skunkanansie
?!

Regjistruar: 22/01/2006
Vendbanimi: ?!
Mesazhe: 651
|
Citim: Po citoj ato që tha freespirit
Hmm. Nuk e di per te tjeret por une e di qe jam ketu, tani, e vetedijeshme bile me shume nga cduhet por sme duket se kam tjeter rrugezgjidhje pervecse te jem e vetedijshme deri ne fund...
Si duket e keni keqekuptuar ate se cfare kam thene,dhe nuk me keni kuptuar,une kam folur per jeten ne pergjithesi.
Eshte e vertete ju jeni ketu dhe tash,kurse mendja -gjithemone diku ne te kaluaren,dhe qellimi eshte e ardhmja.Mendja eshte sikur qe hija qe ju percjell.
Prandaj gjeja e pare qe duhet ta dijm eshte se duhet ta njohim vete kualitetin e mendjes qe pa ndalim pyet pse.Ashtu si gjethet lindin nga druri po ashtu dhe pyetjet lindin nga mendja.-preni nje gjeth dhjete te tjera rriten,d.m.th pergjegjeni ne ni pse,edhe dhjete te reja,deri atehere pse-he te padukshme,do te rriten ne sekonde.Dhe ju mund te mblidhni shume pergjigje,por pergjigje te vertet nuk mund te kete.E nese pergjigje te tille nuk ka,mendja vazhdon te pyese,e palodhur ne kerkimin e saj.
Pse kembengulim gjithaq?Pse duam t'ia dime shkakun?Pse deshirojme te depertojme ne secilen gje dhe te arrijme gjer te esenca e saj?Pse?Sepse po te dinim per secilin pse,po te gjenim pergjigje per cdo gje,ne do te behemi zoteruesi i cdo gjeje.Ateher me gjerat e njohura mund te manipulojm.Por atehere gjerat nuk jane misterize-nuk ka frikenderim,nuk ka mahnitje.Ne permes pergjigjeve kinse e kemi mesuar ate - e me kete e kemi vrare fshehtesine.
Mendja eshte vrases,kriminel-vrases i tere fshehtesive.Me ckadoqofte qe eshte jo e gjalle,mendja ndihet mire,por me te gjallen,me te freskten,pran dickahit qe pelcet nga jeta-mendja ndihet jokendshem,pasi qe dickahit te gjalle mendja nuk mund ti behet zoterusi i plotefuqishem.Jeta eshte gjithnje e pasiguri per mendjen.Ardhmeria me gjera te fresketa nuk mund te jete e sigurte,meqe mendja juaj se di se ku ka per ta derguar ajo gje dhe kah per ta udhehequr pergjithesisht.
Te behet cdo gje e skajshmerisht e qarte,kjo eshte nevoja me e thelle e mendjes shkaku se mendja i frikesohet jetes.Mendja e krijon shkencen vetem qe ta shkaterroje mundesin per jete.Mendja perpiqet te gjeje sqarime,e dikur kur marrezia mendore ngopet me sqarime,fshehtesia eshte zhdukur.Ne pyesim,e kur ta marrim pergjigjen- mendja eshte siguruar.Por cka kemi arritur permes kesaj?Nuk kemi arritur kurgje;sakaq:per kete dicka kemi humbur - e kemi humbur fshehtesin(misterin).
E cka eshte atehere Zoti nese nuk ka asnje thermije fshehtesie ne jete?Nese ai eshte vetem teori per te cilen mund te diskutojme,nese ai tashi eshte vetem doktrine te cilen mund ta analizojme,vetem besim te cilin mund ta pranoni apo ta hidhni,atehere ju jeni me te medheje edhe se Zoti dhe....keshtu Zoti ne mendjen tone ka mbetur vetem cope e mobilies se vjeter-gje e vdekur.
Prandaj freespirit edhe ti edhe une edhe ai,ajo mund te gjejm shume pergjigje ,mund te jemi te persosur ne menyren me te larte te mundshme,ato pegjigje kane me qene te krijuara per forme, por kurre sdo te gjejme pergjigje te vertete per jeten.