Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 4.33.
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

DIkur diku kam lexuar qe s'mundemi t'i ngreme keshtjellat e reres larg bregut nga frika se vjen dallga dhe i rrezon apo i rremben ne gjirin e saj. Jeta eshte shume e vrullshme por ja vlen te sfidohet sepse qofte edhe per disa momente te vetme, qofte dhe faktit qe do vije batica apo dimri me dallge te medha, kenaqesine e ndertimit te keshtjelles prej rere buze detit nuk mund te ta heqe kush. Ne ato momente ekziston vetem nje femi qe nderton keshtjellen e vet duke imagjinuar veten ne rolin e kaloresit ose te princeshes. Femija nuk e di qe do vije dallga, nuk trembet, thjesht e shijon ne maksimum perpjekjen per materializimin e nje deshire apo endrre te veten. A ka gje me te bukur te perpiqesh te besh endrrat realitet duke u perpjekur te jesh ai femija qe nuk trembet nga dallga?

Autosugjestion para se t'i hyp anijes per te ndertuar keshtjellen ne bregun tjeter.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 18 Janar 2007 04:13
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Syrius
Larguar

Regjistruar: 19/01/2006
Vendbanimi: Dymbedhjete Hapa Drejt vetmise
Mesazhe: 216

"...But Home Is Nowhere"

Twenty-six years and seems like I've just begun
To understand my, my intimate is no one
When the director sold the show, who bought its last rites?
They cut the cast, the music, and the lights

Twenty-six years end, still speaking in these tongues
Such revelations while understood by no one
When the new actor stole the show, who questioned his grace
Please clear the house of ill-aquired taste
------------------------------------------------------------------------------------------------

Te uroj gjithe te mirat Klodel
E lexova me shume vonese PM tend,kisha shekuj qe nuk merresha me kete pune.
Pak a shume ti i di arsyet mire.
Nuk besoj se me gjindet me ndonje nga kontaktet e vjetra.

Suksese ne jete, ne shkolle e ne pune.

Mesazh i vjetër 18 Janar 2007 23:40
Syrius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Syrius Kliko këtu për të kontaktuar me Syrius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Syrius Shto Syrius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Syrius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Re: Leter Malli

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
po afrohet tre vjetori Mamush. dicka me kerciti kur babi me pyeti nese do shkoja ne qershor per trevjetorin tend. U tremba.. u tremba si iken koha. u tremba se ja kam friken kohes, kam frike mos figura jote zbehet, kam frike mos harrohet, kam frike mos nuk do te te shoh te qarte te me shfaqesh me ate buzeqeshjen tende magjike dhe me dashurine qe te rrezatonte nga te gjitha tiparet e fytyres kur me therrisje Anushi i Mamit, ate gezimin tend hyjnor per cdo arritje tonen.
Kam kaq mall o ma sa gjera me kane mbetur pa ndare me ty... se di ndoshta ti i ndjek nga lart.... do doja te isha medium te te shihja shpirtin, edhe pse ne endrra me shfaqesh si gjithmone.. ne endrra na shoh te katertve te pandare, ne shtepine tone te vogel qe ne cdo milimeter, ne gjithshka mbart prezencen tende. si ato fortesat qe u kane qendruar viteve kane perjetuar shume dhe po t'i prekesh muret te transmetojne gjithshka. e di? nuk kemi ndryshuar asgje... ende jane rrobat e tua te varura ne garderobe, gjerat tek sirtari jot... qe shume here kur kthehem kaloj me ore te tera duke i prekur e duke te perfytyruar ty, aromen tende prej mamushi qe e dashuroja aq shume... fle po tek krevati i madh sic flija me ty, krahet i zgjas drejt anes tjeter sikur te dua te te perkedhel floket. E mban mend? vetem kur luaja me floket e tu te zinte gjumi... sa i doja ato momente kur te dyja flisnim pafund... kur mua se c'me vinin mendime naten qe s'mund te flija e te zgjoja o ma po kjo keshtu... po kjo ashtu e ti ktheheshe e me thoje ah sa po me zinte gjumi... e une e dija qe ashtu ta nxirrja gjumin sepse doja qe te me beje shoqeri...
mendoj shpesh cfare do mund te benim, si do reagoje nese do me shihte qe po realizoj endrat e mia ngadale...... ah sa deshire kam qe te ishe e pranishme ne gjithshka timen....... po ndoshta je me ndjek nga lart dhe une e di qe kam nje engjell mbrojtes e di qe ti jeton ne cdo buzeqeshjen time sepse na kujtonin motra kaq shume ngjanim. jo nene e bije..... jam e lumtur qe po marr hijen tende....

