AngelDevil
Shejtone
Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611
|
Citim: Po citoj ato që tha Debora*
Me shume? Ne Shqiperi kam qene e fejuar, jo e martuar e me femije. Jeta ka qene krejt ndryshe. Normal qe jeta ime ka ndryshuar. Nuk mund te beje krahasime se kam jetuar jete te ndryshme. Cfare kam bere me shume? Jam bere shofere e mire. Jam e sigurt qe ne Shqiperi burri nuk do ma linte makinen ta ngisja vetem ndonjehere, ashtu sic nuk e ngasin motra dhe kusherirat e mia edhe pse e dine ta ngasin. Jo se burrat jane xheloze, por kane frike se rruget Shqiptare nuk jane shume te sigurta, apo te rregullta. Shoferet ne pergjithesi nuk i respektojne rregullat e qarkullimit rrugor? Gjer nga keto vogelsirat fillojne ndryshimet. Femra ne pergjithesi ne Shqiperi nuk gezon te drejtat qe ka jashte. Ketu nje grua me femije kur e shikon qe burri nuk eshte per te nuk ka frike ta lere se nuk e le shteti te ngeli rrugeve. I ofron leke per qerane, ushqime e ca leke ne dore per nevojat e familjes. Eshte shteti ne ne rradhe te pare qe e detyron femren ti nenshtrohet mashkullit edhe kur ai se meriton, sepse e vetme e ka te pamundur ta perballoje jeten. Mos flasim pastaj qe ketu s'ke te drejte te prekesh femren me dore, sikur dhe nje pellembe se perfundon ne polici.
hahahaaa po ketu sa femra ka moj ne makine i ke pare apo jo?
marrin makinat kalamajte e burrat i nisin ne pune e dalin me njera tjetren shofin punet e tyre.
Pra ketu ska asnje ndryshim si ketu e atje ku je ti.
Divorci problemi qe dhe ketu femrat e pavarura sju ben syri terr te kerkojne divorcin sepse kane mundesine ekonomike ta perballojne jeten e tyre njesoj e atje.
Deb kane ndryshuar gjerat e ketu te pakten ne qytetet e medhaja as nuk diskutohen me keto gjera. Nejse se po dalim nga tema.
E vetmja gje qe sme pelqen eshte qe ne shqiptaret qe jetojme ne Shqiperi paragjykohemi e futemi te e njejta kategori te ata njerzit " e varfer te pa shkolluar e te prapambetur" qe flisni gjithmone ju qe jetoni jashte (jo te gjithe sigurisht) neper tema te ndryshme por qe e keni komplet gabim. Nqse kam zgjedhur te jetoj ketu jam une ajo qe kam bere kete zgjedhje sepsejane faktore te tjere qe ndikojne e me mbajne te lidhur me kete vend jo se sjam e afte te kem mundesi te jetoj e punoj jashte.