Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
ingmetalboy është moderator/e në këtë nën-forum   ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Re: Re: Mosbesim dhe frike

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Nese projekton veten ne te ardhmen, ne momentin ku do i besh llogarite vetes per gjerat qe ke bere ose qe s'ke bere per shkak te frikes, do arrije te justifikoje friken si shkak te mjaftueshem per te mos bere gjerat qe ke dashur? Besoj qe jo! Ndoshta frika ne shume aspekte s'ja vlen...

Nese merr mundimin te projektosh veten ne te ardhmen duke bere llogari mbi ato qe nuk ke bere gjate apo nuk ke bere ne te tashmen?! Me duket se nqs shkon ne kete pike ke humbur cilado qe te jete pergjigjia qe nxjerr, mbasi ke humbur kuptimin e te tashmes.
Une nuk justifikoj, por zhbiroj, mbasi frika eshte ndjenje me e fuqishme se sa mund te duket ne fillim. Ajo ka rrenjet thelle ne unin e njeriut dhe sa do te perpiqemi ta fshehim secili e di qe te gjitha skutat e erreta te shpirtit e kane zanafillen ne frika. Ndaj duke thene s'ja vlen, vetem sa e mbulon diellin me shoshe.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 12:11
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
eliz
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/10/2003
Vendbanimi: Toke
Mesazhe: 1679

Re: Mosbesim dhe frike

Citim:
Po citoj ato që tha ingmetalboy

Me pelqeu ky shkrim per faktin se me sjell ne mendje zhgenjimin qe peson dikush me vone nga sjellja e tij ose e dikujt tjeter qe ka ndikur direkt ne vazhdimesine e te parit.Te ben te mendosh, te reflektosh, e te mos sillesh me aq shume frike per ca kohe

Bjere doren te te terheqim jashte valles,mos ki frike,neve ketu jemi:p

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 13:03
eliz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eliz Kliko këtu për të kontaktuar me eliz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të eliz't! Kërko mesazhe të tjera nga: eliz Shto eliz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eliz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Citim:

Nese merr mundimin te projektosh veten ne te ardhmen duke bere llogari mbi ato qe nuk ke bere gjate apo nuk ke bere ne te tashmen?! Me duket se nqs shkon ne kete pike ke humbur cilado qe te jete pergjigjia qe nxjerr, mbasi ke humbur kuptimin e te tashmes.
Une nuk justifikoj, por zhbiroj, mbasi frika eshte ndjenje me e fuqishme se sa mund te duket ne fillim. Ajo ka rrenjet thelle ne unin e njeriut dhe sa do te perpiqemi ta fshehim secili e di qe te gjitha skutat e erreta te shpirtit e kane zanafillen ne frika. Ndaj duke thene s'ja vlen, vetem sa e mbulon diellin me shoshe.

Gabohesh! Pikerisht duke projektuar veten ne te ardhmen dhe duke pyetur veten sesa do te sakrifikosh nga jeta jote per hir te frikes, qe mund t'a luftosh.
Nuk e ve ne dyshim qe frika eshte nje ndjenje qe shkon dore-per-dore me njeriun, as qe e ve ne dyshim qe gjithe kemi frike ne raste te caktuara por thelbi eshte qe frika duhet t'a kemi ne kontroll aq sa te mos interferoje ne realizimin e planeve tona si njerez.

Une kam frike, madje shpesh. Kam frike kur marr bisturine ne dore dhe po me kaloi dora pak mm me poshte mos bej deme te pariparueshme, kam frike kur jam ne timon ku nje i dehur rrugeve mjafton per te lene prinderit e mi mbrapa me nje trishtim te pasherueshem, madje kam frike mos zgjohem vone neser ...por s'do thote qe keto frika me ndalojne te jetoj apo te me paralizojne funksionimin dhe realizimin e endrrave, perkundrazi! I shoh si nje mekanizem mbrojtes apo lajmerues por asgje me shume. Ne momentin qe luftimi i frikes ne vete behet qellimi kryesor ne te tashmen atehere s'mund te flitet me per te jetuar as ne te tashmen, as ne te ardhmen.

Sidoqofte, vizione personale keto. Cdokush ka kendveshtrimin e tije/saje nga i cili sheh jeten.

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 16:41
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Equis
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 139

Jam dakor me ty ingMetalboy

Gjithashtu edhe me ty amor (long time i didn see u beautiful)

kush ka te drejt vall?

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 16:50
Equis nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Equis Kliko këtu për të kontaktuar me Equis (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Equis Shto Equis në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Equis në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Citim:

Gabohesh!
Une kam frike, madje shpesh. Kam frike kur marr bisturine ne dore dhe po me kaloi dora pak mm me poshte mos bej deme te pariparueshme, kam frike kur jam ne timon ku nje i dehur rrugeve mjafton per te lene prinderit e mi mbrapa me nje trishtim te pasherueshem, madje kam frike mos zgjohem vone neser ...por s'do thote qe keto frika me ndalojne te jetoj apo te me paralizojne funksionimin dhe realizimin e endrrave, perkundrazi! I shoh si nje mekanizem mbrojtes apo lajmerues por asgje me shume. Ne momentin qe luftimi i frikes ne vete behet qellimi kryesor ne te tashmen atehere s'mund te flitet me per te jetuar as ne te tashmen, as ne te ardhmen.