ah sa shume gjera nuk behen me o ma... sa shume gjera mungojne... sa e pazevendesueshme je ti....
nganjehere me kap frika se mos ndryshimet e mia pafund qe kur nuk je me prane meje mund te te largojne... sa here flas me ty naten nuk e di me degjon apo jo... perpiqem ta marr si gje te natyrshme tani qe s'kam me ke t'i ndaj gezimet e problemet e mia ditore... nuk humba vetem nje mamush humba shoqen time, miken time me te shtrenjte mbeshtetjen time, aksin rreth te cilit vertiteshe bota ime, jeta ime.. po perpiqem mamush po perpiqem qe te eci, te kujdesem per babin dhe per vellain si te premtova ne castet e fundit para se shpirti yt te linte trupin tend... duhet te me kesh degjuar sepse ike me nje buzeqeshje....... e qete, me e bukur se kurre.

po me rrjedhin lote tani.. ky forum eshte si magjik hap nje faqe e fillon shkruan ate qe jashte tij nuk e shkruan dot... po ndiej shume mall. nuk jane lote trishtimi se e di qe do jepje shpirtin qe mos rri e trishtuar por jane lote malli. malli kur krahason si do mund te ishte dhe si nuk mund te jete me...

po e mbyll ketu ndryshe do shkruaja pafund.

te dua shume. nuk e di nese ta kam thene sa duhet por shpresoj qe po...

mamushka ime e shtrenjte te dua shume

Pese vjet......... dhe as malli nuk shuhet, as dhimbja nuk zbehet, as boshesia e krijuar nuk mbushet me asgje. Asgje....

Mesazh i vjetër 02 Korrik 2007 06:34
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Mjafton thjesht nje shikim, nje kerkim me sy, nje buzeqeshje dhe shpirti sikur merr flatra... serisht nje femije i lumtur qe enderron per princin e kalter.

Mesazh i vjetër 19 Korrik 2007 03:59
Klodel
.

Re: Ithaca

Citim:
When you set out on your journey to Ithaca,
pray that the road is long,
full of adventure, full of knowledge.
The Lestrygonians and the Cyclops,
the angry Poseidon- do not fear them:
You will never find such as these on your path
if your thoughts remain lofty, if a fine
emotion touches your spirit and yourbody.
The Lestrygonians and the Cyclops,
The fierce Poseidon you will never encounter,
if you don't carry them within you soul,
if your hearts doe not set them up before you.

Pray that the road is long.
That the summer mornings are many, when,
with such pleasure, with such joy
you will enter ports seen for the first time;
stop at Phoenician markets,
and purchase fine merchandise,
mother-of-pearl and coral, amber and ebony,
and sensual perfumes of all kinds,
as many sensual perfumes as you can;
visit many Egyptian citis,
to learn and learn from scholars.

Always keep Ithaca in your mind.
To arrive there is your ultimate goal.
But do not hurry the voyage at all.
It is better to let it last for many years;
and to anchor at the island when you are old,
wich with all you have gained on the way,
not expecting that Ithaca will offer you riches.
Ithaca ahs given you the beautiful voyage.
Without her you would never have set out on the road.
She has nothing more to give you.
And if you find her poor, Ithaca hasnot deceived you.
Wise as you have become, with so much experience,
you must already have understood what Ithacas mean.

Constantine Cavafy
------------------------------------------------------------------------

U zgjova me kete poezi ne mendje. Po perpiqem te zbuloj rrugen per te arritur Itaken.
Dje fola me ujin teksa rrija ne shkembijte buze liqenit me koken ne diell dhe me kembet ne uje, me pulebardhat qe me vinin shume afer. Fola me valet qe perkedhelnin bregun, fola me guret e mbulluar me alga. Fola pa fjale, lejova boten timete fliste e te shkrihej me natyren. E lejova veten te degjoj fort zerin e brendshem. Ripashe nje enderr qe e kisha harruar,po qe u shfaq qartazi sa pyeta veten duke pare pasqyrimin tim ne uje, a eshte reale? Pse me shfaqet tani? si pergjigje pashe ngritje supesh- Nuk e di. Ndoshta koha do e tregoje kuptimin e vertete.

Mesazh i vjetër 04 Shtator 2007 21:55
Klodel
.

...

Sa here qe merzitem degjoj kenge qe me clirojne shpirtin. ditari im ne keto momente eshte kjo kenge qe me jehon ne tru.

Truly Madly Deeply- by Savage Garden

I'll be your dream,
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope,
I'll be your love
be everything that you need.
I love you more with every breath
truly madly deeply do..
I will be strong I will be faithful
cause I'm counting on
A new beginning.
A reason for living.
A deeper meaning.

I want to stand with you on a mountain.
I want to bathe with you in the sea.
I want to lay like this forever.
Until the sky falls down on me...

And when the stars are shining
brightly in the velvet sky,
I'll make a wish send it to heaven
then make you want to cry..
the tears of joy for all the pleasure
and the certainty
that we're surrounded by the comfort
and protection of..
the highest power.
In lonely hours.
The tears devour you..

I want to stand with you on a mountain,
I want to lay like this forever,

Oh can't you see it baby?
You don't have to close your eyes
Cause it's standing right before you.
All that you need will surely come...

I'll be your dream
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope
I'll be your love
be everything that you need.
I'll love you more with every breath
truly madly deeply do...

Mesazh i vjetër 22 Shtator 2007 08:18
Klodel
.

Reflektime te thella rreth subjektivitetit te gjerave dhe mendimeve. Nje dritare e re ne shpirtin e trurin tim. Te shohim frytet.

Modifikuar nga Katilesha datë 25/09/2007 ora 17:08

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2007 06:30
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

Citim:
reflektime te thella rreth subjektivitetit te gjerave dhe mendimeve. Nje dritare e re ne shpirtin e trurin tim. te shohim frytet.

Eshte efekti i ketij muaji te shenjte qe po perjetojme, Klodel , perpiqu t'i shfrytezosh frytet...

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2007 13:09
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

argjerim te mbare e dashur Isra,
Une e kam ne mars.

Ditari sot: Njeriu projekton cfare mendon perbrenda, si e sheh veten dhe si ndihet. e aplikova sot ne menyra te ndryshme dhe njerezit reagonin ne menyra te ndryshme dhe shihja qe arrinin te shihnin cfare doja t'u transmetoja. Nga nje zog i trembur qe ka humbur rrugen ne nje shqiponje qe e ka shikimin teper larg dhe te mprehte. Eksperimente interesante. Kur ja di vleren vetes te gjithe e ndiejne ate vlere, dhe te afrohen vetem ata qe e kerkojne apo qe e perballojne.

PS: Katilesha, e vleresoj perfeksionizmin tend por do te te lutesha mos me korrigjosh fjalite. I shkruaj si dua me te vogla ose me te medhaja.

flm.

Mesazh i vjetër 26 Shtator 2007 04:42
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Mesazhe: 12531

Citim:

PS: Katilesha, e vleresoj perfeksionizmin tend por do te te lutesha mos me korrigjosh fjalite. I shkruaj si dua me te vogla ose me te medhaja.

flm.

............

Patjeter ajo eshte deshira juaj !!

Une nuk e bera per prefeksionizem , por thjeshte per estetike shkrimi/leximi.

Shkrim te mbare!

Mesazh i vjetër 26 Shtator 2007 11:25
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 07:25 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Ditari > letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar