Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 4.33.
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

njeriu duhet te shifet ne pasqyre cdo mengjes,sa me eshte rritur huna nga genjeshtrat qe thashe mbreme--obobooooooo ta rregulloj sonte pakten ishalla po me ulet!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 28 Shtator 2006 22:17
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

="Dashurite jane te destinuara te humbasin.E pervecse te humbasin,

te shkrihen ne nje kujtim te vetem.

Edhe dashuria e partnerit legal humbet.Edhe nese kjo dashuri dikur ka qene e forte, vjen nje dite dhe zhduket(kthehet ne kujtim).

E atehere, perse te gjithe kerkojme te martohemi?

A smund ta mbahet dashuria dhe pa nje unaze ne gisht?Dhe pa nje leter kurorezimi ne kishe-kur jemi te vetedijshem qe cdo dashuri shkrihet....?!"=

Mesazh i vjetër 28 Shtator 2006 22:56
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Sikur nuk kam me nevoje te hedh mendime tek ty i dashur ditar, te perpiqem te skalit copeza te miat. Jeta me ka mare perpara me vrullin e saj, ka filluar te krijoje nje njeri te ri tek une, ka filluar te ofroje gjera qe nuk i ofronte me pare dhe une ndiej dalengadale se si shkeputem, deri ne shkeputjen perfundimtare, qe do vije se shpejti. Ndonje dite me gjithe qef do ulem dhe do lexoj vetveten, ndoshta do i mbledh pjesezat e mia t'u jap nje forme tjeter. Por nuk e di se kur. Per momentin me pelqen ky vrull i ri ne jeten time, te cilit dua t'i dedikoj gjithe energjite. Gjithe vemendjen, por pa harruar qe ka qene ky shkembim dhenie marrje qe deri diku ka ndikuar ne zbulimin, por edhe ne ruajtjen e nje hapesire brenda meje, te cilen kam filluar te kem deshire ta mbaj vetem per vete.

po te them mirupafshim ditar, pa harruar moton perdite nga nje cmenduri.

Mesazh i vjetër 11 Tetor 2006 22:00
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Alphabet of Happiness...

A--Accept
Accept others for who they are and for the choices they've made even if you have difficulty understanding their b eliefs, motives, or actions.

B--Break Away
Break away from everything that stands in the way of what you hope to accomplish with your life.

C--Create
Create a family of friends whom you can share your hopes, dreams, sorrows, and happiness with.

D--Decide
Decide that you'll be successful and happy come what may, and good things will find you. The roadblocks are only minor obstacles along the way.

E--Explore
Explore and experiment. The world has much to offer, and you have much to give. And every time you try something new, you'll learn more about yourself.

F--Forgive
Forgive and forget. Grudges only weigh you down and inspire unhappiness and grief. Soar above it, and remember that everyone makes mistakes.

G--Grow
Leave the childhood monsters behind. They can no longer hurt you or stand in your way.

H--Hope
Hope for the best and never forget that anything is possible as long as you remain dedicated to the task.

I--Ignore
Ignore the negative voice inside your head. Focus instead on your goals and remember your accomplishments. Your past success is only a small inkling of what the future holds.

J--Journey
Journey to new worlds, new possibilities, by remaining open-minded. Try to learn something new every day, and you'll grow.

K--Know
Know that no matter how bad things seem, they'll always get better. The warmth of spring always follows the harshest winter.

L--Love
Let love fill your heart instead of hate. When hate is in your heart, there's room for nothing else, but when love is in your heart, there's room for endless happiness.

M--Manage
Manage your time and your expenses wisely, and you'll suffer less stress and worry. Then you'll be able to focus on the important things in life.

N--Notice
Never ignore the poor, infirm, helpless, weak, or suffering. Offer your assistance when possible, and always your kindness and understanding.

O--Open
Open your eyes and take in all the beauty around you. Even during the worst of times, there's still much to be thankful for.

P--Play
Never forget to have fun along the way. Success means nothing without happiness.

Q--Question
Ask many questions, because you're here to learn.

R--Relax
Refuse to let worry and stress rule your life, and remember that things always have a way of working out in the end.

S--Share
Share your talent, skills, knowledge, and time with others. Everything that you invest in others will return to you many times over.

T--Try
Even when your dreams seem impossible to reach, try anyway. You'll be amazed by what you can accomplish.

U--Use
Use your gifts to your best ability. Talent that's wasted has no value. Talent that's used will bring unexpected rewards.

V--Value
Value the friends and family members who've supported and encouraged you, and be there for them as well.

