Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit... Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 3.40.
Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 324 325 326 327 328 329 330 331 332 [333] 334 335 336 337 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Do te tregoj nje peralle, si te dush po te pelqejne perallat.

fillon keshtu:

Na ishte nje her nje njeri.....

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 01:37
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Regjistruar: 22/10/2004
Vendbanimi: God is busy, me too...
Mesazhe: 2957

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
Do te tregoj nje peralle, si te dush po te pelqejne perallat.

fillon keshtu:

Na ishte nje her nje njeri.....

ky u martua dhe me pas u bene 3 ...

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 01:41
Gjergj Kastrioti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Gjergj Kastrioti Kliko këtu për të kontaktuar me Gjergj Kastrioti (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Gjergj Kastrioti't! Kërko mesazhe të tjera nga: Gjergj Kastrioti Shto Gjergj Kastrioti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Gjergj Kastrioti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Po u martua dhe me ke thuaj ti... me vajzen e kryetari fronti demokratik, dhe me nje fjale u be njeri i denje per partine edhe pse kishte pasur xhaxhain ballist, se ky kopili e denonte lart e poshte xhaxhane si ballist. Mirpo nje dite erdhi demokracia dhe ky kerkonte demshperblim nga shteti per xhaxhane ballist te pushkatuar nga pushteti. hahahahha biles thote se ka qene i persekutuar si familje, hahahahahah

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 01:49
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Perkufizimi im eshte marre nga filozofija dhe jo nga matematika. Matematika eshte nje mrekulli, por nuk mund te beje pergjithesime filozofike.

Ndersa une perkufizimin tim e mora nga llogjika (shiko: propositional calculus). Ky me duket qe eshte edhe kursi i pare qe meret ne filozofi.
Nje gje te keshe parasysh. Qe filozofia eshte gjithmone ne meshire te shkences. Sa here behen zbulime ne fushen e llogjikes, filozofia lekundet dhe ndryshohet. Sot neurologet po arrijne te zbulojne zonat e trurit pergjegjese per artin, gjera qe filozifa eshte munduar me shekuj te brockollise.

Citim:

Hapesira me "n"dimensione eshte nje mjet i perkohshem, qe perdor matematika, per te arritur ne zgjidhje perfundimtare. Kjo nuk i heq te drejten asnje shkence qe te perdore te tilla kalime per te zgjidhur nje ceshtje te caktuar. Rrjedhimisht edhe teorite qe ti permende, nuk ka pse bijen.

Une nuk thashe qe teorite bien, por thashe qe sipas perkufizimit tend filozofik ato duhet te jene paradokse. Pra a jane paradokse apo jo?

Citim:

Sistemi i dyte i sinjalizimit eshte nje mjet shume efikas qe njeriu perdor per te dale nga cdo situate qe eksperimenti vulgar nuk e zgjidh dot. Ne nuk ka pse te veme ne anen tjeter te henes per te vertetuar qe atje nuk ka uje. Eshte mjeti (sistemi i deduksionit) qe na ndihmon ta kalojme kete barriere.

Jam dakort me kete, por une nuk po mbroj te kunderten. Dhe te them te drejten nuk shoh sesi mund te perfshihet ne kete diskutim. Sistemi i deduksionit funksionon vetem kur bazohet mbi pergjithsime te konkluzione te verteta. Nje pergjithsim nuk mund te kundershtoje nje rast te vecante per hir te pergjithsimit, krejt e kunderta.

Citim:

Puna e kalit te detit:
Arsyetimi qe ti ben eshte thjesht nje sofizem, Ne matematike kete e quajne rregulli i dy policeve. Por kali i detit eshte nje qenje biologjike dhe jo "kufize" matematike.
ka edheshembuj te tjere qe shumohen po ashtu dhe kjo eshte ne speciet me te ulta, parameci, ameba etj
Kur une them se mashkulli me barre eshte paradoks e di mire se cfare them. Me barre do me thene te jesh gjitar dhe te pjellesh krijese te formuar te ngjashme me veten(ky eshte perkufizimi biologjik i barres) dhe jo te ndahesh ne mitoze e mejoze si njeqelizoret, apo te nxjerresh veze te fekonduara etj etj.

Jam i sigurt qe ti e di per se behet fjale

Jam dakort me keto ndryshime, por keto nuk ishin fjalet e tua origjinale. Une nuk mund te diskutoj rreth presumimeve qe ti mund te keshe ndermend. Thjesht i mbahem fjaleve qe permenden ketu. Shikoje kete http://seahorse.fisheries.ubc.ca/biology5.html, dhe do te shohesh qe edhe jo-gjitaret mbeten me barre (kali i detit ne kete rast).

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 01:50
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Ndersa une perkufizimin tim e mora nga llogjika (shiko: propositional calculus). Ky me duket qe eshte edhe kursi i pare qe meret ne filozofi.
Nje gje te keshe parasysh. Qe filozofia eshte gjithmone ne meshire te shkences. Sa here behen zbulime ne fushen e llogjikes, filozofia lekundet dhe ndryshohet. Sot neurologet po arrijne te zbulojne zonat e trurit pergjegjese per artin, gjera qe filozifa eshte munduar me shekuj te brockollise.

Une nuk thashe qe teorite bien, por thashe qe sipas perkufizimit tend filozofik ato duhet te jene paradokse. Pra a jane paradokse apo jo?

Jam dakort me kete, por une nuk po mbroj te kunderten. Dhe te them te ---drejten nuk shoh sesi mund te perfshihet ne kete diskutim. Sistemi i deduksionit funksionon vetem kur bazohet mbi pergjithsime te konkluzione te verteta. Nje pergjithsim nuk mund te kundershtoje nje rast te vecante per hir te pergjithsimit, krejt e kunderta.

Jam dakort me keto ndryshime, por keto nuk ishin fjalet e tua origjinale. Une nuk mund te diskutoj rreth presumimeve qe ti mund te keshe ndermend. Thjesht i mbahem fjaleve qe permenden ketu. Shikoje kete http://seahorse.fisheries.ubc.ca/biology5.html, dhe do te shohesh qe edhe jo-gjitaret mbeten me barre (kali i detit ne kete rast).

Eh ju matematicienet....calculusi nuk eshte e vetmja logjike, por njera nga ato. Eshte filozofija qe ben pergjithesimin dogmatik(ne kuptimin e vertete te kesaj fjale). Filozofija nen kete drite nuk ka kurre lekundje, por(eshte nje fjale tjeter me e pershtatshme)zhvillim.

Une pikerisht po shpjegoj paradokset (syzet ne mumje) dhe je pikerisht ti me thua: Jo! Syzet ne mumje jane "paradoks" edhe kur nje shkencetar i vendos atje qellimisht.

Ne kete paragraf qenkemi ne nje mendje

dhe se fundi:

Une thashe mashkull me barre eshte paradoks( mund te thoja prifti femer dhe dhespoti me barre do te ishte me ridikuloze).

Kotka! E lagu maj apo jo?

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 06:22
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
~Enigme~
Simplexity

Regjistruar: 08/10/2005
Vendbanimi: My soul
Mesazhe: 4073

Diskutim interesant - por pertace kete nate per t'i gjetur fillin .....ama mesazhi i fundit me solli mbrapa ne leksionet ne analizen matematike....se kam perdorur kete krahasim ndonjehere po ndjehem sikur jam nje lakore (ashtu si dhe intervali i integralit) qe mgjs lidhen dy pika ne hapesire arrin te jete negative e pozitive.

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 09:46
~Enigme~ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ~Enigme~ Kliko këtu për të kontaktuar me ~Enigme~ (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ~Enigme~'t! Kërko mesazhe të tjera nga: ~Enigme~ Shto ~Enigme~ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ~Enigme~ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Ne fakt enigma, nuk eshte analiza matematike, por analize propozicionesh me nje fjale eshte analiza e "e lagu, por s'e lagu tamam" etj.

cedrus, nuk jemi dakort por po e lej ketu se u be boze ky muhabet. Frank Zappa ka thene "people agree only if they already agree" (njerezit bien dakort vetem nese jane dakort). Konkluzionet nxirri vete si filozof qe je.

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 10:10
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Ne fakt enigma, nuk eshte analiza matematike, por analize propozicionesh me nje fjale eshte analiza e "e lagu, por s'e lagu tamam" etj.

cedrus, nuk jemi dakort por po e lej ketu se u be boze ky muhabet. Frank Zappa ka thene "people agree only if they already agree" (njerezit bien dakort vetem nese jane dakort). Konkluzionet nxirri vete si filozof qe je.

Po e nis nga fundi sepse pikerisht kjo shprehje me takon mua peresonalisht.

Une nuk jam filozof, prfesionist. Te gjithe e kemi filosofine ne gjak, dikush perhere, dikush per nje cast. Filozofija nuk eshte thjesht nje shkence. Ajo eshte pikerisht menyra se si e shohim ne jeten.

Une ve re se math(calculusi eshte vetem nje pjese e saj) ka dashur te te ndyrtesoje kete lloj arsyetimi, fluturimin filozofik, deshiren per te eksploruar jashte kufizave math.

Citimin e te tjereve une e quaj diskutim me llaf te azerte (theksi tek zanorja e dyte)

Ja per te qene ne nje siperfaqe me typo te citoj edhe une nje Matematicien

Evarist Galua, kur zgjidhi ekuacionin me disa te panjohura(mos me lere te gaboj ketu) perdori fantazine foilozofike dhe i tha matematikes."Une jam filozof dhe manipuloj me kufizat e tua"

Ky diskutim Enigma, nuk eshte ala Kotka aspak(e lagu s'e lagu), por filloi me nje pergjigje nga LS karshi dikujt aty me pare(sigurisht kalimthi e vura re dhe nuk me pelqeu per pasaktesine e saj. Ishte pikerisht fjala per relativitetin e te vertetes.

Une e kapa ceshtjen ne aspektin filozofik dhe LS ne aspektin matematik. Sigurisht qe nuk do te biem ne nje mendje.

Varet pra nga veglat qe perdor. Rezultati mund te jete i ndryshem po te perpiqesh qe te hash supen me pirun.

Une nuk kam qellimim argumentimin e thjeshte, por nganjehere"Common sense is nonsense ose edhe common interests"

Mesazh i vjetër 29 Dhjetor 2007 20:07
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Keshtu ka thene Galois?? Por ai nuk njihet per filozof!! Apo fluturim filozofik i tij thuaj .
Nejse edhe nese e ka thene e ka thene gabim. Mendon qe matematika shpiket apo gjendet?

p.s.
s'e kam degjuar ndonjehere fjalen "azerte", sepse mund te kisha ndonje koment, por po e lej per here tjeter pasi te na e tregosh.

Mesazh i vjetër 30 Dhjetor 2007 01:05
Piktor
Artist

...fluturon, fluturon....gomari.

Ne rastin konkret te paradoksit, nese un them fluturon opinga, kush ka te drejte ata qe thone fluturon apo ata qe thone jo. Un them fluturon se e kam pa me syt e mi.

Mesazh i vjetër 30 Dhjetor 2007 01:37
Ora tani: 07:25 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 324 325 326 327 328 329 330 331 332 [333] 334 335 336 337 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar