Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096
|
Pikerisht, edhe pse i jemi adaptuar lehte cdo lloj shoqerie te huaj, apo ma mire te them cdo lloj Kulture te huaj (Amerikane, Italyane, Gjermane, angleze, Kanadeze, Greke,Franceze, etc, etc...perreth gjtihe botes ku ndodhet Shqipetari, ne Shqipetaret jemi njerezit me me komplekse negative.
Kam nje shoqen time nga Saranda dhe me thote nje dite tek po pinim kafe ne shpin e saj per qejf. "Ja do zoti po gjen nji nuse ai vellai im atje ne Shqiperi, se ketu jane te mbaruara ato Shqipetare qe njeh ai! Ka then o marr Shqipetare o nuk martohem fare."
Po sa kohe do qenroje yt vella me pushime ne Sarande? e pyes une.
"Po, ja rreth dy jave, mjaftojne, ka dhe biznesin ketu that he has to take care of it".
me veten fola: "Po si njihet nje njeri per dy jave? Qofte dhe se kalon cdo sekond me ate njeri per dy jave?" Kete pyetje nuk ja bera asajt, se nuk doja ta ofendoja, por serish si kurioze qe jam, vazhdoj ta pyes, "Po he, ja ka ven syrin ndonjeres akoma?"
"-Eh, mjafton qe te jete ashtu sic e do ai, dhe mbaron puna, do ja japin, jeton ne Amerike im vella, lum si ajo femer qe ja genjen syrin vellait tim."
Ja cfare idjotesie degjova. Mu veshtir dhe kafeja. Si femer qe isha e vura veten ne rrangun e "mallit-femer", dhe i them, "Hajt realizim deshire, me nje nuse per Gonin atehere!"