Balerina
Rose of Silence

Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525
|
Re: Re: Re: Re: Do te pranonit te beheshit dhurues i organeve?
Citim: Po citoj ato që tha ingmetalboy
Me bene pershtypje fjalet e tua. Ndoshta ne teori mendoj qe keto rituale ( qe ne shqiperi nuk jane edhe pak ) kane si pikesynim te ndihmojne familjen te kaloje ate moment te veshtire sic eshte humbja e nje personi te dashur. Por shpesh gjithe ato rituale rendojne shume ne familjaret duke ja shtuar hallet sesa duke ja pakesuar. Pastaj edhe per te vajtuar nuk do te shkoje dikush te kerkoje nqs i ke te gjitha organet brenda apo nuk i ke.
ingmetalboy, mos harro qe ne Shqiperi nuk ka shtepi funeralesh, dhe po te kishte, nuk e shoh te kene shume sukses te pakten vitet e para. Njeriu lahet nga familja e tij/saj. Vishet po nga ato. Pastaj shtrihet, i vihet nje shami qe t'i mbulohet fytyra, dhe grate rrethuara renkojne ndersa ajo qe i qendron permbi koke te ndjerit vajton duke permendur perse personi ne fjale do t'i mungoje njerezve dhe sa person i mire ishte ai.
Ne veri, kam mesuar qe burrat kane nje ritual vaji qe daton qe nga kohet tona pagane. Hidhen, vajtojne dhe gervishtin kraherorin duke treguar dhimbjen e tyre per humbjen e pesuar.
Ndersa cremation, per te cilin thua ti, nuk egziston me sa di une, ne Shqiperi. Dhe as qe inkurajohet nga shoqeria tradicionale Europiane...keto ide vijne nga lindja e larget.
Nejse, po kur them qe eshte e rende per familjet shqiptare mos te kene nje varr per te qare, e them ngaqe e kam veshtruar nga afer. Nje i afermi im humbi jeten ne det ndersa po perpiqej te shteponte vajzen e tij te vogel (qe sot do te ishte pak me e madhe se une). Te dyve nuk iu gjend trupi, dhe familja e ka jashtezakonisht te rende qe nga 15 vite me pare. Ne jemi popull qe i vizitojme varret dhe qajme mbi to, i pastrojme, dhe nuk i harrojme.
Modifikuar nga Balerina datë 19/06/2009 ora 07:58
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|