W--Work
Work hard every day to be the best person you can be, but never feel guilty if you fall short of your goals. Every sunrise offers a second chance.

X--X-Ray
Look deep inside the hearts of those around you and you'll see the goodness and beauty within.

Y--Yield
Yield to commitment. If you stay on track and remain dedicated, you'll find success at the end of the road.

Z--Zoom
Zoom to a happy place when bad memories or sorrow rears its ugly head. Let nothing interfere with your goals. Instead, focus on your abilities, your dreams, and a brighter tomorrow.
--

REMEMBER...
The shortest distance between a problem and a solution
is the distance between your knees and the floor.
The one who kneels to the Lord,
can stand up to anything.

Mesazh i vjetër 27 Tetor 2006 22:38
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

shume interesant ky alfabeti..

Mesazh i vjetër 30 Tetor 2006 13:27
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

ME kishte marre malli per remarkun

Raviku e vështroi me një ëmbëlsi të vagëlluar.
—Për këtë s`ke nevojë ta vrasësh mendjen kurrë, Xhoanë. Kur të vijë puna gjer atje, do të më braktisësh ti mua. Jo unë ty. Kjo është e sigurt.
Ajo lëshoi gotën mbi tryezë, duke e përplasur fort.
—Ç`janë këto gjepura! Unë s`do të të braktis kurrë. Ku e ke hallin që po më fut nëpër këto katakombe fjalësh?
Ah,këta sy! mendoi Raviku. Thua se po përshëndriten nga shkrepëtimat.. Nga shkrepëtima të buta, të kuqërremta, xixa qirinjsh të panumërt.
—Xhoanë, — tha ai.— Unë s`po dua të të fus nëpër katakombe fjalësh, por dua të të rrëfej njëherë atë historinë e valës dhe të shkëmbit . Eshtë një histori e vjetër. Më e vjetër se ne. Degjoje: Na ishte seç na ishte, na ishte njëherë një valë; ajo dashuronte një shkëmb diku në det, le të themi diku në gjirin e Kaprit. Vala fërkohej pas tij gjithë shkumë e uturimë, e përqafonte dhe e puthte çmendurisht ditë e natë, e pushtonte me llërët e saj bardhoshe.. Psherëtinte e qante. I përgjërohej shkëmbit që të vinte tek ajo; e dashuronte me afsh të papërshkruar e i sillej përqark dhe, ndërkohë, e gërryente ngadalë nga poshtë. Dhe një ditë prej ditësh ai u dorëzua, humbi mbështetjen dhe u lëshua në krahët e saj…
Ai piu një gllënjkë Kalvados.
—E pastaj, çë? — pyeti Xhoana.
—E pastaj, përnjëherësh, ai s`ishte më shkëmb për t`u perqafuar, për t`u dashuruar e për t`iu përgjëruar. Mbeti vetëm një copë gur në fund të detit, I kredhur në thellësi të valës. Dhe vala e ndjeu veten të zhgënjyer e të mashtruar e shkoi kërkoi një shkëmb tjetër.
—E pastaj? — Xhoana e vështroi me dyshim. — Ç`kuptim na paska kjo? Shkëmbi le të mbetej më mirë shkëmb.
— Edhe valët gjithmonë kështu thonë. Por ajo që lëviz është më e fortë se ajo që rri ngrirë. Uji është më i fortë se shkëmbi.
Ajo bëri një lëvizje padurimi.
—Ç`lidhje ka kjo e gjitha me ne ? Kjo është vetëm një përrallë që s`thotë asgjë. Ose ty ta ka ënda të më vësh përsëri në lojë, siç e ke zakon. Po të vijë ndonjëherë puna gjer atje, do të më braktisësh ti. Kaq di të them unë, dhe jam e sigurt!
— Kjo, — i tha Raviku duke qeshur, — do të jetë fjala jote e fundit kur të më lësh. Do të vish e do të më thuash se të kam lënë unë. Dhe do të gjesh ca arsye, të cilat edhe do t` i besosh. Dhe e drejta do të jetë në anën tënde përpara gjykatës më të lashtë të botës: Natyrës.

-------------------------------------
Nuk do jem me asnjehere shkembi por do jem vala...... por ajo vale qe nuk largohet asnjehere nga shkembi. do ishte nje vale e qete qe perkedhel me perplasje te lehte gjirin e saj te sigurte. Safe harbour

Mesazh i vjetër 22 Nëntor 2006 02:46
Klodel
.

