Straniero
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 07/12/2007
Vendbanimi: ne Toke te Allahut(s.b.w.t)
Mesazhe: 442
|
Re: Re: Ca numri ka arrit se di...
Citim: Po citoj ato që tha Piktor
Jo te gjitha bakteret jane te demeshme. Mesa kam lexuar diku ne nje reviste bakteret edhe ato "te demeshme" nganjehere jane te dobishme per organizmin tone, varet me shume nga organizmi dhe imuniteti qe kemi.
atehere me lejoni te zgjerohem te kjo pyetje ndoshta nuk lidhet me pyetjen por i zgjeron njohurite tua bakterjet
para se te them edhe une dy fjale per kete pyetje, desha te tregoj nje virtyt timin.......cdo lajm nga mjekesia e mblesh si ato ne net nga ndonje sit apo forum si dhe ato nga shtypi.......aty nuk hyjne vetm lajmet nga mjekesia por edhe lifestyle, keshilla.......etc, etc.......pra te gjitha une keto i mbledh dhe pastaj i lexoj......fatkeqesiht kam filluar te mbledh keto informacione nga shedetesia pas 2008 sidomos ato nga shtypi por cka eshte ketu pozitive une jam tani i varur nga ato........cdo here kur une klikoj www.forumihorizont.com, www.zeriamerikes.com, www.blogshkenca.worldpress.com etc,etc ( kisha dashur ndokush te me gje ndonje sit tjeter shqip ose angl. )dhe boj copy nese gjej madej e kerkoj neper shtypin e dites ndonje lajm dhe mund te them lirisht se cdo dite lexojn nga nje lajm nga mjekesia( lifestyle, keshilla etc, etc)........por rralle here i hedh ne forum. ( ato nga neti i hedh pa pritim ndersa ato nga shtypi apo cka i kam lexuar hezitoj ti hedh ne forum. po ashtu i mbaj mend titujt e lajmeve ose 2-3 fjali nga secili shkrim, keshtu kur e lexova pyetjen me shkoi mendja te nje shkrim nga shtypi. I titulluar,, A kultivojme bakterje"? esenca e te cilit eshte kjo:
Mikrobiologet nga U. ne arizona kane kryer disa hulumtime mbi disa zyra ne disa qytete amerikane dhe sipas tyre 5 vendet me te pista nga bakterjet jane (me rradhe):
1. telefonat
2.tavolibat e punes
3.dorezat e rubineti
4.dorezat ne dyert e mikrovaleve
5. tastierat e kompjuterave
ne raport thuhet se ne tavolinen e punes gjenden 100 her me shume bakterje se sa ne tavolinen e kuzhines dhe 400 here me shume se sa ne guacen e tualetit.hulumtimet te cialt me pare jane bere ne SHBA kane treguar se pothuajse te gjitha bankenotat te cilat jane akutalisht ne qarkullim kane streptokok, enterobakter, pseudomonas dhe mikrobe tjera te rrezikshme mer personat me imunitet te dobet sic jane te moshuari dhe te semurit dhe personat te cialt vuajne nga hiv/aids-i ne disa bankenona jane gjetur edhe disa baktere me te rrezikshme.....
pra kjo ishin disa fjali nga shkrimi tash mendoni vet rreth bakterjeve..............ato jane aleatet tona me ato duhet te jetojme ne paqe.......
Burimi eshte nga gazeta ,,Koha" (2008)
|