qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Trajneri i kombëtares ka mbërritur dje në Tiranë dhe pritet të takohet me presidentin e FSHF-së
Brigeli, sot takimi me Dukën
Dje, në orën 12.30, në Aeroportin "Nënë Tereza është parë trajneri i kombëtares shqiptare, Hans Peter Brigel. Gjermani ka mbërritur në Shqipëri për të organizuar të gjitha detajet për ndeshjen miqësore me Portugalinë, më 11 tetor. Por jo vetëm kaq. Nga presidenti i Federatës së Futbollit, Armand Duka, por edhe nga vetë gjermani, i cili për këtë argument ka folur që në ndeshjen e fundit të kombëtares, mund të vendoset edhe fati i trajnerit të kuqezinjve. Kështu, me të gjitha gjasat, sot Brigeli mund të takohet me Dukën në Federatë për të diskutuar për miqësoren e Portugalisë, por edhe, nëse është e mundur, për rinovimin e kontratës së gjermanit me Federatën Shqiptare të Futbollit.
Interesim i madh i gazetarëve për Brigelin
Dje në mesditë ka mbërritur në Tiranë trajneri i kombëtares shqiptare, Hans Peter Brigel. Ndryshe nga herët e tjera, gjermani nuk është shoqëruar nga ndihmësit e tij, Ros dhe Bulinger. Me të mbërritur në aeroport, Brigeli është përballur me një mori gazetarësh, të interesuar për ardhjen e gjermanit. Nga ajo që është parë, Brigeli nuk ka dashur të flasë shumë dhe është larguar menjëherë në drejtim të Durrësit.
Fjalët e para për shtypin
Kur të gjithë mendonin se Brigeli kishte ardhur në Shqipëri me qëllimin e vetëm, rinovimin e kontratës së tij me FSHF-në, ka ndodhur e kundërta. Brigeli, në fjalët e para, mësohet të ketë thënë se kjo vizitë në Tiranë në këtë moment është vetëm një nisje e punëve për miqësoren me Portugalinë, të cilën ai e konsideron një ndeshje shumë të rëndësishme dhe që duhet të merret seriozisht nga të gjithë futbollistët dhe stafi drejtues. "Jam akoma nën kontratë me FSHF-në dhe nuk kam ardhur këtu për të diskutuar për këtë çështje, - është shprehur Brigeli. - Këto ditë që do të qëndroj në Shqipëri, do të merrem më shumë me përgatitjen e miqësores dhe asgjë më tepër. Për kontratën e re do të flas në momentin kur të përfundojë kjo aktualja," - e ka mbyllur këtë temë gjermani.
Brigeli: Po shikojmë për rinovimin e ekipit
Edhe pse nuk e ka thënë kështu, nënkuptimi ka qenë i qartë. Trajneri kuqezi po grumbullon sa më shumë kandidatë për ekipin kombëtar shqiptar. Këta futbollistë, të cilët po vëzhgohen nga afër nga gjermani dhe stafi i tij, sipas Brigelit do t'i vlejnë më shumë kombëtares, sesa një personi. Sipas tij, ky interesim për emra të rinj për ekipin kombëtar nuk do të thotë se ai ka vendosur të qëndrojë trajner i kuqezinjve, por vetëm një punë që duhet të bëhet, pasi kjo mund t'i vlejë edhe pasardhësit të tij.
Nga Rinasi në Durrës për ndeshjen e Kupës
Trajneri i kombëtares, Hans Peter Brigel, nuk ka humbur kohë dhe është larguar në drejtim të Durrësit. Në këtë qytet, gjermani ka shkuar për të parë ndeshjen e dytë për Kupën e Shqipërisë, midis Teutës dhe Egnatias. Brigeli do të shikonte nga afër disa lojtarë të ekipit durrsak, mes të cilëve, sipas burimeve të sigurta, edhe Mancakun. Por udhëtimi i Brigelit ka qenë i kotë, sepse futbollisti i ekipit Shpresa nuk ka luajtur në atë ndeshje, pasi ka qenë i skualifikuar për arsye kartonësh. Në këto kushte, Brigeli është larguar pas pjesës së parë të ndeshjes Teuta-Egnatia.
Gjermani, mik te Hasanbellinjtë
Eshtë larguar nga stadiumi, por jo nga Durrësi. Trajneri Brigel, me të dalë nga "Niko Dovana", është drejtuar te restoranti i qytetit bregdetar "Blue Moon". Shkak i kësaj ndalese të papritur në këtë lokal është bërë një ftesë për drekë e presidentit të Teutës, Edmond Hasanbelliu. Për më shumë se një orë, gjermani dhe ndihmësit e tij shqiptarë kanë qenë miq të Hasanbelliut në Durrës. Më pas, Brigeli ka marrë rrugën për në drejtim të Tiranës, për t'u vendosur në rezidencën e tij, hotelin e ri "Sheraton".
Sot, takimi për të ardhmen
Gjatë ditëve të qëndrimit të tij në Tiranë, trajneri i kombëtares Hans Peter Brigel do të takohet me të gjithë drejtuesit e Federatës. Nga ajo që është marrë vesh sot paradite, është fiksuar një takim mes gjermanit dhe presidentit të FSHF-së, Armand Duka. Sipas burime brenda dy kampeve, Brigeli dhe Duka do të diskutojnë në vija të përgjithshme për miqësoren dhe ndeshjet e kaluara. Por ekziston mundësia që të hapet edhe çështja e kontratës. Sipas njerëzve afër Brigelit, do të diskutohet për këtë pikë vetëm nëse do të jetë presidenti Duka që do të insistojë. Kujtojmë që komiteti ekzekutiv është shprehur parimisht "po" për vazhdimësinë e kontratës me gjermanin. Nga ana tjetër, Brigeli, dje, kur ka mbërritur në Tiranë, është shprehur se nuk ka ndër mend të flasë për këtë argument sa kohë që është ende trajner i kombëtares.
Brigeli shpall sot listën "anti-Portugali"
Edhe pse nuk është e konfirmuar nga burime zyrtare, trajneri i kombëtares, Hans Peter Brigel, sot ka ndër mend të publikojë listën e futbollistëve, të cilët do të grumbullohen nga ai për ndeshjen me Portugalinë. Sipas burimeve në Federatë, do të jenë rreth 20 futbollistë, të cilët do të udhëtojnë në drejtim të Lisbonës dhe grupi mendohet të jetë po ai. Gjithsesi, për të gjitha detajet, do të jetë vetë Brigeli që do të flasë ndoshta sot për shtypin.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|