Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 12531
|
Mosmall, frike, ftohtesi...
Do te doja te gjeja disa fijeza malli brenda meje qe t'i gershetoja, t'i perfshija ne ditet e mia per t'i dhene atyre nje doze melankolie dhe nostalgjie. Kam frike se nuk e bej dot kete, jo me. Nuk e di nqs duhet t'i gezohem apo frikesohem ketij fakti ,por nuk ndjej te kem me brenda meje kokrriza malli, qe nga mungesa dhe largesia dine vetem te bymehen e bymehen e te shperthejne keshtu ne ca pika lotesh te kristalte.....
Kam frike mos kam filluar te marr trajten e nje njeriu " te shpelare" , qe rend vetem pas castit , qe koleksionin kenaqesi momentale , qe jeton perjetesine brenda pak oreve duke e kthyer keshtu te tashmen ne nje te perjetshme te vazhdueshme dhe duke e shejuar keshtu sekondin si ore dhe oren si nje muaj kalendarik.
Kam vendosur te mos e le fatin te vendose per mua,por te jem une ajo qe do te vendose drejtimin e fatit tim. Iku koha kur prekesha nga lotet e nje mashkulli qe qante para meje, tashme nuk arrij te prekem me as nga lotet e mi ,qe shpesh ikundroj me kurreshtje teksa i ndjej se vrullshem jane shtriqur mbi fytyre dhe une cuditerisht nuk kam ndjere asgje.
Cfare eshte kjo? Pse ndodh kjo?
Shpesh me duket sikur jam kthyer ne nje cope akulli , ne nje cop mur, ne dicka qe nuk di t'ia percaktosh ku ka zemren,shpirtin,syte,hunden,gojen apo veshet. Ne dicka qe nga momenti ne moment mund te te behet nje gje e padeukshme dhe askush te mos e preke me....
Jo pak here me frikeson kjo metamorfoze shpirterore dhe atehere kur me frikeson me sjell nota te nje vullneti te mire per ta luftuar.
Pardje po flisja me nje mike ne msn e cila po me thoshte qe kerkonte te kthehej ne te kaluaren per te gjetur veten e saj te lumtur dhe te buzeqeshur te asaj kohe...Une i thashe qe nuk duhej te kthehej ne te kaluaren por thjeshte te afreonte prane vetes ato njerez dhe te krijonte ato situata qe do t'i sillnin asaj lumturi te vazhdueshme dhe me te fuqishme qe do ta benin ta harronte te kaluaren.
Mendoj se kjo do ishte nje "arme" per te "vrare" edhe ftohtesine dhe friken e ketij casti.