IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750
|
Citim: Po citoj ato që tha Lela_Dr
Puna sot nuk mund te konsiderohet Turp, c'fare do lloj te jete ajo. Preferoj nje pune mediokre, se sa te rri kot rrugeve nga mengjesi deri ne darke, dhe te harxhoj dhe ato pak qindarka qe kane ngelur ne xhep.
Dhe prandaj ne shqiperi shume persona nuk e kane konceptin e punes te ashtuquajtur e turpshme :p sa preferojne te rrijne neper bare se sa te shkojne te punojne.
Jam ne sintoni te plote me ju durrsake.Te siguroj se asnje shqiptar emigrant nuk e besoj se e perbuze punen.Pse?Sepse ne bote je kerkushi e as te llogarit asnjeri.Me mendje shqipoje erdha edhe une ne Londer,doja te punoja ne profesionin tim.Por ndryshova menjehere kur rastesisht takova nje ish deputet te PD,njekohesisht shkrimtar e poet(R Marku nga Lezha) i cili punonte ne Refugi Council ne Londer.Mbasi pime ndonje kafe ne nje lokal italian,biseda erdhi tek puna.I thashe se nuk punoja sepse po prisja te gjeja pune ne profesionin tim.Une kur erdha ketu me tha Rudolfi, fillova pune ne ndertim.Merrja pak por sillja pare ne familje,prandaj leri keto dhe mos i beje naze punes.Dhe vertet ashtu veprova gjersa erdhi momenti qe te gjeja punen qe me pershtatej.E kam treguar edhe njehere se kur isha ne Vlore mora nje jevge te me pastronte shtepine,por ajo nuk pranoi qe ta paguaja faqe njerezve te tjere,sepse kish turp per punen qe bente.Dreq thashe, u be edhe bytha e gabeles.Moj zonje i thashe mos kij turp per punen qe bene,sepse pa ate ngelesh pa te ardhura dhe ata qe kishe mbushur shtepine nuk hane turpin tend.Kishte nja 5-6 jevgj te vegjel dhe hunden perpjete.Edhe ne PUBE e Bare nuk mund te shkosh po nuk e pate xhepin te ngrohte,nqse shkojne te bejne sehir te tjeret se si pijne po.
Une vete ju le bakshish kamarjereve qe dijne te sillen e sherbejne shume mire,ndersa per te zakoneshmit varet se me cfare humori te jem.