Re: Leter Malli

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
po afrohet tre vjetori Mamush. dicka me kerciti kur babi me pyeti nese do shkoja ne qershor per trevjetorin tend. U tremba.. u tremba si iken koha. u tremba se ja kam friken kohes, kam frike mos figura jote zbehet, kam frike mos harrohet, kam frike mos nuk do te te shoh te qarte te me shfaqesh me ate buzeqeshjen tende magjike dhe me dashurine qe te rrezatonte nga te gjitha tiparet e fytyres kur me therrisje Anushi i Mamit, ate gezimin tend hyjnor per cdo arritje tonen.
Kam kaq mall o ma sa gjera me kane mbetur pa ndare me ty... se di ndoshta ti i ndjek nga lart.... do doja te isha medium te te shihja shpirtin, edhe pse ne endrra me shfaqesh si gjithmone.. ne endrra na shoh te katertve te pandare, ne shtepine tone te vogel qe ne cdo milimeter, ne gjithshka mbart prezencen tende. si ato fortesat qe u kane qendruar viteve kane perjetuar shume dhe po t'i prekesh muret te transmetojne gjithshka. e di? nuk kemi ndryshuar asgje... ende jane rrobat e tua te varura ne garderobe, gjerat tek sirtari jot... qe shume here kur kthehem kaloj me ore te tera duke i prekur e duke te perfytyruar ty, aromen tende prej mamushi qe e dashuroja aq shume... fle po tek krevati i madh sic flija me ty, krahet i zgjas drejt anes tjeter sikur te dua te te perkedhel floket. E mban mend? vetem kur luaja me floket e tu te zinte gjumi... sa i doja ato momente kur te dyja flisnim pafund... kur mua se c'me vinin mendime naten qe s'mund te flija e te zgjoja o ma po kjo keshtu... po kjo ashtu e ti ktheheshe e me thoje ah sa po me zinte gjumi... e une e dija qe ashtu ta nxirrja gjumin sepse doja qe te me beje shoqeri...
mendoj shpesh cfare do mund te benim, si do reagoje nese do me shihte qe po realizoj endrat e mia ngadale...... ah sa deshire kam qe te ishe e pranishme ne gjithshka timen....... po ndoshta je me ndjek nga lart dhe une e di qe kam nje engjell mbrojtes e di qe ti jeton ne cdo buzeqeshjen time sepse na kujtonin motra kaq shume ngjanim. jo nene e bije..... jam e lumtur qe po marr hijen tende....

ah sa shume gjera nuk behen me o ma... sa shume gjera mungojne... sa e pazevendesueshme je ti....
nganjehere me kap frika se mos ndryshimet e mia pafund qe kur nuk je me prane meje mund te te largojne... sa here flas me ty naten nuk e di me degjon apo jo... perpiqem ta marr si gje te natyrshme tani qe s'kam me ke t'i ndaj gezimet e problemet e mia ditore... nuk humba vetem nje mamush humba shoqen time, miken time me te shtrenjte mbeshtetjen time, aksin rreth te cilit vertiteshe bota ime, jeta ime.. po perpiqem mamush po perpiqem qe te eci, te kujdesem per babin dhe per vellain si te premtova ne castet e fundit para se shpirti yt te linte trupin tend... duhet te me kesh degjuar sepse ike me nje buzeqeshje....... e qete, me e bukur se kurre.

po me rrjedhin lote tani.. ky forum eshte si magjik hap nje faqe e fillon shkruan ate qe jashte tij nuk e shkruan dot... po ndiej shume mall. nuk jane lote trishtimi se e di qe do jepje shpirtin qe mos rri e trishtuar por jane lote malli. malli kur krahason si do mund te ishte dhe si nuk mund te jete me...

po e mbyll ketu ndryshe do shkruaja pafund.

te dua shume. nuk e di nese ta kam thene sa duhet por shpresoj qe po...

mamushka ime e shtrenjte te dua shume

.......

Mesazh i vjetër 15 Dhjetor 2006 01:44
Klodel
.

