Luarasi
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 23/07/2004
Vendbanimi: Canada
Mesazhe: 84
|
fobite e mija
E kam nje ender shum abstrakte! Udhetoj neper shkretire, dhe mbas nje udhetimi te gjate, me vershon nje pluhur qe ma mer frymen. Mbasi qe kalon pluhuri i shkretires, Djelli me bije mbi koke dhe me shkakton etje. Nuk dorezohem kollaj! Endra vazhdon, dhe une vazhdoj duke hecur ne shkretire. Mbas nje udhetimi te gjate, takoj disa persona. Nga gezimi i madh vrapoj nga drejtimi i tyre dhe, fjalen e pare qei i ja them eshte; Uje uje. Ata me shikojne me çudi dhe duke i hedhur syte njeri tjetrit thone: Alvaniki, hahahaha dhe vazhdojne te qeshin ne menyre te çoroditur. Me pastaj njeri nga ata ngre gishtin per te me drejtuar nga nje oaze. Mbasi une vazhdoj per ne oaze dhe mbrij atje. Çuditerisht e kam kuptuar qe kam mbrire ne Tirane. Njekohesishte nga etja dhe lodhja e madhe mendoj se me ka kapur fata morgana, por pak me vone bije ne realitetin e endres se jam verte ne Tirane. Por me e keqja ndodhe, kur nje jevg me shet ca syza te djellit per te cilat me thote se mund te shohish gjera qe nuk shihen me syrin e shqiptarit. Edhe mbasi ai mi mori 50 mije leke per syzat une vendosa ti mare. Mbasi i bleva, vendosa ti ve dhe te shoh se cfare ndryshimi do te shkaktonin syzat. Mbasi ishte edhe vape e madhe me diell
te forte, mu duk mire me syzat e posa blera. Duke pare gjihte ato ngjyra te ndryshme neprer pallatet, thash me vete, verte ja vleka qe i bleva, sepse keto i shendrokan pallatet me ngjyra te bukura. Por duke shikuar majts, djathtas me bije ne vemendje se ne mes te Tiranes qendron nje kulle shume e larte si nje antene transmetimi. Instiktivisht i hoqa syzat dhe kula u zhduk. Per nje kohe ja nisa ti ve dhe ti heq syzat si femi i pa perjetuar, deri sa vendosa te mos bej lojra, hiqi-viri. Mbasi kulla me terhoqi vemendjen, u perqendrova aty. Ne kulle qendron nje njeri i veshur me te zeza me nje feste si cilinder i zi ne dhe nje mjeker te gjate dhe te thinjur. Ai mban nje shkop te gjate i cili ka nje simbol ne maje te shkopit. Prane atije qendron nje palaço, tip shkurtabiqi me syza i cili mban nje shishe "Jonny Walker" ne dore dhe ngjason si tip servil i ketij magjistarit me shkop ne dore. Duke pare Magjistarin, shoh se nga kulmi i shkopit te tij dalin ca shpeze te zeza si korba, si gjysem demona dhe i sulmojne populallaten e verber. Shpezet kalojne neper njerezit sikur ato te ishin iluzjone optike, dhe çuditerisht nuk ndihet ndonje efekt. Po ato nuk ndalen dhe sulmojne serisht dhe nuk ndalen fare. Une duke i pare tmerohem dhe ne ate agoni me sulmon nje nga keto shpeze dhe kalon neper mua sikur mos te ishte e perbere nga ndonje materije qe njohin njerezit. Per ate sekonde qe ajo krijese kalon neper mua, me shkarkon nje sere infomatash ne forme mendore qe truri im nuk mund ti perballoje, mbasi jane aq te hidhura dhe te zeza, gjihtashtu predikuese per nje armagedon te popullates shqiptare. Ne ate agoni shpirterore me hapen syte dhe ndihem i gezuar kur e kuptoj qe ishte vetem ender. Nuk e di pse kete ender e shoh shpesh?! Ndonje here e shikoj ne verzione te ndryshme? A ka te beje kjo me mos pelqimin e korbave? Apo kush e din! Qe ndodh dikush i specializuar ne interpretim te endrave, kisha qene mirenjohes per replike.