Vizioner
...ne Timon

Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857
|
Mendimi im per Temen a menyren Financiare ne nje Lidhje:
Sic lexova me lart, te treja mundesite jane te mundeshme dhe e verteta eshte ashu.
Cdo Person, kur krijon nje Lidhje, vendos te bashkejetoje a Martohet (sic njihet me fjalen klasike) vendos dhe per Formen-Menyren financiare te jeteses!
Por, mendimi im, gjithashtu dhe forma qe do te ndjek kur te vije momenti te bashkejetoj(Martohem) me nje Femer eshte: Jo vetem Krevati i perbashket por, dhe Kontoja-Llogarija!
Pse?!
Shume fakte jene shprehur me lart ne shkirmet e disave ketu por, une do te SHTOJA vetem nje e cila eshte dhe nje nga arsyet( jo pak e rendesishme) qe me con ne mendim, ne zgjedhjen e formes se perbashket: Nqse njeri nga partneret(Burri a Gruaja) ne nje moment te caktuar te jetes, gjenden per arsye te ndryshme (jane dhjetra) ne nje situate te veshtire Financiare dhe ngelin pak a shume dhe pa buken e gojes, duhet ta hedhi-ndaje Burri-Gruan e anasjelltas???!!! Joooo, do thote ndokushi ketu, nuk do ndahet por, do jetoje me te ardhurat e Partnerit! Aaaahaaa, si do jetoken tani kur gjate gjithe kohes(mbase vitera) e ndanin Financen!!!??? Si lypes a per lemoshe???!!! Aaaahaaaa, tani u bashkoka qesja!!!???
Nejse...!!!
Mendimi ime shte:
Cdo njeri qe krijon nje lidhje, nuk duhet te mendoje vetem momentet "e bukura" qe po kalon duke pasur nje rroge e mund te bleje Kepuce a B... sa te doje por, duhet te mendoje se jeta sjell shume te papritura dhe ne keto te papritura mund te hasi-bjeri cdokush, si Burri dhe Gruaja!
Pra, nje Konto e perbashket, ndihmon dhe nga ana PSIKOLOGJIKE e forcimit te nje Lidhje!Ashtu si ne momentet e bukura, kur bashke ndanin cdo gje, ashtu dhe ne momentet e veshtira, ku mund te bjeri ndonjeri!
Persa i perket ndarjeve, asnjeri s'duhet te merzitet se ngel me "gisht ne goje" sepse ka dhe "Marreveshje" per ndarjen e pasurive, e cila behet tek Notari perpara se te behet Celebrimi, dhe keshtu cdo gje eshte e zgjidhur!!!
E njejta gje eshte dhe per Borxhet(kredite e pa shlyre a kudi une)!
DHE UNE NUK JAM "I PRAPAMBETUR" SE KETE FORME TRAJTOJNE DHE SHUME IFTE Gjermane QE DO TE THOTE SE NUK ESHTE VETEM NJE FORME SHqiptare PER TE CVLERESUAR NJERIN PARTNER(ku ne shprehjet e disa prej jush, Femra del "e shtypur") !!!
........
ps. Me vjen sinqerisht keq qe lexova nga Lela_Dr ato mendime! Jo se nuk ti respektoj por, mu duke e ceket si njeri...! Me fal per mendimin tim te cilter qe po shkruaj!
Une jam...!!!
Ebasanas
Modifikuar nga Vizioner datë 07/02/2008 ora 21:33
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|