Do te doja te ndaloja per pak caste kete jete te vrullshme, ta ndaloja kohen ose ta beja shume te ngadalte, qe te kisha mundesi te vija re dhe te thithja te gjithe ato momente qe kam humbur pa shijuar gjate ketyre muajve lemsh, te dilja serisht xhiro naten si kam pas dale gjithmone, vetem, dhe te me perfshinte magjia e qytetit ku jetoj dhe ta perjetoja si e kam perjetuar per here te fundit nje nate te bukur vere. do doja te rindieja endrrat te me perfshinin, ate cmendurine e jetes qe te shperthen nga gjithe qelizat, ate frymezimin per te sjelle gezim ne cdo njeri qe takon apo qe i flet, do doja te ndieja si kam ndier dikur me te njejtin vrull e cmenduri, dhe do doja te ndieja keshtu non stop, pa nderprerje, pa racionalitete, pa pragmaticitete. me ka marre malli te behem e cmendur dhe te bej cdo dite nga nje cmenduri..... me ka marre malli te jem ne kontakt me veten, te merrem me gjerat qe kam qef, te kem kohe per njerezit qe jane te rendesishem per mua..... Do te doja te ndieja qe eshte atmosfere festash dhe jo dhimbje koke pa fund.

Do te doja ta ribeja gjumin e qete, do te doja te kerceja derisa mos ndieja me kembet, do te doja te pija deri ne fund kupen e jetes, do te doja te kisha forcen te dilja gjithmone fitimtare ndaj cdo sfide te jetes, do te doja shume gjera qe nuk kam me mundesi t'i bej as t'i plotesoj, sepse me kane gozhduar punet. Do te doja......... te mbetesha dhe une e skalitur diku ne mendjen e njerezve pa ndjesine e zbehjes, do te doja ehhhhhhh sa gjera do te doja. per sot mjafton.

Mesazh i vjetër 21 Dhjetor 2006 02:49
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Melancholicos spirit

O lotët e mi këndoni bashkë me muzikën e Beethovenit,
Këndoni pra, mos pushoni dot
Dhe as lodhje mos të ndieni kurrë!
Se melankolia e shpirtit të poetit,
Nuk harron të perëndojë asnjëherë
Por, kjo melankoli bëhet më e fortë se kurdoherë tjetër.
E ç’është më e vështirë, edhe kur nuk e di, kjo rilind në heshtje!
- oh, shkulmani shpirtin!

Ah, shumë melankoli është derdhur mbi këtë shpirt,
Jehoi aq shumë, saqë edhe qielli nuk e duroi më
U stërmbush dhe u rëndua top!

O jetë e poshtër: kalimtare je, e di! Por,
Të urrej-
Të urrej me atë urrejtjen më të lartë shpirtërore!
Oh, melankloli e shpirtit, në daç shkulma shpirtin komplet,
Se nuk e kam ndërmend të vdes aq lehtë!

Dhe më, nuk po më trembet syri
E tani, tani po bëhem si Byron e Shelley
Dhe po luftoj me ndjenjën e fundit deri në amëshim!

22 dhjetor

Mesazh i vjetër 24 Dhjetor 2006 17:42
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Gjerat komplikohen gjithmone sa here lindin pretendimet. Keshtu me kane thene njehere. Pretendime nga vetja,pretendime nga shoqeria, pretendime nga personi qe duam, pretendime nga endrrat, pretendime qofte dhe nga iluzionet tona qe i ngreme ne piedestal dhe humbim token nen kembe. E duke humbur token nen kembe, sikur c'stakohemi edhe nga ligjet e saj, ose perpiqemi t'i injorojme, por forca e gravitetit eshte me e madhe duam s'duam s'mund te fluturojme pafundesisht. Ceshtja qendron si te jesh me kembet ne toke, por edhe pa pretendime? Pa i komplikuar vetes dhe te tjereve jeten kot? PO mendoja per kete dje dhe kuptova qe edhe vetmohuesi me i madh ne thelb eshte egoist, te gjithe jemi egoiste sepse eshte ne gjenetiken e races njerezore dhe s'jetojme dot pa pervetesim, pa perkitje, pa i imi e jotja. Por a mund te pervetesohet njeriu, shpirti, mendja, hapesira, gjerat e padukshme? Pse nuk kenaqemi te pakten vetem me ide apo me hapesira, me ndjesi apo me ndjenja, pa u perpjekur t'i pervetesojme? Pse nuk shijojme diten pa what next? Eh mbetemi te pandreqshem ne disa drejtime... por c'ti besh jane dilemat e jetes qe sado te perpiqesh t'i zgjidhesh, forca e gravitetit do jete ajo qe do drejtoje hapat e tua, madje dhe pa e kuptuar. Pse? Sepse nga te gjitha forcat e tjera magnetike eshte me e sakta dhe me e fuqishmja. Nuk jetohet gjithe jeten me koken mes reve, edhe kete e kam kuptuar dhe do jete my new year's resolution.

Mesazh i vjetër 15 Janar 2007 16:02
Ora tani: 06:15 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar