Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Do te pranonit te beheshit dhurues i organeve?
Pranoni dhenien e organeve?
Po
Jo
Nuk e di
   Ky sondazh nuk mbyllet asnjëherë [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]
Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Se po dal nga tema tani por qe me kujtuat..... 1 zakon i verioreve (se di cili fshat tamam) eshte qe kur vdes personi familjaret i hapin barkun dhe i heqin organet te vdekurit dhe gjakun dhe me pas e qepin prape. Organet i fusin ne 1 qese dhe i vendosin ne kembet e te vdekurit diten e varrimit keshtu me kane thene se di sa e vertete eshte dhe pse 1 rast e di shume mire qe ka ndodh identik keshtu.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 18:09
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do te pranonit te beheshit dhurues i organeve?

Citim:
Po citoj ato që tha Talesofadream

Me beri pershtypje kjo qe ke shkruar. E di pse? Mua me ka takuar para disa vitesh qe te  shkoja ne nje varrim ku ndiqej nje ritual i tille. Por me sa di une nuk ka te beje me zonat , por me fene, sepse ata ishin Bektashinj. Gjithsesi nqs eshte edhe ritual i ndonje zone te caktuar ne Veri , do te doja ta dija. 

Tale, bektashije jam dhe une, por hera e pare qe  degjoj per nje ritual te tille qe duket me shume si pagan, se fetar. Dhe mendoj se duhet te perdoret vetem ne veri, apo malesi te caktuara te veriut. Nuk e di a ka ndonje nga veriu ketu qe te na tregoj dicka me shume rreth ketij rituali ''te eger'' per mua.

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 18:12
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Se po dal nga tema tani por qe me kujtuat..... 1 zakon i verioreve (se di cili fshat tamam) eshte qe kur vdes personi familjaret i hapin barkun dhe i heqin organet te vdekurit dhe gjakun dhe me pas e qepin prape. Organet i fusin ne 1 qese dhe i vendosin ne kembet e te vdekurit diten e varrimit keshtu me kane thene se di sa e vertete eshte dhe pse 1 rast e di shume mire qe ka ndodh identik keshtu.

Wow! Ky qenka ritual kafsheror fare. Po pse e benin nje gje te tille? C'kuptim kishte t'ja hiqje organet e t'ja lesh prane?

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 18:20
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Nuk e di Deb por kur ma kane thene jam tmerruar ... ka qene 1 familje nga veriu ne Bathore te TR e vdekura vajze e re 18 vjecare dhe e ema e vet kishte bere ritualin qe permenda me lart..... tamam film horror

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 18:23
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 12531

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do te pranonit te beheshit dhurues i organeve?

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

Tale, bektashije jam dhe une, por hera e pare qe  degjoj per nje ritual te tille qe duket me shume si pagan, se fetar. Dhe mendoj se duhet te perdoret vetem ne veri, apo malesi te caktuara te veriut. Nuk e di a ka ndonje nga veriu ketu qe te na tregoj dicka me shume rreth ketij rituali ''te eger'' per mua.

......

Nga veriu jam une ,por rituale te tilla ( qe  po shkruhen ketu) nuk i kam degjuar pare ndonjehere. Vetem kete qe kam qene une prezente dhe me thanen se ishte nje ritual Bektashinj, mund edhe te mos jete, nuk e di!

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 18:30
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Agent Provocateur
Aveugle qqf

Regjistruar: 17/06/2009
Vendbanimi: anywhere
Mesazhe: 618

Pak e veshtire ta konceptosh. Nuk e di nese do te me ofrohej mundesia while e vdekur te kisha te drejte te thosha ndonje fjale per sa i perket kesaj ceshtjeje, por them se edhe shpresoj se nuk do te vdes ne moshe aq te re sa te kem ende organe funksionale per te dhuruar. Mbase nese do te isha e detyruar t'ia jepja ndonjerit te familjes ( knock on wood) kur jam alive atehere ndoshta po. Mah.

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 19:01
Agent Provocateur nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Agent Provocateur Kliko këtu për të kontaktuar me Agent Provocateur (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Agent Provocateur Shto Agent Provocateur në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Agent Provocateur në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Jo.E kam si zet te dhuroj organet.

Por jam per klonimin dhe prodhimine organeve ne rruge shkencore per autotransplant. Rruge e paqme dhe pa komplikacione qe japin imunosuptesoret.

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 19:27
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Personalisht jam dakort.
Veshtiresia nuk do jet per organet e mia per te cilen nuk do ndjeja me asgje, por per familjen time, ndaj me duhet tia bej te qarte ne nje menyre apo tjetren qe jam dakort, dhe se eshte si tip amaneti...

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 21:14
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Citim:
Po citoj ato që tha Balerina

Kete qe permende ti e kam provuar. Po, eshte e lodhshme, po kur te ndodh, mendon me mire ta bej se personi qe doja une e meriton kete respekt.

Me vjen keq qe e ke provuar vete. Te kuptoj kur thua qe ato gjera behen per respekt. Por une mendoj se shume gjera jane te egzagjeruara kur vjen puna ne keto zakone qe shprehin "respekt". Per mendimin tim varet se sa i lidhur je me familjen dhe se si e shpreh dhimbjen si person. Une jam jashtezakonisht i lidhur pas familjes sime. Gjithashtu jam tip i mbyllur qe nuk me pelqen te flas per ndjenjat e mija. Ndaj ne nje moment dhimbjeje nuk dua te kem askend afer pervec familjes sime. Besoj se kupton se si keto dy aspekte kane ndikuar ne kendveshtrimin tim. Por kuptoj qe jo te gjithe jane keshtu si mua. Ka njerez qe kalojne me lehte veshtiresi kur kane shume njerez afer dhe e kane me te lehte te flasin per ndjenjat e tyre. Nuk po gjykoj.
Shume thelle hyra edhe une po keshtu eshte kur je pagjume. Jeta dhe vdekja jane mendime qe te vijne vetvetiu ne koke. Ndoshta duhet te behem me pak sensibel ashtu sic thote erious.

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 21:49
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Po do te pranoja nje gje te tille qe organet e mia ti merrte dikush ....sa per qarjen e te vdekurve mendoj se dhimbja eshte aq e madhe sa fjalet te dalin vete .

Mesazh i vjetër 19 Qershor 2009 23:39
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 02:23 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 10 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Do te pranonit te beheshit dhurues i organeve?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar