wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982
|
jam dakort me fajtorin. Notat jane tmerresisht subjektive dhe s'tregojne gje. Personi duhet te jete gjeni dhe te kete shume fat qe te kete te tera notat maksimale thjesht nga vetite e veta, pa u interesuar fare per noten. Tani mu kujtua dhe nje epizod teper i hidhur, nje mesuese e cila kish pas qene e historise se partise me duket, dhe pas ardhjes se demokracise e vune per vizatim teknik, se kishte miq. Kjo mesuese tejmase e trashe (si nga trupi ashtu dhe nga trute) s'ja kishte haberin vizatimit teknik (me pas e vune mesuese kompjuteri, merreni me mend... rrinte me pyeste mua "mire e kam?" per ato komandat e dosit...). Jo vetem kaq, po ishte tip shpirtlige. Se si ja dha truri, me keput nje note te keqe ne regjister pa me thene gje fare, vetem kur shof qe ma nxori simestrin 7! Nderkohe qe vizatimin teknik (dhe vizatimin ne pergjithesi, sic besoj se e dini) e kam pasur gjithnje qejf. Ca ti beja une asaj?! As qe i mbushej mendja gjalle ne bote qe te me merrte me sy te mire dhe te me vinte nota te mira: "Ca do ti mi, - ma bente, - ti e ke 7 simestrin e pare!" Sigurisht qe ja gjeta anen me miq dhe une, se rruge tjeter s'kisha, po une e di c'kam hequr. Dua te them meso sa te duash, po s'i ndenje zyshave peqe lepe s'ke gje ne vije. Po te mori zysha me sy te keq, more fund. Kete gje me ka mesuar gjimnazi mua. Dhe i them jo mesatares me gojen plot. Kush do, le te mesoje lendet qe i pelqejne me shume, kur shkon ne universitet do te mesoje vetem ato qe i duhen per degen. Mua lende si biologjia me duhen vetem per kulture te pergjithshme, por nqs vendos qe mos i mesoj shume, s'ka perse kjo gje te ndikoje ne marrjen nga ana ime e shkolles se larte per matematike, psh.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|