Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Ceshtja kosovare dhe me gjere > Shqiperia Etnike Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Endri
Moderator

Regjistruar: 03/01/2003
Vendbanimi: Today
Mesazhe: 1498

Prap se prapi ne kosove ka pakica ashtu si ka ne cdo shtet cfare po mohon dhe gjen me elementare o kosovar? Kosova eshte nje nga shtetet me shume pakica nga te tjeret ne ballkan bashke me maqedonin dhe malin e zi . Ku shqiperia ka 3%, serbia ka pak tani qe kosova u nda . Cdo shtet ka pakic po mesazhi i analistes nuk ishte aty por tek simboli. Lexo mire

Note: (mos harro vetem se mitrovica e veriut eshte gjithe serbe dhe shume komuna te tjera)

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 26 Janar 2003 00:21
Endri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Endri Kliko këtu për të kontaktuar me Endri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Endri Shto Endri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Endri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kosovari
Anetar i ri

Regjistruar: 09/01/2003
Vendbanimi: New York City
Mesazhe: 24

Endri

Endri ju kerkoj falje. Une jam nxituar dhe kam reaguar pa lexuar tere faqen por kam lexuar vetem postimin tuaj.

Shpresoj se me keni kuptuar

E sa per Mitrovicen ju jeni shume gabim.

Mitrovica nuk ndahet si e quani ju Mitriovica e veriut. Kur thua mitrovica e veriut menjeher nenkuptohet se ajo eshte nje lagje e qytetit ku serbet nuk po lejojne shqipetaret te kthehen, mirpo aty ka jetuar popullata shqipetare me se 98%
mos ju lutem

nese thua per zubipotokun po eshte nje fashat ku me shume se 90% jane serb mirpo ai fshat nuk ka me shume se 800 banore ndoshta.

Prandaj shiko statistikat dhe jo propaganden e armikut.

Mos te harrojme se kane qene gazetaret e tiranes kur i referoheshin kosoves sikur krahine edhe pse presidenti berisha e kishte pranuar Kosoven sikur shtet.

Mesazh i vjetër 26 Janar 2003 00:59
Kosovari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kosovari Kliko këtu për të kontaktuar me Kosovari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Kosovari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Kosovari Shto Kosovari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kosovari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Endri
Moderator

Nuk i di statistikat mund te jete e drejte por nga jeta kam mesuar se cdo shtet ka pakica.
Sa per gazetaret e tiranes nuk e di se cfare than por di qe shqiperia ka qene shteti i pare qe e ka indetifikuar kosoves si shtet dhe shteti i pare qe strehoi gjithato kosovar dhe pse ishim ne krize ekonomike. Ku kukesi me 50 mije banore mori 250 mije kosovar dhe mbaj mend se shume prej nesh u treguam me te vertet miq duke mbajtur dhe shume prej tyre neper shtepite tona.

Ketu po flisnim per shqiperine etnike dhe nga te gjitha mesazhet qe pash ti ishe kundra dhe ai ishte mendimi yt mendimi im ishte gjithashtu kundra per tani por hapa nje mundesi qe kjo gje mund te ndodhi ne vitet qe do vij. Per mua mjafton kosova te jete pavarsi dhe qe njerezit tuaj te jetojne ne paqe. Shqiperia etnike mund te jete e parealizueshme mos harro se jane dy shtete ne ballkan shqiptare dhe gjysma e maqedonis dhe e malit te zi eshte shqipetare dhe mundesia mbetet gjithmon hapur sepse shqiperia eshte e kufizuar nga shqiptar ne jug eshte chameria, ne lindje tetova e maqedonia e perendimit, ne verilindje eshte kosova dhe ne veri eshte ulqini.
Prandaj shqiperia etnike mund te ndodhi pasi gjysma e popullesise shqiptare jeton jashte vendin Ame.

Mesazh i vjetër 26 Janar 2003 01:27
Endri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Endri Kliko këtu për të kontaktuar me Endri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Endri Shto Endri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Endri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kosovari
Anetar i ri

Absolutisht

Ju po mendoni se une nuk e dua Shqiperine Etnike.

Por problemi eshte qe nuk mund te dal publikisht me nje opinion te till. Thjeshte bota nuk na perkrah. Prandaj ne nuk ben ta permendin shqiperine etnike. Ne duhet te behemi dy shtete te forta ekonomikisht, politikisht dhe me me rendesi USHTARAKISHT.
Ather kur te behemi te zotet e vehtes me nje fjale. Ju themi armiqeve tane ti je ti e une jam une. I pushtojme ato shtete apo me nje fjale tjeter i qlirojme trojet tona.

Mirpo ne duhet te kercejme ashtu siq na e luajne muziken te huajt.

Se di se sa po me kupton. Mirpo ti e din se kush e udheheq kosoven tani (absoultisht jo rugova, ai eshte vetem figure shahi)

Prandaj ne duhet te punojme nate e dite qe ndoshta, ndoshta nje dite te themi hey Shqiperi Etnike. Se qeni qe le nuk kafshon, prandaj ne duhet te arrime diku pa ateres te mendojme per Shqiperine Etnike, le te mos ngutemi.

Gjerat e mira vijne ngadal.

Mesazh i vjetër 26 Janar 2003 04:25
Kosovari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kosovari Kliko këtu për të kontaktuar me Kosovari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Kosovari't! Kërko mesazhe të tjera nga: Kosovari Shto Kosovari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kosovari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

diskutuesve

Mendoj qe cfare kishte per t'u thene ne kete teme u tha. ju lutem mos kaloni ne ofendime reciproke dhe mos ndodhe ajo qe quhet shume zhurme per asgje. mendoj se ka tema te tjera me te dobishme per te diskutuar.
Do propozoja qe mendimet ne kete forum te jene konstruktive
Endri si thua je dakort ta mbyllim me kaq kete teme?

Ka probleme me te medha qe mund te diskutohen dhe qe perbejne plage te shoqerise.
Bota ed te lutem permbahu ne epitetet qe ve ne kete forum jemi te gjithe miq nuk tolerohen ofendimet.
Edhe Kosovarit gjithashtu te lutem pak me kujdes ne percaktimin e pakicave te shqiperise.
Kur nuk jeni te sigurt per faktet me mire mos flisni fare.

flm per mirekuptimin
analistja

Mesazh i vjetër 26 Janar 2003 12:37
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Endri
Moderator

Jo un mendoj qe kjo teme duhet hedhur ne pyetje sic e shikon shume veta jane te interesuar per kete. Kosovari dhe un edhe pse jemi ndeshur pak kemi pothuajse te njejta mendime. Per mua shqiperia etnike nuk eshte funkisonale. Te gjithe duhet te punojme per nje kosove te pavarur e jo per shqiperi etnike. Kur kosova te marri pavarsine dhe te njihet nga komuniteti nderkombetar e rendesishme eshte fuqizimi i instuticioneve te saj dhe qe vendet tona te kene bashkepunim kulturor, ushtarake etj etj. Shqiperia etnike deshirohet nga shume persona kudo por une mendoj se tani nuk jemi ne gjendje per te realizuar kete gje.

Ika se kam pak pune ciao

Mesazh i vjetër 27 Janar 2003 00:44
xeni
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/01/2003
Vendbanimi: gjakovë
Mesazhe: 149

SHQIPRIA ETNIKE-ËNDËRR APO REALITET!

UNE JU LUTEM QË TË PERGJIGJENI SINQERISHT NE PYETJEN QË E VENDOSA SI TITULL,FALEMINDERIT!

Mesazh i vjetër 27 Janar 2003 17:58
xeni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të xeni Kliko këtu për të kontaktuar me xeni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të xeni't! Kërko mesazhe të tjera nga: xeni Shto xeni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto xeni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kosovari
Anetar i ri

FATKEQSISHT ENDER

Fatkeqesisht enderr.

Shqiperija Etinke, enderr azgje me shume!

Thjeshte nuk jemi te pregatitur per nje ndryshim te tille. Thjeshte ne nuk jemi ne gjendje te udheheqim nje shtet, e tani duam te zmadhojme territorin. Pfffff Zgjohuni o popull se me mire do ti keni punet nese zgjoheni me ndonje ide se si do ta nxjerrni buken e gojes e jo se per ke do te votoni, e jo kete e jo ate.

Nuk ka lidhje se kush udheheq, mjfton qe ai udheheqes te punoj per te mirren e popullit, dhe ne te tjeret duhet ta perkrahim ate, e jo te si te bejme ndonje skandal qe ta rolkullsim pushtetin. Mos valle kemi aq shume deshire te rrim te pushtuar. Thjeshte ne me mire punojme kur jemi te pushtuar se sa kur jemi te lire. Turp! i kemi dhene definim tjeter fjales shqipetar dhe fjales kosovar me veprimet e fundit.

askush nuk te pyet si ke qene por si je, prandaj le te mendojme per te ardhmen e jo per te kaluaren!

"Nje grua e vjeter nje dite do te behem, Ndryshe nga ajo qe jam tani, Nje tjeter UNE po fillon"
~Katherine Mansfield, 1888-1923 Shkrimtare nga Zelanda e Re

Mesazh i vjetër 28 Janar 2003 09:20
botaed
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 05/01/2003
Vendbanimi: londer angli
Mesazhe: 190

analistes

A mund te ma shpjegosh pak se ke kam ofenduar dhe ku ?Gjate gjith diskutimit une kam qene per nje shqiperi te madhe apo te vogel por vetem kunder atyre gjerave qe bien kunder interesave te te gjithe shqipetareve ne rajon.SSa per kosovarin dua ti them qe ti hedh edhe nje sy shkrimeve te mija sepse nuk kam thene qe nuk eshte gabim te regjistrohesh si grek por qe ate gje e ben nje klase jo intelektuale dhe se e verteta e pakicave greke ne shqiperi eshte nje fakt i njohur mire ne arenen nderkombetare prandaj nuk duhet mare si baze(Dhe mos e krijo opinionin)tek veprimet e disa injoranteve.Ju lutem shume mos krijoni pergjigjen pa lexuar pyetjen.

Mesazh i vjetër 28 Janar 2003 15:04
botaed nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të botaed Kliko këtu për të kontaktuar me botaed (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: botaed Shto botaed në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto botaed në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Klodel
.

Regjistruar: 10/01/2003
Vendbanimi: .
Mesazhe: 5233

Bota Ed

tek pergjigja jote ndaj Kosovarit e titulluar serbit kjo nuk me pelqeu dhe me duket e papranueshme te quash dike nga Kosova serb, pas atyre qe kane hequr, vuajtjeve dhe masakrave.

Mesazh i vjetër 28 Janar 2003 19:53
Klodel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Klodel Kliko këtu për të kontaktuar me Klodel (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Klodel Shto Klodel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Klodel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 18:10 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Politika Shqiptare > Ceshtja kosovare dhe me gjere > Shqiperia Etnike

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar