buka-mamace
Anetar i ri

Regjistruar: 16/08/2005
Vendbanimi: shpijeme
Mesazhe: 21
|
"Si u krijua gjuha shqipe?" pergjigja ime eshte se; Gjuha shqipe eshte gjuhe hyjnore.
DODONA, mesazhi qe percjell kjo fjale
Cila eshte e verteta e besimit tek shqiptaret ne lashtesi?
Pretendimet se pellazget besonin ne shume perendi apo zota eshte Gabim dhe nje mashtim i madh i historise.
Ne gjuhen shqipe ZOT quhet fuqi qiellore por zot quhet edhe njeriu ne toke.
O ZOT i madh kjo eshte thirje per fuqin e qiellit
por kemi dhe thirrjen o i zoti i shtepis apo kush eshte zot ne kete shtepi?
Zotat e Dodones skan qen vecse zotat njeres ne toke sic mund te shprehim ne rastin se Gjergj Kastrioti Skenderbeu ka qen zot i Lezhes.
Fjalet perendi, perandori, mbreti eshte vetem rritmi apo i lidh dicka?
DO- DONA sipas mashtruesve pretendohet te shpjegohet ne dialektin e veriut duan disa apo duam disa.
DOD-ONA kjo eshte ndarja per te kuptuar se cili eshte thelbi apo e verteta ne lidhje me vendin e besimit te shqiptarve ne lashtesi?
ONA eshte nje fjale shume e perhapur ne shume emertime te hershme .
O-Na apo O-NE
one ne angl. eshte nje numri 1 (nje)
uno ne ital. eshte numri 1 (nje)
ena ne gr. eshte numri 1 (nje)
sipas dialekteve ne gjuhen shqipe kemi format nji, njo, nja, nje, një. pra ni , ne, na eshte numri nje , njeshi
peremrat ne gjuhen shqipe jane
numri njejes
une
ti
ai/ajo
numri shumes
ne
ju ata/ato
Keshtu une apo una eshte formuar nga ne apo na mendimi im eshte se ne, na eshte e nje rendesie me te madhe sa sa une i numrit njejes sic kemi ne rastin tjeter kur ne vend te ti drejtohemi me ju per ti dhene personin rendesi dhe respekt.
ON ka kuptim yn, jon, ton
ONA yni, jona, tona pra eshte nje peremer
por i ndare O-NA kuptoj O(eshte) NA nja
DOD GOD tek ang. ZOT
DOD THOT tek Egjypti i lashte ZOT
DOD TOT, TAT, AT, ne shqip ZOT apo njerit prej priderve BAB babait.
DODONA TOTONA, tetana, tegjitha, gjithcka apo gjithesia.
DOD-O-NA
AT(ZOT) -eshte- nje
DODONA
GJITHESIA
ZOT ESHTE NJE GJITHESIA.
Tek emri DARDAN, TARTAN tart kuptimi eshte se behet fjal per arin floririn kjo e lidh dhe me dardhen ngjyra e arte qe mer fruti kur piqet pra dardha, t arta dhe derdeg eshte pikerisht rendesa vlera e larte qe mer nje njeri jo pse eshte i shendosh por eshte i forte shtat larte i rende pra gerdeng kupoje fisnik.Ari te jep kete rendesi te jesh i rende fisnik apo derden. Kosova eshte e pasur me ar.Per te besuar nese ja dinin vleren e arit shqiptaret e Kosoves ne lashtesi lexoni historine e vertete se cilet ishin "barbaret" Kelt nje fis ilir i shkatrruan nga romaket.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|