Endri
Moderator

Regjistruar: 03/01/2003
Vendbanimi: Today
Mesazhe: 1498
|
Pikerisht ku/kur e thash kete gje une?
C'ja fut kot NUK kam thene gje te tille
Nuk e kam thene por meqe ti e hape ka pakica serbe ne kosove dhe rome . Asnje shtet nuk eshte i paster etnikisht cdo shtet ka pakica si ne shqiperi qe ka pakica greke, maqedonase dhe vllehet(rumun). Shqiperia e jugut eshte ortodokse dhe un jam puro ortodoks dhe jam shqiptar ne shqiperi vetem 3% pakica ka ku 1% futen tek vlehet dhe maqedonasit. Ortodokset shqiptar nuk quhet grek disa prej tyre duan te quhen ashtu sepse nuk duan te jetojne ne varferi dhe se shteti grek u jep para.
Shqiptaret jane ortodoks dhe mysliman, dhe bashk nuk kane ndryshime se feja e shqiptarit eshte shqiptaria.
Une as nuk e deshiroj nje fakt te tille qe kosova te bashkohet me shqiperine. Nuk dua te ndryshoj opinion prej teje se njof shume kosovar qe kane mendim tjeter.
Ti po deshe ndrysho emrin nga shqiptar ne kosovar, pashaporten, flamurin e hymnit mua as nuk me behet vone Une jam shqiptar e krenar. Ka plot kosovar ne kete forum dhe dua ti bej te ditur mos te ndjeheni te diskriminuar juve quani veten si te doni.
Nuk e di si therriteni ne Amerike , Une dua te bej pyetje Ti ca e quan veten Kosovar apo shqiptar i kosoves? Besoj se te dyja kane te njejtin kuptim... pasi ne dhe ju kemi qene bashk biles u shkeputem keto vitet e fundit ne 1912 dhe prandaj ju quajne shqiptar dhe serbet e kosoves i quajne serbe.
Te lutem mos fol gjera koti dhe bazohu ne fakte te verteta..
Gjithe te mirat
( Kosova ka qene pjese e shqiperise ne vitet 1912 e mbrapa ca kujton ti se ne kohet e lashta ka pat dhe shtet kosovar? A mos, tani na dolet si maqedonasit qe quajne veten maqedonas por ne fakt jane bullgar dhe serb qe kane ardh ne maqedoni.. )
Note: Une s'kam thene gje te tille dhe shpresoj qe ju te beheni te pavarur dhe ta merrni identitetin sipas deshires suaj.
--------------------------------------
Memedhe quhete toka
ku me ka renure koka,
ku me ka dashur mem' e ate,
ku me njeh dhe gur' i thate,
ku kam pasure shtepine,
ku kam njohur perendine,
stergjyshet ku kane qene
dhe varret qe kane vene,
ku jam rritur me therrime,
ku kam folur gjuhen time,
ku kam fis e ku kam fare,