Sidoqofte, vizione personale keto. Cdokush ka kendveshtrimin e tije/saje nga i cili sheh jeten.

Te luftosh vetkupton qe nuk je dorezuar akoma, bile ata qe duan me shume luftojne dhe me fort. Ndaj te luftosh friken tende me te gjitha forcat (ne menyren e duhur) eshte nje lloj dhurate dashurie per veten. Ate qe ti e sheh si mekanizem mbrojtes une e shoh si pengese per te shkelqyer ne te nesermen.
Por ne nje pike ke te drejte keto jane thjesht vizione personale te cilat po u shoshiten tregojne fokusin e vertet te njeriut dhe kuptohet qe ne te dy nuk shohim ne te nejten pike.

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 21:43
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Equis, gezohem qe te shoh perreth U be goxha kohe...

Citim:
Te luftosh vetkupton qe nuk je dorezuar akoma, bile ata qe duan me shume luftojne dhe me fort. Ndaj te luftosh friken tende me te gjitha forcat (ne menyren e duhur) eshte nje lloj dhurate dashurie per veten. Ate qe ti e sheh si mekanizem mbrojtes une e shoh si pengese per te shkelqyer ne te nesermen.
Por ne nje pike ke te drejte keto jane thjesht vizione personale te cilat po u shoshiten tregojne fokusin e vertet te njeriut dhe kuptohet qe ne te dy nuk shohim ne te nejten pike.

Nuk shoh vetedorezim as tek ti! Hapi i pare drejt revoltes ndaj nje ndjenje shtypese eshte pranimi i situates. Dhe ti e ke pare nen sy, pra perballuar.

Mund te them fatmiresisht qe kemi vizione te ndryshme, ndryshe kjo bote do ishte aq e merziteshme pa pak diskutim.

Sidoqofte, pergezimet e mija per postimet e tua ketu; te ndjek me aq mundesi sa kam dhe ke nje ndjenje natyrale per te shprehur gjendjet e tua emocionale. Na duhen me teper Ingmetals ne forum!

Kalofsh mire me tutje!

Mesazh i vjetër 11 Nëntor 2008 21:59
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
without a trace

Citim:

Mund te them fatmiresisht qe kemi vizione te ndryshme, ndryshe kjo bote do ishte aq e merziteshme pa pak diskutim.

Dhe do te vazhdojme te diskutojme. Apo jo?
shendet:

Mesazh i vjetër 12 Nëntor 2008 13:16
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 12531

Question

Kam humbur kontrollin e zerave te brendshem ....

Ndihem sikur nuk kam asgje per te thene.- Nuk flas!

Nuk dua te degjoj Asgje.- Ndjeshmeria ndaj asaj  c'ka degjoj me sfilit shpirterisht.

Ndihem e dobet.- Jam merzitur me lotet!

Dua te clirohem nga kjo barre shpirterore,ngarkesa e se ciles cdo dite me rendon edhe me shume. Kekroj nje gji te qete , qe te ankoroj shpirtin e lodhur nga rrugetimi i gjate ne detra te qete.

Me duket sikur i uroj vetes " nje termet" shpirteror dhe emocional qe te me zgjoje nga ky Gjume i thelle....por , si gjithnje....

Kam frike te ndryshoj!

Mesazh i vjetër 14 Nëntor 2008 23:10
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Shpesh here ia kycim gojen zerave tone me nje mbyllje te shternguar dhe torturuese qepallash. Strukemi ne krevat , me batanijen e shternguar fort pas vetes sikur ajo te jete pragu i ekzistences qe na mban ne kontakt me boten e gjalle, dhe mbyllim me force qepallat.Numerojme per te mos degjuar zerat 1..2..3...4...5...Presim...Asnje rezulatat! Ato degjohen si asnjehere me pare! Dhe numerimi fillon nga e para....Perseri asgje.......

Zerat sonte me lane pa gjume!

Modifikuar nga Katilesha datë 16/11/2008 ora 22:16

Mesazh i vjetër 16 Nëntor 2008 07:07
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Erresira nuk eshte per ndjenja te brishta dhe roze. Erresira eshte per larje hesapesh. Shpirti i njeriut kthehet ne nje shesh lufte ku brejtjet dhe pengjet luftojne me realen duke u pergjakur deri ne dhimbje. Gjak, lot , shperfytyrime dhe humbje. Asgje qe te ngushellon. Asgje qe te cliron sado pak nga  pesha  e erresires qe te asfikson me "kobin" e saj. Duket sikur nata kendon kenge vaji nen ze.

Ku - ku , ku-ku , ku-ku ....

Mesazh i vjetër 27 Nëntor 2008 06:14
Ora tani: 22:31 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 50 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > Duke degjuar zerat brenda teje

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar