Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > E Merkure 3 shtator 2003 Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Cindi
larguar

Regjistruar: 02/09/2005
Vendbanimi: arratisur
Mesazhe: 2664

E shtune 31 dhjetor, 2005.
Ora 8:20 e mengjezit dhe ja une gjysem e mbeshtetur ne dy jasteket e vene mbrapa kurrizit tim rehatshem, nen driten e dashur te abazhurit tim te vogel mbi komodine, lexoj kendshem si gjithmone nje nga librat e mij te dashur te Balzakut.
Vesa dhe mjegulla e mengjezit bie mbi xhamat e dritareve te dhomes time dhe tek tuk degjohet kaq embel dhe papritmas cicerima e ndonje zogu te uritur.
Mbi komodine qendron filxhani i kafese turke te boshatisur dy sekonda me pare dhe nje pjate me sheqer pluhur te mbetur nga kurrabiet e sapongrena te krishtlindjeve. Gota e vogel me dissarono, e permbushi misionin e saj dhe tani edhe ajo nen driten e embel te abazhurit tim, qendron atje bosh dhe krenare, qe ngrohu ne thellesi stomakun tim qe heret ne mengjez.
Buzeqeshja nga fytyrat e femijve te mij dhe mbeses sime dalin nga korniza e fotografive, te mbeshtura edhe ato ne komodinen time. Zgjasin buzet te me puthin me ate dashurine e tyre te brishte dhe engjellore.
Syzet e mia bien mbi kurrizin e vogel te hundes sime, qe te lexojne me mire germat, te cilat cdo dite sa vijne edhe zvogelohen ne syte e mij.
Kam kohe qe nuk kam futur cigare ne goje , ndofta 4 muaj dhe ja tani ne mes te kesaj qetesie te bukur sec mu kujtua dhe mua te shijoj eren e tymit te saj, por as edhe nje bisht cigare nuk ndodhet ne shtepine time, qe une te mund te kenaq thithjen e saj gjate ndezjes. Nuk e kam ndjere nevojen e pirjes se ndonje cigareje tek tuk, dhe ja tani se c'mu tek te kisha nje dhe te thithja tymin e saj thelle ne kenaqesite e shpirtit tim. U be gati kater muaj vertet, qe une te paskam harruar, por ti papritur se c'me kujtove.
Une perseri kthehem ne leximin tim te kendshem ashtu e mbuluar me melankoline time te perhershme gjate ketyre diteve.
Eshte dita e fundit e vitit 2005, kaq e qete dhe e heshtur. Degjohet cdo gjysem ore kumbimi i embel i ores se murit te varur ne sallon e vetme atje dhe flet me vehte. Degjohet gjithashtu edhe zhuzhurima e damareve te gjakut, qe bucet ne brendesi te vesheve te mij.
Nga dritarja tej ne pyll duken te shkretat pemet e xhveshura prej te gjitha gjetheve, rrobat e tyre te beharit dhe qendrojne ashtu me kembe sikur duan te me thone "jemi mesuar me te ftohtin, mos u shqeteso".
As shi, as bore kete vit. E cuditshme. Duken qarte te gjitha dekoracionet ne fasadet e jashtme te shtepirave prane, qe kane zbukuruar gjitoniane me rastin e krishtlindjeve, asgje nuk eshte mbuluar kete vit nga bora e perhershme e krishtlindjeve.
Ketrushat jane zhdukur dhe fshehur kushedi se ku. Nuk bredhin neper deget e xhveshura te pemes, e cila mbulon dritaren time. Ku jane, kane ftohte, diku jane futur, si une ketu ne krevatin tim te ngrohte dhe lexoj kendshem romanet e mija te preferuara te perkthyera kaq bukur ne gjuhen shqipe.

GEZUAR

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 31 Dhjetor 2005 19:27
Cindi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Cindi Kërko mesazhe të tjera nga: Cindi Shto Cindi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Cindi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Kush me degjon. Askush.
Kush me shikon. Askush.
Kush me ndjek. Askush.
Kush me flet. Askush.
Kush me lavderon. Askush.
Kush me shan. Askush.

Dicka duhet bere, mos eshte mire te shkruaj poezi. Artistet e vegjel do te me ndjekin dhe do te fillojne te me adhurojne. Dikush do te jete me mua. Vetem jetimi e di c'do t thote vetmi. Askush nuk ka vuajtur me teper se ai. Vuajtja me e madhe e tij eshte se kurre nuk mori dashuri dhe ajo qe vuan me shume eshte se kurre nuk do te dije te jape dashuri. Mundohet ta fshehi, ta zbukuroje te nxjerre nje prejardhje familjare nga shtresa te larta, por jane te gjitha genjeshtra dhe avash avash keto genjeshtra fillon ti besoje edhe ai vete. Ketu fillon edhe drama e vertete.

Mesazh i vjetër 07 Shkurt 2006 08:38
Cindi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Cindi Kërko mesazhe të tjera nga: Cindi Shto Cindi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Cindi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
PARIS
beautiful pain

Regjistruar: 16/12/2005
Vendbanimi: AIR&TRAIN
Mesazhe: 623

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re a.a2006.jpg
Ky file është shkarkuar 99 herë.

Citim:
Po citoj ato që tha football
Kush me degjon. Askush.
Kush me shikon. Askush.
Kush me ndjek. Askush.
Kush me flet. Askush.
Kush me lavderon. Askush.
Kush me shan. Askush.

Dicka duhet bere, mos eshte mire te shkruaj poezi. Artistet e vegjel do te me ndjekin dhe do te fillojne te me adhurojne. Dikush do te jete me mua. Vetem jetimi e di c'do t thote vetmi. Askush nuk ka vuajtur me teper se ai. Vuajtja me e madhe e tij eshte se kurre nuk mori dashuri dhe ajo qe vuan me shume eshte se kurre nuk do te dije te jape dashuri. Mundohet ta fshehi, ta zbukuroje te nxjerre nje prejardhje familjare nga shtresa te larta, por jane te gjitha genjeshtra dhe avash avash keto genjeshtra fillon ti besoje edhe ai vete. Ketu fillon edhe drama e vertete.

-Te ndjek une,ndonese me shkrime!
-Te flas une, ndonese virtualisht!
-Te lavderoj une,Je Mbretereshe!
-Te shaj une,-Te kam shume xhan!

Mesazh i vjetër 07 Shkurt 2006 09:02
PARIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të PARIS Kërko mesazhe të tjera nga: PARIS Shto PARIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto PARIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Citim:
Po citoj ato që tha PARIS

-Te ndjek une,ndonese me shkrime!
-Te flas une, ndonese virtualisht!
-Te lavderoj une,Je Mbretereshe!
-Te shaj une,-Te kam shume xhan!

Ah moj Helga te ishin te gjithe kaq te brishte sa je ti. Te admiroj per pafajesine qe ke. Keto lart nuk me perkasin mua, i perkasin nje njeriu qe ka kohe qe ka vdekur dhe akoma nuk e di se eshte i vdekur dhe perpiqet te shkundet per ti kujtuar vetes qe po jeton.
Te perqafoj

Mesazh i vjetër 07 Shkurt 2006 20:30
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Sonte ishte shume bukur, mjafton vetem kaq. Nje e bukur e madhe e!

pershednetje

Mesazh i vjetër 08 Shkurt 2006 06:27
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Duhet te themi qe eshte bukur, se po nuk e tham do te cmendemi. Rendesi ka te themi qe eshte bukur, nuk ka rendesi nese eshte bukur apo jo. Shume te thena baraz me nje te bere.
Por eshte edhe ajo tjetra "e thena me te beren jane shume larg nga njera tjetra"

Mesazh i vjetër 08 Shkurt 2006 09:02
PARIS
beautiful pain

Regjistruar: 16/12/2005
Vendbanimi: AIR&TRAIN
Mesazhe: 623

Lightbulb

E marte,7 february 2006.
Sa te lodh ideja qe do banosh ne tjeter shtepi.Pastaj transferimi.
Pastaj ideja qe do besh udhetimin e gjate(AL),
pastaj ideja se a do kete uje dhe drita atje,-tek vendlindja jote.
Pastaj ideja e perballjes me fytyra te panjohura, te njohura,
te dashura,te dhimbshme!!!!
Por do shkoj.Pashket po afrojne.Nje valixhe me rroba personale dhe kaq.
Asnje peshqesh.Vetem digitalcam.
Dua te fotografoj det, mal, dhe fushe...Te bej nje prodhimtari dipllome te mrekullueshme!!!Shpresoj t`ia arrij!
Sefundi me qeteson ideja se do jem vetem!Vetem me veten dhe Syte Bllu!
Nuk ndjej mall per vendlindjen, ndjej dhembshuri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesazh i vjetër 08 Shkurt 2006 10:01
PARIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të PARIS Kërko mesazhe të tjera nga: PARIS Shto PARIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto PARIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Cindi
larguar

Rruge te mbare.
E cuditshme shume kjo. Edhe une te njejten metode mendimi dhe udhetimi kam kur rralle vete ne Shqiperi.

Mesazh i vjetër 08 Shkurt 2006 18:13
volter
shpirt artisti

Hej zonjusha aktore, s'kam cfare te te them me shume, e di qe je nje shpirt e madhe, e mbushur plot magji, pastaj ky shpirti jot mua me ben te te ndiej ende me shume. E di, e di qe kemi qene shoke te mire, ku poeti jepte aromen e tij , qe ti te ndiheshe e lumtur dhe e bukur, e di qe edhe aktrimi i aktores , dhuroi nje liber me plot personazh, dhe per kete ja vlen te kujtohemi perjetesisht..

gjithe te mirat

Mesazh i vjetër 23 Prill 2006 17:25
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Ah, keto vargje te bunin, bejne ndikim nen rropatjen e shiut tim.

Nese vec ty do te doja,
Gjithcka une pas do te lija.
Cdo gje tjeter do harroja,
Dhe me ty do te vija.
Asgje me, nuk do kerkoja.
Dhe ne naten pambarim,
Ne erresiren, pa nje yll
Le te prehet shpirti im,
Dhe syte perjete le te mbyll.

Mesazh i vjetër 28 Shtator 2006 17:00
Ora tani: 07:46 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 30 faqe: « E parë ... « 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > E Merkure 3 shtator 2003

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar