IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750
|
Mirdita ju te Europes dhe mirmengjez ju amerikanet
A keni provuar mish qengji te zier ne gjalp te shkrire ne poc balte.Besoj se jo.Edhe une vete njehere e kam provuar.Shijen e tij mund ta krahasoj me shijen e mjaltit te zoges(blete e re),pra nje shije e mrekullueshme qe nuk harrohet lehte.Kur te shkoj per here te dyte ne vlore do ta provoj perseri,sepse kesaj radhe harrova.Tani qe u kthyem nuk harruam te merrnim me vete 3-4 lloje glikosh.ky lloj receli artizanal eshte i perhapur ne qytetet e jugyt dhe ato te Shqiperise se mesme,por kampionet per kete jane grate e gjirokastres dhe Delvines.Une pelqej ate lloj glikoje qe behet me levore shalqini dhe po zihem me nusen time sepse ajo me thote se je duke i dhene fund glikos prej shalqini dhe nuk na le me per te qerasur miqte.SHKODER LOCE NUK E DI PER JU SHKODRANET A E KENI TRADITE ME I QERAS MIQTE ME KSI GJANASH?POR JAM KURIOZ TE DIJ C'ESHTE AJO LLOJ GJELLE QE THIRRET PACAMURR.TE LUTEM A MUND TE NA I SPJEGOSH SE SI PERGATITET? Evisa mendoj se dhet te jesh nje zonjush e apasionuar per pergatitjen e gjelleve dhe kjo duket nga tema e cila eshte teper interesante Te gatuash mire dhe te serviresh bukur eshte nje lloj talenti tek nje zonjushe.Sa do deshironim te kishm nje vajze te cilen do ta edukonim te kishte nje edukate shembullore,do ta vishnim bukur dhe do t'i mesonim talentin e te gatuarit,sidomos te gjelleve tona tradicionale.Flas te ishte nje amvise e mire ne shtepi,por jo ta kishte profesion kuzhiniereje.Por nuk ankohem edhe me tre djemte e mij,per te cilet jam krenar.Evisa moj vajze te uroj te jetosh gjate dhe te gjesh nje djalosh, i cili te te dashuroj dhe te te beje te lumtur per gjithe jeten!Pershendetje Vlora