krisha manjolia
Anetar i ri

Regjistruar: 27/01/2004
Vendbanimi: Kryeqytet
Mesazhe: 1
|
sqarim...per te gjithe replikuesit e mi
fteses per te thene anen tjeter te gjerave po i pergjigjem me shume dashamiresi, duke nenvizuar se une nuk jam Z Aldo...
ka ca gjera ende te pasqaruara ne theniet e mayday, lidhur me trajtimin e tij nga punedhenesit(me gjithe nderhyrjen e asaj gruas). qe ne ate periudhe kur atij ju ofrua pune ne prove me stafin e ff jane marre dhe dhjete te tjere paralelisht me te. ku secilit i binte qe ne periudhen e proves te sillte apo te zbardhte nje teme ne tre kater dite. aq e di une qe punoj ne tch qe kerkon nje teme ne fiks fare te behet ne menyren profesionale te gazetarit me te gjitha faktet dhe zerat pro dhe kunder asaj ceshtjeje. di qe te gjitha temat e mayday kane qene te pergjysmuara, qofte per shkak te nderhyrjeve qofte per shkak te zvarritjeve te tij per shkaqe te tjera... dashamiresise se tij per te denoncuar fakte pao mardhenie pune pas kuintave me eproret e tij, une i kunderviem. shumica juaj me sa shof jeni jashte shqiperise dhe besoj se te gjithe ju e keni pare mentalitetin e njerezve me te vertet kapitaliste atje te ju, gjithmone ne mardhenie pune. nuk e di se sa prej jush punoni atje ku jeni, por kam pershtypjen se ligjet mbi mardheniet e punes atja japin shanse te pafund qe cdonjeri te mund te rehabilitohet aty ku e ka vendin apo ku e perballon volumin e punes. nuk me duket normale qe te vish ne pune ne oren 11 te drekes te kercasesh e te ikesh ne oren 2 duke u mjaftuar me ca telefonate apo xhiro me makine e PUNEDHENESIT deri tek institucioni perkates e pastaj te pretendosh qe nuk ke hapsire te besh pune, nuk ke kameraman, apo te te japin urher qe nuk ke per ta bere kete teme.
une jam gazetar dhe di nje gje te sigurte se per te thene nje gje te "rende, te rrezikshme me pasoje koken, te veshtire te komplikuar" ka njeqind deri ne miliona variante... them variante dhe jo menyra, pasi kjo e funidt eshte vetem nje dmth te vereteten, ndersa variante ka ... mund ta fillosh me folje, me mbiemer me gjeagjeze etc dmth je i lire ne pafundesi duke e veshur te vereten me cfare rrobash don ti, per te thene nje te veretete te ngushte...
nje pyejte kam per ata qe jane jashte shtetit...
si jane te ndertuara raportet punedhenes punemarres aty ne vendet tuaja,? gjithsesi nuk besoj se ka afate 2 mujore per te bere nje teme, apo pritje te gjata per te ardhur ne mbledhje, apo pretendime per rroge kur nuk ke prodhaur asgje??? nuk me duket se mayday ka harxhuar aq shume energji per te bere nje telefon te alb telekomi mbi ceshtjen ne fjale, apo per te marre dokumentat nga dora e dikujt tjeter qe i kishte siguruar???
pershendetje revolucionare.
PS: tch nuk ka arritur majat dhe nuk ka per ti arritur as per 100 vjet, jo se nuk duan apo se nuk kane njerez thjesht nuk i lene dhe ky eshte problemi sipas mendimit tim. ka shume pavaresi per te qene i lire ne Shqiperi dhe kjo eshte teme per diskutim ku une ju ftoj