robert
Veteran ne forum
Regjistruar: 08/05/2010
Vendbanimi: Gjermani
Mesazhe: 871
|
Bari, ma hodhe, po e kisha vet fajin, qe nuk i kisha pare faqet e kaluara te kesaj teme, te cilat sapo i pashe. Ti qenke sqaruar mire nga Soul vite me pare ne kete teme. E c'te shtoj me une! Vetem se te te perseris, un shikoj dhe lexoj mjaft shkrime fetaresh kristiane dhe myslimane ne internet, te cilet tregohen aq shume qesharake me historirat dhe argumentet e tyre, sa me ngelet te mendoj vetem: O Zot/Perendi (sepse nuk e di c'eshte atje lart) pse i ke denuar keta fetare kaq shume!? Po nga i gjeni gjith ato shkrime fetaresh xhanem, qe nuk i qendrojne realitetit?! Pse i shtroni aq banal temat e evolucionit? Dhe keshtu genjeni veten!
Beso c'te duash dhe si te duash! Por mos i deformo faktet shkencore! Ekziston apo jo nje Ide (hegeliane) universale, apo nje lloj Llogjike universale, apo nje Energji krijuese me Arsye, apo nje energji e perjetshme qe transformohet ne materie, apo nje Zot, apo nje Perendi, apo thjesht nje Krijese qe ka krijuar gjithshka, apo cfar te duash dhe ne cdo lloj mistike te duash, kete une nuk e diskutoj sepse nuk kam fakte per ta diskutuar kete teme. Cdo njeri ta llogjikoje si te doje vete. Por qe te me paraqesesh ketu Biblen (e po deshe edhe Kuranin) si liber qe na jep te verteten, ky esht vetmashtrimi me i madh i yti dhe cdo kujt qe mendon si ty.
I gjithe ky diskutim me kujton ate pjesen tek nje film shqiptar: e bere si kalama o Lame! Ndaj dhe thashe se ma hodhe kesaj radhe.
|