Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Autizmi,cfare dini ju per te?
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 [3] 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha agata

Se pari, Cedrus, vetem duke lexuar kontra indikacjonet tek letrat qe ndodhen ne brendesi te kutive te medikamente, mund te rastisin me emrat e sindroma qe solle lart...

Se dyti, nuk e pashe kur kam folur per mjeke tek mesazhi im...!!! Do te keshilloja ta lexoje perseri se ndoshta e kupton me mire...

Se treti, asnje nuk po jep konkluzjone kopetencash perveç teje...!!!

Kur flas, per jo diagnostikim, flas per familjen e te semureve ne disa zona te thella ( ejo vetem) te cilet as qe nuk e marin mundimin te diagnostikojne tek mjeku te semurin qe i duket i cmendur... arsyjet mund te jen te shumta, si psh fukaralleku, se mjeku eshte me pare... Keshtu qe Familja e ka me te lehte ta izoloj, te semurin duke e lidhur me litar, ose fshehur fare... Ky fenomen ndodh ne vende te varfera si Shqiperia.

Sa per kopetencen e mjekeve, duhet te flasim ne nje teme tjeter se debati eshte shume i gjate... Nuk mund te fusim ne nje thes te gjithe mjeket shqiptar, por ka shume qe nuk e dine se cfare eshte
Betimi i Soktatit dhe kjo eshte e para gje qe duhet te respektoje nje mjek...

E para ate punen e injorances e kisha per Fajen jo per ty, e kam shkeputur paragrafin.
E dyta per ty kam ato qe lexove vete.
Te trete nuk ka.

Ka disa vende bosh dhe vazhdon.

Berimi i Leshit, me thua ti.
Mjeku i ndershem, nuk ka para te pije nje kafe, nuk ka as per nje kollaro te mire, as per nje lavatrice qe te laje rrobat e infektuara spitaleve.
Ai mjeku i ndershem qe thua ti, nuk do kete mundesi te bleje asnje liber, nuk do kete mundesi te ndjeke nje seminar, as te shkruaje nje liber e ta botoje.
Nuk do kete mundesi te studioje femijet ne shkollat e Memedhembjes se tij.

Kete mjek kerkon ti mi motra?

E kete nuk e gjen se mjeku ka ca mend me shume se ai i biri i tetkes, prandaj edhe eshte bere mjek. Edhe para do marre nga ai shitsi kontrabandist, edhe nga ai bythepalari qe ja shet mishin me te shtrenjte dhe qe kur e kishte ne klase i jepte kopje. Pse si e di mjekun ti qe stilografin e ka vetem per te shkruar receta>
Oj

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 03:39
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Mjeket kane mend?

Nuk jane injorante?

Kur kisha gjysherit semure pyesja te afermit per diagnozen. Pergjigjia ishte "E ka nga pleqeria". Ore kjo nuk eshte diagnoze, i thashe, dua te di diagnozen ekzakt, cfare ka. "Keshtu tha doktori, s'tha gje tjeter", thonin. Insistova ca here te merrja nje diagnoze ne telefon, por ishte e pamundur, vdekja erdhi... "nga pleqeria".

Tani sipas teje, qe ke njohuri doktoresh, ekziston diagnoza "pleqeri"? Eshte semundje qe gjendet ne ndonje manual? Jane te semure pleqte thjesht sepse jane 60-70-80 vjeç? Nje doktor i tille, qe justifikon simptomat me pleqerine dhe qe nuk informon pacientin per diagnozen, nuk do quhej doktor tjeterkund. Po atje, ne Shqiperi, ku vjedhin 5 mije lekeshat njerezve qe s'kane buke te hane, atje po, kane mend. Se mos te duket po flas ne ajer. Ja ku ke nje rast te intervistuar kalimthi:
http://www.youtube.com/watch?v=izHR7ZOgGhY#t=7m01s
Gruaja shtatzane s'ka leke per oriz, por duhet ti gjeje per vizitat mjekesore.

Dhe sa per Alzheimer, nuk kam degjuar kurre nje doktor te jape diagnozen "Alzheimer" ne Shqiperi. Kjo eshte semundja qe po studjohet fort ne laboratoret boterore dhe sot diagnostikohet (sigurisht me dyshim) qe ne simptomat e para. Po te kujtoje secili historine familiare, ka shume mundesi te gjeje raste Alzheimer. Se jo per gje, po sipas ca statistikave (ndoshta pak te fryra) ne moshen 65 vjeç, 10% e popullsise ka Alzheimer. Cdo vit perqindja rritet me 2%, per te arritur 50% per ata qe jane 85 vjeç, pra nje ne dy kane Alzheimer. Sikur te tregohemi optimiste, prape nuk ka si mos degjohet kjo diagnoze por te konsiderohet pleqeria semundje.

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 04:02
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Mjeket kane mend?

Nuk jane injorante?

Kur kisha gjysherit semure pyesja te afermit per diagnozen. Pergjigjia ishte "E ka nga pleqeria". Ore kjo nuk eshte diagnoze, i thashe, dua te di diagnozen ekzakt, cfare ka. "Keshtu tha doktori, s'tha gje tjeter", thonin. Insistova ca here te merrja nje diagnoze ne telefon, por ishte e pamundur, vdekja erdhi... "nga pleqeria".

Tani sipas teje, qe ke njohuri doktoresh, ekziston diagnoza "pleqeri"? Eshte semundje qe gjendet ne ndonje manual? Jane te semure pleqte thjesht sepse jane 60-70-80 vjeç? Nje doktor i tille, qe justifikon simptomat me pleqerine dhe qe nuk informon pacientin per diagnozen, nuk do quhej doktor tjeterkund. Po atje, ne Shqiperi, ku vjedhin 5 mije lekeshat njerezve qe s'kane buke te hane, atje po, kane mend. Se mos te duket po flas ne ajer. Ja ku ke nje rast te intervistuar kalimthi:
http://www.youtube.com/watch?v=izHR7ZOgGhY#t=7m01s
Gruaja shtatzane s'ka leke per oriz, por duhet ti gjeje per vizitat mjekesore.

Dhe sa per Alzheimer, nuk kam degjuar kurre nje doktor te jape diagnozen "Alzheimer" ne Shqiperi. Kjo eshte semundja qe po studjohet fort ne laboratoret boterore dhe sot diagnostikohet (sigurisht me dyshim) qe ne simptomat e para. Po te kujtoje secili historine familiare, ka shume mundesi te gjeje raste Alzheimer. Se jo per gje, po sipas ca statistikave (ndoshta pak te fryra) ne moshen 65 vjeç, 10% e popullsise ka Alzheimer. Cdo vit perqindja rritet me 2%, per te arritur 50% per ata qe jane 85 vjeç, pra nje ne dy kane Alzheimer. Sikur te tregohemi optimiste, prape nuk ka si mos degjohet kjo diagnoze por te konsiderohet pleqeria semundje.

Injorant, domethene " i paditur", nuk eshte ndonje e share ne fund te fundit, por kur nje qe eshte pernjimend injorant nga mjeksia, quan injorant nje mjek, ketu ka nje dicka vertet per te dyshuar.

Kush eshte injoranti?

Nejse, eshte e vertete qe Alzhajmer nuk eshte publikuar gjeresisht ne Shqiperi. Kjo jo e nuk njihet, absolutisht. Alzhaimeri njihet prej shume kohesh dhe eshte ne te gjitha tekstet e mjeksise, por per natyren e semundjes vete, e cila ka nje karakter te theksuar social, eshte mbajtur menjane, enkas pa vemendje.
Pra, ka shume semundje te kesaj natyre ku implikohen elemente te asistences sociale qe nje vend i varfer si Shqiperia, i neglizhon, i le pa i bere evidente.

Ne boten perendimore, keto lloj semundjesh marrin nuaanca biznesi, sepse lidhen me fitime te majme.
Fitojne nje e nga nje te gjitha hallkat e zinxhirit rrjepes, dike filluar qe nga diagnostika, dhjetra analiza, qe shpesh thone te njejten gje dhe nuk zbulojne ndonje gje te re.
Fitojne shtepite e pleqve, azilet e famshme qe Shqiperia nuk i jeh fale tradites se mbajtjes se prindit ne shtepi.
Fitojne edhe shoqerite farmaceutike qe i mbysin me ilace pleqte, shpesh keto ilace pa asnje efekt.
Vec ketyre, kjo semundje, duke qene se kap te gjitha shtresat e shoqerise, eshte bere tmerri i pasanikeve te cilet shpenzojne miliona per proteza penile dhe duan te rinohen atehere kur duhet te mirepresin fundin e ameshuar.

Alzhajmer eshte vertet nje semundje, e cila demton shume shoqerine dhe individin, por para se gjithash ka nje cfaqje sociale.

Te te bej nje pyetje Fajtor: Si do e zgjidhje ti kontradikten e pages se mjekut dhe nevojave te tij?

Si do beje ti po te ishe mjek ne fund te fundit? (Megjithse nuk duhet folur personalisht ne keto raste. Po te duash kesaj te fundit mos iu pergjigj).

