RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Po shof nje film me Layers, me titull SUITS , ku nje jurist i ri qe nuk eshte as jurist me profesion por ka genjyer. Eshte shume cun inteligjent ----------
---Mirpo menyra si po e fiton ceshtjen ketu me kujton mua nje loje qe i
kam bere Profesorit te Mathematikes kur jepja provim ne Inxhinjeri
Dhe ja si qe loja qe i beja une ;......Marr pyetjet * 2 pyetje ishin ) dhe pasi i bera (sepse rastisen pyetje qe i dija ) vete te pergjigjem .......
.........Presori (Kristaq Filipi e quanin ) , me tha :..... Raimond fol !--Dhe une fillova ta them pyetjen ....E mbaj mend pyetjet edhe tani ishin Ekuacioni Kleroit dhe Funxionet e vazhdueshem ......
...... edhe ndersa ju pergjigjesha pyetjeve , beja siikur harroja ndonje gje .........mirpo presori direkt nderhynte me pyeste per ate gje ,se mendonte sikur une nuk e dja, dhe mendonte se ma gjeti gabimin ...( me vjen per te qesh tani se me kujtohet si me nderhynte tere pasion )
-
..........Dhe une direkt i jepja pergjigjen ...... Mirpo ne ket menyre une i digjja pyetjet atij
---sepse ja bera kete loje nja 5-6 here--- Dhe nuk mund te me pyeste dot me shume se nuk kishte me shkak....
.......Por megjithate beja gabim taktik qe pergjigjesha menjehre , duhej t e beja sikur mendohesha njecike ....
---------.... ...Dhe nga fundi presori e kuptoi , se ishte burre i zgjuar ,se me tha :.
........ Mos i ler ato pa thene kastile
!--Jo, i thashe nuk i le kastile, por kur me pyesni ju me kujtohen -- ----
Mirpo kur i ra ai hilese cdo gje kishte mbaruar ...............
--------Dhe tani tek ky filmi , ky djali perdor te njejten metode ne gjyq per te fituar ceshtjen ......