amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605
|
Citim: Po citoj ato që tha Piktor
çfare thua moj aman.
ka te pakten nja 40 vjet qe ne europe diskutohet ky problem e nuk po gjen zgjidhje.
Femren mema natyre e ka bere per te pjelle. Po u martua do krijoje familje normalisht qe edhe do pjelle dhe kjo i kushton karrieren.
Jo pak femra kur martohen heqin dore nga karriera.
Pippo Baudos i ka kushtuar shume kjo .
Hem karriere e hem familje eshte e veshtire sepse dy kunguj nen nje sqetull nuk mbahen.
Ne shumicen e rasteve femrat kane sakrifikuar karrieren.
Pavarsisht se ka edhe raste te veçanta ku kane bashkjetuar te dyja.
Gjithsesi kjo eshte nje nga shkaqet qe ka shkatuar me shume se çdo gje familjet dhe kete e deshmon edhe numri i larte i divorceve.
Prandaj edhe boset zor se ua varin shume ose aspak femrave me karriere.
Jo vetem te ta "varin" por dhe te ta lusin prapanicen nepermjet shume njerezve qe mund te njohesh ne rrezen e disa mijera kilometrave.
E di si eshte puna e atyre qe fusin femren ne kategorine profesionale te:"lope me funksion primar pjelljen"? Jane aq te pasigurte nga vetja sa duan te krijojne vartesi financiare te femres ndaj tyre. Keto jane meshkujt e dobet, ato qe s'kane kualitete/siguri per te mbajtur femren e tyre lidhur per vete ne forma te tjera. Une dhe ti kemi njohur lloje te tjere femrash ne jete; une kam njohur femra qe mbas nje jave nga lindja kane shkuar ne pune, ti ke njohur nga ato qe kane mbyllur jeten me pjelljen e femijeve. Karriera eshte pavaresi, eshte siguri financiare familjare, eshte mireqenie shpirterore, eshte kenaqesi...