetik të porsadalë të ish-ish të dashurës së ish të dashurit tim. I ndërpreva me urdhër radion, librin dhe lotët...

Unë"dhe "I panjohuri"
Ajo thotë unë. Dhe gjithçka e rrëfen në vetën e parë, si të ishin të gjitha dhimbjet, përpjekjet, zhgënjimet, dashuritë dhe arritjet e saj. Nis si një e-mail i gjatë, që një vajzë i dërgon mikeshës së saj dhe përfundon po si një e-mail. Por brenda kësaj letre lëviz dhe merr frymë historia katërmujore e dy njerëzve, që kërkojnë të njihen përmes mesazheve të celularit. Dëshira për të zbuluar, për të njohur dhe mbërritur deri aty, ku askush nuk kishte mbërritur më parë është drithëruese. Është kurreshtje, dëshirë, tërheqje, pasion, mendime dhe fshehtësi, që zbrazen çuditshëm. A mundet që një vajzë t´i hapë zemrën e saj deri në detajet më marramendëse një të panjohuri, dikujt që nuk i ka parë kurrë fytyrën as sytë dhe as buzët, dikujt për të cilin nuk di pothuajse asgjë, veç rreshtave, fjalëve që ai i shkruan netëve vonë deri në agim…??? A mund të shpresosh tek një lidhje, që lind mes këtyre mesazheve, nga dy njerëz në pozita krejt të pabarabarta, një vajzë e lënduar, prej një burri të martuar dhe një i panjohur që kërkon zemrën e saj, sekretet e saj, por pa e takuar kurrë?

Ndodh. Po, po. Ndodh dhe rrënqethesh, deri në hutim. Dashuria të rrëmben edhe kur nuk është.

Mesazh i vjetër 29 Qershor 2005 08:43
Sy_jeshilja nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sy_jeshilja Kliko këtu për të kontaktuar me Sy_jeshilja (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sy_jeshilja Shto Sy_jeshilja në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sy_jeshilja në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 06:58 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 101 faqe: « E parë ... « 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Bota e librit > cili eshte libri i fundit qe keni lexuar..

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar