ida19ath
akooooma studente

Regjistruar: 14/11/2005
Vendbanimi: Greece
Mesazhe: 374
|
gjirokastriti_ob.imi
A mund te di idene e pergjithme qe ke per vajzat shqiptare, ku bej pjese dhe une?
Ben shume mire qe ke besim ne vetvete, por une e kisha fjalen ne lidhje me mua, qe mendove se s’do kisha kundershtim. Ti i thua keto istorira qe ne te tjerat te mos biem pre e nje llogjike te dobet, por nuk na thua arsyet.
Supuzojme se nje vajze qe lexon ketu, ka ne mend te bej dicka te tille. Si do i mbushesh mendjen ti, te mos bie pre e dickaje te tille?
Po i them une disa arsye qe te mos e bej:
- nuk do jete kurre e lumtur. Mbase do kete nje jete te mire dhe pa vuajtje, por ne shpirt nuk do jete kurre e lumtur.
- do i mungoi dashuria e vertete. (shtoni te tjera ju).
- shoqeria, mendoj, se do e perfilli, kurse disa (qe kane te njejten mendje me te) do perfitojne nga shoqeria e saj. (shtoni te tjera ju).
Edhe pse keto jane disa arsye qe te mos e bej, une mendoj se ajo qe e ka ne mend ta bej, do e bej. Sepse nuk do i interesoi se mund te humbi shoqerine apo dashurine e vertete. Mendjen do e kete vetem te parate.
Pastaj nuk mendoj se ketu do kete ndonje vajze qe mendon te bej dicka, per arsye se po ta mendonte, nuk do ishte ketu te lexonte «budallalliqet» tona (keshtu do mendoi, po i lexoi), por do jete gjithmone jashte te gjej ndonje.
p.s nuk jam nga gjirokastra, por e kuptova fjalen e urte qe the.