IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750
|
S'me ka ngel merak per asgje
Sic ju kam treguar duke jetuar me familjen nuk me ka ngelur asnje gatim tradicional shqipetar pa provuar,pervec fergeses se TIRANES (QE NJE ELBASANLLIE THOTE ESHTE E JONA).Ka pak emra gjellesh te cilat nuk i kuptoj,si psh pacamur apo ndonje tjeter te cilat ne jug mund te thirren me emer tjeter qe nuk ua kam iden e kush jane,Para disa ditesh ime shoqe ishte ne Itali me djalin dhe kur u kthye na solli disa pete te pergatitura me te cilat na beri nje LAZANJE qe te lepije gishtat.E pelqyem te gjithe.Blejme dhe bejme edhe ketu por italanka ishte vertete shume e mire.Breshkaxhinjte njihen ne te gjithe boten per pergatitjen e pastave.Darma do beje mire te rrije afer mamit te mesoje se si te gatuash,nqse jeton me familjen aty ne USA,qe te behesh nje grua nikoqire e jo te hash rrugeve patate me cipenje se bashku me burin tuaj sic i shikojme ju dhe ne se bashku aty ne amerike apo ketu ne Angli ose diku tjeter.Nuk ka asnje siguri per shendetin te ushqyerit me me fast food-et e rrugeve.Ky eshte mendimi im.
Nuk dua ta vazhdoj diskutimin e mesiperm se nuk ka me lezet,por une flas nga praktika jo teorikisht my darling.Darma nje kenge e vjeter qytetare nga ana thote:Kush kerkon vajza <<dovleti>> ka plote keyeqyteti...etc.Dovleti eshte ne turqisht dhe ka kuptimin,vajza te zonjat dhe me kulture ne te gjitha drejtimet.Do you understand me?Ju realizofshin gjithe endrrat tuaja vajza shqipetare!VLORA