Ajo qe them une eshte jo deshira ime, por urxhi im. Ajo zgjidhje qe jap une eshte lufta per egzistence ne nje shoqeri qe ja kalon xhungles. Kjo shoqeri qe vret intelektualin pa meshire, qe ngre ne pushtet shpirt mutin, mos valle duhet respektuar? Mos valle duhet respektuar ai militanti qe zgjedh deputet nje pedofil?
Teorira bejme sa te duash, si puna e Agates qe me kujton betimin e Hipokratit, por jeta eshte ndryshe, praktika tregon te tjera gjera.
Ajo qe di une eshte dicka tjeter: Mjeku ka arritur ketu ku eshte, pra qe te shikoje duart e pacienteve duke kaluar neper ferrin e turpit, i ka ngjitur keto shkalle te ndyra nje e nga nje, duke ulur syte, duke u skuqur, por ka qene pikerisht kjo shoqeri putane qe e solli ketu. Ai nuk ka pse ta respektoje ate dhe as te mbahet pas Betimesh Leshkuqe HIpokratesh.

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 06:13
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Autizmi me aq sa di une nuk eshte çeshtje mjeksore me shume se sociale.
Jam dakort qe mjeksia shqiptare le per te deshiruar por ne kete rast ka te beje pak.
Autistet kane prirje te veçanta dhe ne fusha te percaktuara mund te jene edhe gjenij. Por destabiliteti i tyre mental krijon probleme.
Pak a shume siç e perkufizon edhe Einstein per pafundesine e budallekut njerzor.
Edhe ne filmin "Njeriu i shiut" trajtohet kjo teme.
Ndoshta perparimi i shkences mjeksore mund te çoje ne kuptimin, deshifrimin dhe "normalizimin" e autzmit dhe ti beje te dobishem.
Tani per tani behet fjale per ta njohur dhe si te sillemi me ta.

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 14:10
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Injorant, domethene " i paditur", nuk eshte ndonje e share ne fund te fundit, por kur nje qe eshte pernjimend injorant nga mjeksia, quan injorant nje mjek, ketu ka nje dicka vertet per te dyshuar.

Kush eshte injoranti?

Nejse, eshte e vertete qe Alzhajmer nuk eshte publikuar gjeresisht ne Shqiperi. Kjo jo e nuk njihet, absolutisht. Alzhaimeri njihet prej shume kohesh dhe eshte ne te gjitha tekstet e mjeksise, por per natyren e semundjes vete, e cila ka nje karakter te theksuar social, eshte mbajtur menjane, enkas pa vemendje.
Pra, ka shume semundje te kesaj natyre ku implikohen elemente te asistences sociale qe nje vend i varfer si Shqiperia, i neglizhon, i le pa i bere evidente.

Ne boten perendimore, keto lloj semundjesh marrin nuaanca biznesi, sepse lidhen me fitime te majme.
Fitojne nje e nga nje te gjitha hallkat e zinxhirit rrjepes, dike filluar qe nga diagnostika, dhjetra analiza, qe shpesh thone te njejten gje dhe nuk zbulojne ndonje gje te re.
Fitojne shtepite e pleqve, azilet e famshme qe Shqiperia nuk i jeh fale tradites se mbajtjes se prindit ne shtepi.
Fitojne edhe shoqerite farmaceutike qe i mbysin me ilace pleqte, shpesh keto ilace pa asnje efekt.
Vec ketyre, kjo semundje, duke qene se kap te gjitha shtresat e shoqerise, eshte bere tmerri i pasanikeve te cilet shpenzojne miliona per proteza penile dhe duan te rinohen atehere kur duhet te mirepresin fundin e ameshuar.

Alzhajmer eshte vertet nje semundje, e cila demton shume shoqerine dhe individin, por para se gjithash ka nje cfaqje sociale.

Te te bej nje pyetje Fajtor: Si do e zgjidhje ti kontradikten e pages se mjekut dhe nevojave te tij?

Si do beje ti po te ishe mjek ne fund te fundit? (Megjithse nuk duhet folur personalisht ne keto raste. Po te duash kesaj te fundit mos iu pergjigj).

Ajo qe them une eshte jo deshira ime, por urxhi im. Ajo zgjidhje qe jap une eshte lufta per egzistence ne nje shoqeri qe ja kalon xhungles. Kjo shoqeri qe vret intelektualin pa meshire, qe ngre ne pushtet shpirt mutin, mos valle duhet respektuar? Mos valle duhet respektuar ai militanti qe zgjedh deputet nje pedofil?
Teorira bejme sa te duash, si puna e Agates qe me kujton betimin e Hipokratit, por jeta eshte ndryshe, praktika tregon te tjera gjera.
Ajo qe di une eshte dicka tjeter: Mjeku ka arritur ketu ku eshte, pra qe te shikoje duart e pacienteve duke kaluar neper ferrin e turpit, i ka ngjitur keto shkalle te ndyra nje e nga nje, duke ulur syte, duke u skuqur, por ka qene pikerisht kjo shoqeri putane qe e solli ketu. Ai nuk ka pse ta respektoje ate dhe as te mbahet pas Betimesh Leshkuqe HIpokratesh.

Nuk mora ndonje pergjigje ku qendron intelekti i nje mjeku qe jep diagnoze "pleqerine".

Konflikti i mjekut nuk eshte ekonomik, por me thelle, ne ndergjegje. Eshte nje profesion qe i intereson te kete semundje, nese njerezit jane shendoshe mjeket vdesin per buke. Nga kjo dileme lind dyshimi legjitim i njerezve qe dergohen per analiza dhe kura te dyshimta (e ke tek intervista qe te thashe).

Ajo qe eshte me e rendesishme eshte se mjeket te shikojne nga duart. Njerez te varfer duhet te heqin buken nga goja qe te hane ca njerez me mend si puna e mjekeve. Kjo i tejkalon kufijte e humanes. Nuk po flasim per sistemin kapitalist amerikan, por per sistemin shqiptar, ku mjeku eshte i detyruar te mjekoje pacientin, ne vend qe ti vjedhe leket me korrupsion.

Se fundi, nuk jam aq i bindur qe nje shkolle mjekesie te ben me mend. Nuk besoj gjithashtu se zgjedhin ate shkolle meqe kane mend paraprakisht. Madje duke pare rastet e shumta te korrupsionit ne universitet, kam dyshimet e mia nese vertet nje mjek ka dijet e duhura para se te vere duart ne nje pacient. Mos te harrojme qe EDHE punesimi si mjek ne Shqiperi nenkupton korrupsion, ku ti paguan qe te zesh pune dhe pastaj zhvat njerezit qe te mbulosh humbjet fillestare e te fitosh vete.

Mund te kete mjeke me mend, humane, te ditur, e te ndershem, por duke pare rastet me siper njerezit kane mosbesim te madh. Dhe bejne mire. Raste ka plot. Nje kusherira ime doli me meningjit dhe mjeket thane ka marre fund. Cdo dite ftonin familjaret ta merrnin se do rridhte ne arkivol. Pas ca mundimesh e çuam ne Itali, ku mori veten dhe sot jeton. Mjeket e ditur shqiptare...

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 15:01
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Eria
... smile ...

Regjistruar: 19/10/2005
Vendbanimi:
Mesazhe: 10645

Citim:

Mund te kete mjeke me mend, humane, te ditur, e te ndershem, por duke pare rastet me siper njerezit kane mosbesim te madh. Dhe bejne mire. Raste ka plot. Nje kusherira ime doli me meningjit dhe mjeket thane ka marre fund. Cdo dite ftonin familjaret ta merrnin se do rridhte ne arkivol. Pas ca mundimesh e çuam ne Itali, ku mori veten dhe sot jeton. Mjeket e ditur shqiptare...

Kjo ndoshta ka ndodhur vite me pare apo jo?
Shembulli i fundit para 3 muajsh,edhe ne vitin 2009,nuk dine...nuk marrin vesh...

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 16:30
Eria nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Eria Kliko këtu për të kontaktuar me Eria (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Eria Shto Eria në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Eria në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Citim:
Po citoj ato që tha EAK

Kjo ndoshta ka ndodhur vite me pare apo jo?
Shembulli i fundit para 3 muajsh,edhe ne vitin 2009,nuk dine...nuk marrin vesh...

Mund te tregoj nje me te fresket. Shkon te doktori njeriu dhe jep nje ilaç. Shkon ne farmaci dhe te thone nuk eshte per ate hall qe ke ti ai ilaç. Ke te besosh tani? Doktori eshte nje nga me te famshmit ne Shqiperi me eksperience te gjate. Farmacisti ka mbaruar jashte shtetit me doktorate + 3 diploma ne dege te ndryshme.

Sa here ndodh qe shkon ne farmaci dhe nuk jane dakort me doktoret?

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 16:35
Eria
... smile ...

Regjistruar: 19/10/2005
Vendbanimi:
Mesazhe: 10645

Citim:

Mund te tregoj nje me te fresket. Shkon te doktori njeriu dhe jep nje ilaç. Shkon ne farmaci dhe te thone nuk eshte per ate hall qe ke ti ai ilaç. Ke te besosh tani? Doktori eshte nje nga me te famshmit ne Shqiperi me eksperience te gjate. Farmacisti ka mbaruar jashte shtetit me doktorate + 3 diploma ne dege te ndryshme.

Sa here ndodh qe shkon ne farmaci dhe nuk jane dakort me doktoret?

Te besoj ne gjithcka sepse jam deshmitare vete ne cfare me kane bere...........

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 17:25
Eria nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Eria Kliko këtu për të kontaktuar me Eria (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Eria Shto Eria në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Eria në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Keto qe thoni une nuk mund t'i hedh poshte. jane raste qe dihen dhe une di edhe shume te tjera.
Problemi qendron pak me ndryshe.
Ju kerkoni mjeke engjej ne nje shoqeri me djaj. Kontradikte kjo qe shkon deri ne paradoks.

Ai mjeku qe shkon ti per t'u vizituar, nuk eshte gje tjeter vecse shoku yt i klases, komshiu, kusheriri, shqiptati pjesetar i shoqerise shqiptare.
Pse mjeku duhet te jete i ndryshem? Se eshte mjek?

Me kujton nje histori tjeter kjo.
Shkon nje jevg tek mjeku dhe i kerkonte raport. Mjeku rastisi i ndershem
dhe nuk i dha. Jevgu qe ishta nga keta te fortet filloi dhe po e kercenonte:
"Hajde jashte pa ta shikosh"
Por edhe mjeku rastisi nga keta qe e kalojne kohen ne palester:
"Mire" i thote mjeku.
Heq bluzen dhe del ne koridor.
Kur e sheh jevgu qe mjeku e kishte me gjithmend i thote.
"Ore, po ti je doktor mo, me mua do te zihesh?"

U dhje se qeshuri tere mileti ne koridor.

Nejse, tani me seriozisht.

Bashkesia e mjekeve eshte njesoj si ajo e inxhinereve, apo arkitekteve, avokateve, berbereve, mekanikeve. Ketu ka njerez te afte dhe edhe te paafte. Ka deshtake, dhe te shkelqyer.
Pse nga mjeket prisni qe te jene te gjithe gjeni?

Ajo qe thua ti fajtor per menyren se si hyjne ne shkolla dhe se si e mbarojne ate eshte plotesisht e vertete. Une e di Shqiperine mire, por e tille eshte. Po te vesh kuzhinier bythen, mut do hash, se ajo e shkrete ate mall di te gatuaje. Fenomeni eshte shume i thelle dhe fillon qe tek mesuesi i korruptuar (i shkreti, qe u katandis mos me keq), vazhdon tek prindi, tek kjo kohe tranzicioni qe u zgjat pa fund. Eshte pra nje femomen shume i gjere.

Por mjeku ne kete ambient duhet te jetoje, nuk ka rruge tjeter mbijetesa, duam apo s'duam ne, per fat te keq. Po, per fat te keq.

Sa per diagnozen, ka nje diagnoze te perkthyer ne shqip qe quhet:

"pleqeri e parakohshme".
Ne latinisht i thone Seniliti preacox, ose dementia preacox simplex.

Mos valle mjeku duhet te perdore te tilla terma?
Qe te thone pastaj: "paska rrjedhur i shkreti"

Gabimet mjeksore.
Jane shume, shume.
Dje kapa nje lajm per ne USA. Jane keqdiagnostikuar 7mije raste me kancer te gjirit. Keto rraste jane trajtuar me reze apo kemotherapi.

Duket alarmante e?

Eshte normale po te shohesh disa miliona raste te tjera te diagnostikuara drejt. Perqindja e gabimit eshte e pranueshme per mjeksine.
Saktesia e mjeksise varet nga saktesia e shkencave te tjera dhe mjeksia evoluon njekohesisht me to, pra me metodat e diagnostikimit, fatkeqesisht

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 18:08
Fajtori
Apo jo?

Mos harro qe ky diskutim lindi mbi autizmin dhe u hodhen hipoteza se, ashtu si me Alzheimer, doktoret mund ta injorojne. Por meqe cedrus e njeh me mire realitetin mjekesor le te besojme qe nuk e injorojne (autizmin).

Mesazh i vjetër 21 Janar 2010 19:30
Ora tani: 18:21 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 [3] 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Psikologjia > Autizmi,cfare dini ju per te?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar